ZilaMike (Coate Goale) a intrat în lumea muzicii rap în august 2014 sub numele de ”Coate Goale”. Un artist tânăr, cu idei mărețe și poftă de exprimare liberă care a înțeles că drumul e plin de capcane, însă, voința lui depășește orice greutăți.

Vă invit să citiți acest interviu cu și despre ZilaMike (Coate Goale).

Pagini oficiale ZileMike:
Facebook: facebook.com/ZilaMikeOfficial/
Youtube: youtube.com/user/MisterSawParkour
Instagram : instagram.com/zilamike93
Soundcloud : soundcloud.com/zilamike

Val – Salutare bro și bine te-am găsit! Cine este acest ”Coate Goale”?

Coate Goale – Salutare! Coate Goale nu e doar un nume, este mai mult un concept. M-am gândit că suntem cu toții niște coate goale pe lângă oamenii politici, eu reprezint vocea unui tânar anonim ce posedă o gândire critică, un mod diferit de a privi lucrurile, cel mai corect este spus „nonconformist”. Muzica pe care o fac în prezent reprezintă un așa zis „act artistic” cu influențe de la cei mai tehnici MC și performeri de stand up. Cu alte cuvinte, trecând peste vorbe mari, sunt un rapper cu idei noi.

 

 

Val – De ce Rap?

Coate Goale – Pentru că mă pricep la cuvinte, necesită un set de abilități la care trebuie să lucrezi constant, e un lucru antrenant pentru psihicul meu ce se află mereu în stare de alertă. Mă identific cu genul ăsta de când eram copil și cred că a rămas întipărit în caracterul meu. Nu sunt rapper doar pe scenă, sunt rapper tot timpul. Important e că îmi place foarte mult.

Val – De ce „Un CD Pirat” și de ce gratis?

Coate Goale – E simplu, „Un CD Pirat”, aflat pe canalul meu de youtube https://www.youtube.com/user/MisterSawParkour, este un Mixtape, în percepția tinerilor ascultători de rap, am furat beat-uri. E gratis pentru că nu e al meu în totalitate si nu am de ce să cer bani încă, cer doar ca lumea să dea muzica mai departe, să pot fi auzit de cât mai mulți oameni. Mai e de adăugat faptul că sunt un fel de cinefil, de acolo și aluzia cu pirații, savvy?

 

Val – O întrebare pe care o pun tuturor invitaților mei și de care nici tu nu scapi, ce părere ai despre legalizarea canabisului medicinal și/sau recreațional în România?

Coate Goale – Sincer, nu sunt preocupat de asta, opinia mea nu ar fi validă aici pentru că eu nu am fost vreodată consumator adevărat, am fumat ocazional pe perioada a 2 ani de zile, în trecut. Românii nu sunt niște oameni cumpătați, probabil ar fi o grămadă de prăjiți pe stradă, odată cu legalizarea celei recreaționale. Nu sunt hotărât încă. Marijuana medicinală pe de altă parte, e un MUST BE! Sunt destule dovezi științifice, date clare, ce pot dovedi utilitatea sa medicinală în diverse forme.

 

Val – Marijuana tratează și vindecă unele dintre cele mai grave afecțiuni, și nu o spun eu ci e fapt dovedit. De ce crezi că încă se mai vorbește despre această plantă ca și cum ar fi un drog de mare risc?

Coate Goale – Trăim într-o țară cu mentalități comuniste, mascate prin titlul de țară democratică. Nu este un drog de mare risc, e stupid să spui asta. În schimb, consumul zilnic pe perioadă îndelungată, prin fumat, te poate prostii. Eu încerc să văd lucrurile din mai multe perspective.

 

Val – În România, când crezi că un simplu fumător de verde va fi văzut și altfel decât un „drogat”?

Coate Goale – Nu ești un drogat dacă fumezi iarbă, așa cum nu ești un bețiv dacă bei o bere. Percepțiile sunt eronate încă, e posibil ca pe viitor, după ce vor muri generațiile mai vechi, să vedem o schimbare radicală în mentalitate.

 

Val – Crezi că dacă am organiza un „Marș Pro Canabis” ar îndemna românul să se informeze mai mult despre canabis?

Coate Goale – I-ar îndemna pe cei ce au deja un set de valori diferite și puțin mai multă școală sau cel puțin mai mult informați. Restul de ciobani vor rămâne indiferenți, la fel cum sunt față de orice alt subiect. Poți vedea concret ce se întâmplă doar după un asemenea marș.

 

Val – Ce planuri de viitor pe plan muzical ai?

Coate Goale – Sunt interesat în special de o carieră seriosă, în care ceea ce fac acum să fie un loc de muncă, unde merg din plăcere. Odată cu timpul, voi deveni din ce în ce mai bun, voi avea finanțe să îmi cumpăr scule mai performante, voi cunoaște mai mulți oameni cu experiență. În felul ăsta mă voi dezvolta ca „artist”. Totuși, am o frică, ca orice entertainer ca să zic așa, de o lipsă de timp și o plafonare cauzată din lipsa industriei muzicale în România. Sper doar că voi rezista și voi persista.

 

Val – Crezi că poate un artist de muzică rap să trăiască cât de cât decent doar din muzica pe care o face?

Coate Goale – Există o piață de vânzare pentru orice, reviste porno, mileuri, sculpturi, uneori lucruri inutile sau doar pe o anumită nișă. Poți trăi din rap în România doar dacă ești foarte cunoscut și tot vei avea de suferit constant din vari motive. Unii sunt de părere că nu se mai poate, pe bune? Vrei să spui că nu poți vinde o artă în care exprimi stări și sentimente reale, în care informezi sau distrezi o formă muzicală pură ce poate eleva oamenii? Să fim serioși…trebuie să fi inteligent și la curent cu ce se întamplă. Poți găsi o cale, important e să ai determinare. Totuși, în prezent concertele sunt cele ce domină ca formă de venit pentru mc, e mult de discutat pe tema asta. Albumele în format fizic nu mai sunt de actualitate din păcate, sunt mai mult pentru împătimiți, cei ca mine. Cred că totul va merge ușor ușor spre online. Până la urmă contează să scoți bani indiferent în ce fel, căci, ascultătorii sunt lipsiți de vlagă în ziua de azi. Sfat pentru așa zișii cântăreți, de la Jager: „Degeaba scrii frumos dacă le cânți urât”!

 

Val – Pe finalul acestui interviu, ai câteva vorbe pentru cititori și pentru fani?

Coate Goale – Cititorilor, le recomand să te urmărească în continuare, să fie la curent cu informații despre această plantă cu atât de multe utilități. Să fie conștienți de faptul că sunt tineri și au oportunitate de a schimba ceva în acest sens, să o facă.

Fanilor mei, ăia 3 la număr, le spun să răspândească muzica așa cum pot, ideal ar fi prin share. Ascultați fiecare mc în parte, fără să fiți influențați de cei din jur. Judecati VOI dacă ce fac eu este rap de calitate sau nu. Documentați-vă, apoi veți înțelege de ce cânt în felul ăsta și ce înseamnă cu adevărat. Noi ăștia din noul val, suntem cei pe care îi veți asculta pe viitor, cei vechi nu vor trăi la nesfârșit, așa că, dacă vreți să mai aveți ocazia să vă bucurați de Hip-Hop în țărișoara asta, va rog să ne susțineți!

 

Val – Bro, îți mulțumim pentru că ți-ai făcut timp pentru acest interviu. Pace și respect!

Coate Goale – Eu îți mulțumesc pentru ocazia de a vorbi liber. Pace, respect și toate cele bune. Coate Goale, over and out!