Read Time:1 Minute, 24 Second

Din ce în ce mai multe state din lume încep să aibă o atitudine mai relaxată față de cannabis.

Unele au legalizat canabisul medicinal, în vreme ce altele merg mai departe și dezincriminează și folosirea plantei în scopuri recreaționale.

În SUA, 18 state au legalizat canabisul în scopuri recreaționale (planta rămâne, însă, ilegală la nivel federal), iar 36 de state permit folosirea canabisului pe plan medical. Și în Europa avansează lucrurile, chiar dacă nu la fel de rapid ca peste Atlantic.

Astfel, Italia a devenit cel mai nou stat care va permite creșterea canabisului pentru uz propriu.

O reformă în ceea ce privește legislația antidrog are loc în Italia, iar comisia juridică a Camerei Deputaților din țară a aprobat această schimbare legislativă.

Astfel, este dezincriminată creșterea acasă a până la patru plante de canabis, pentru consum propriu.

Totodată, noua lege înăsprește pedepsele pentru traficul de canabis. Astfel, sancțiunea maximă crește de la șase ani la zece ani de închisoare.

Reforma legislativă a fost inițiată de parlamentarul Riccardo Magi, iar acesta aduce Italia într-un club restrâns al țărilor europene care au dezincriminat cultivarea în regim particular a plantelor de canabis, pentru consum propriu.

Legea vine la aproape doi ani de zile după o decizie istorică a Curții Supreme din Italia, care a decis că este legală cultivarea de canabis acasă, în cantități mici.

Decizia a trecut neobservată pe 19 decembrie 2019, iar agențiile de presă au remarcat-o abia o săptămână mai târziu, când s-a iscat o dezbatere aprinsă în spațiul public din Italia.

Conservatorii s-au arătat revoltați de decizie, în vreme ce susținătorii canabisului au cerut mai mulți pași în direcția legalizării.


Sursa: https://www.lastampa.it  

 

 

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment