Istoria tulpinii Kush

Val
Read Time:4 Minute, 33 Second

Tulpinile Kush sunt, fără îndoială, una dintre cele mai populare tulpini, iar în prezent, descendenții săi sunt apreciați de fiecare consumator. Dar de unde provine? Astăzi ne vom adânci în văile Himalaya, unde se află Hindu Kush, o regiune fascinantă cu o cultură milenară și o faună sălbatică magică, unde crește canabis din abundență.

 

Rasa locală Hindu Kush și tulpinile Kush

Tulpinile Kush ne duc automat gândul la Hindu Kush, un lanț muntos între Asia Centrală și Asia Meridională, care ocupă o parte din munții Himalaya, din nord-estul Indiei, o parte din Pakistan și o parte din Afganistan. O mare parte din Hindu Kush se află în statul Cachemira și Jammu, teritoriu care a fost disputat din 1947 între India, Pakistan și China, în ceea ce este cunoscut sub numele de conflictul Cachemira.

Acesta se distinge prin instabilitatea sa politică, dar și prin faptul că este un teren legat istoric de producția de canabis. Asta pentru că în văile sale milenare, fertile și înfrunzite, crește una dintre tulpinile locale cele mai căutate la nivel mondial: plante cu dominanță indica, cu frunze mari, acoperite cu cristale – care protejează plantele de climatul montan dur și, de asemenea, tot acolo putem găsi cel mai apreciat hash.

Kush este cunoscută ca o tulpină locală, termen folosit pentru acele tulpini pure, niciodată hibridizate până acum, care s-au dezvoltat în zona locală. Această puritate endogamică a tulpinilor Kush are ca rezultat plante stabile și omogene. Cu toate acestea, găsirea unor tulpini care nu au fost niciodată hibridizați este din ce în ce mai dificilă, nu numai în țări străine, și la origine, din cauza schimbărilor geopolitice din zonă, care contravin conservării și tensiunilor locale. De exemplu, în timpul conflictului afgano-sovietic (1978-1992), un număr mare de plante provenind din zonele învecinate au fost introduse pe teritoriul afgan Hindu Kush, astfel încât puritatea geneticii plantelor a fost contaminată și multe tulpini locale s-au pierdut pentru totdeauna.

Dar cum a devenit o plantă atât de îndepărtată una dintre cele mai cunoscute tulpini de canabis din întreaga lume? Poate că drumul hippie vă sună familiar, un drum către fericire, misticism și pacifism, care începe în California și străbate tot Occidentul și Orientul spiritual.

 

Traseul hipioților: Călătorind către tulpinile Kush

La sfârșitul anilor 60, o tânără armată occidentală, fani ai culturii hippie alertate de noi valuri de libertate, și-au început drumul de orientare. Drumul prin multe țări a traversat Europa până în Turcia. Odată ajunși acolo, urmează spre nordul Ankara și Teheran, traversând Pakistanul până în Afganistan pe calea Khaiber, drept către Cachemira, considerată de mulți drept locul din care a aparținut cel mai bun canabis din lume, și a ajuns în sfârșit la New Delhi și Goa, în India.

Acei nonconformiști (majoritatea din Statele Unite, în special din California, chiar și un anumit număr venind din Anglia și Canada), au mărșăluit cu ideea de a rămâne departe de stilul de viață din acele vremuri, de a face o călătorie spirituală, de grup cu alți tineri care caută același lucru: să încerce cele mai exotice ”ierburi” pe care le-ar putea găsi pe drum. Odată terminat pelerinajul, mulți dintre ei s-au întors acasă cu buzunarul plin de semințe exotice.

Se spune că unii dintre aceștia aparțin organizației ”Brotherhood of Eternal Love”, o organizație care producea și comercializa în mare parte LSD și canabis, cu scopul de a extinde cunoștințele și utilizarea acestora și de a favoriza ceea ce ei au numit „revoluție psihedelică”. Povestește legenda că acest colectiv avea sediul într-o zonă îndepărtată din Hindu Kush, unde cultivau canabis și exportau în Statele Unite. Nu știu cât de real este acest lucru, dar nu există nicio îndoială că au fost vizați de CIA ca primii contrabandiști de canabis la nivel federal, pe lângă răspândirea termenului de ”Hippie Mafia”.

 

 

Destinație: California

Chestia este că unii dintre ei au făcut posibilă o diversitate de tulpini de canabis, ceea ce a cauzat majoritatea soiurilor pe care le cunoaștem astăzi. Când aceste semințe au ajuns în California la începutul anilor 70, cultivarea canabisului trăia propria sa revoluție.

Kush a fost încrucișată cu tulpini sativa din scenariul californian (aproape toate provenite din America de Sud), generând tulpini uimitoare, care au moștenit puterea și efectul psihoactiv de la Kush, producând un impact uriaș în producția de canabis. Hibrizii rezultați au fost mult mai stabili decât părinții lor și au devenit mai ușor de adaptat la creșterea în aer liber în climate diferite. În plus, cultivatorii au văzut cum le-au fost reduse perioadele vegetative și de înflorire. De atunci, California a devenit unul dintre locurile în care tulpinile Kush s-au dezvoltat cel mai mult.

 

Genetica Kush astăzi

Timpul a trecut dar totuși tulpinile Kush continuă să câștige premii. Hibrizii Kush au câștigat multe cupe de Canabis (Vanilla Kush, OG Kush, Afghan Kusk sau Kaia Kush printre altele). Chiar dacă, nu numai că obțin cele mai multe premii, ci sunt și printre cele mai apreciate (de exemplu, OG Kush este cea mai solicitată tulpină în Statele Unite în prezent).

Pe de altă parte, Kush depășește, de asemenea, valorile medicale ale canabisului. Are multe proprietăți terapeutice, iar mulți dintre hibrizii săi sunt prescriși în tratamente pentru dureri, insomnie, depresie, anxietate și multe altele.

La ora actuală sunt peste 1000 de tulpini hibride din genetica Kush!

 

Caracteristicile tulpinilor Kush

Genetica: Landrace

Aromă: Dulce, pământesc, cu nuanțe lemnoase

Efect: Relaxant

Proprietăți medicale: Anxiolitic, antiinflamator, anti-stres, antidepresiv


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Defolierea canabisului - Ce ar trebui să știm

Defolierea canabisului este o bază a tehnicii de creștere, după cum spune și numele, în îndepărtarea frunzelor din plantă, variind procesul vegetativ al acesteia. Această tehnică nu este nouă (în agricultură a fost folosită în creșterea cartofilor, tomatelor și bumbacului; și este comună în special în arta bonsaiului). Referindu-ne la […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!