Subsemnatu își începe activitatea underground în 1996 alături de Icsu și Colores sub numele “Da flex”. În 1999 renunță la numele “Da flex” dând naștere trupei “Explicit”. Urmează colaborări cu Proiectul Verde, Raparta, Dream Team, CTC, Zale, Da hood, Deceneu și alții. În 2007 apare primul album solo Subsemnatu, “Părerea mea”. 2009-2010 apare “1 terra de instrumentale Vol.1”, un proiect la liber, doar în format electronic, susținut de foarte multe voci din hip-hop-ul românesc (Cedry2k, CTC, R.A.S.A., DJ Limun). În 2011 mix și mastering pentru albumul “Temnița luminii”– Tudor Sișu, realizat în SubsProduction după care apare și albumul “Nu strica muzica”.

În 2013 am onoarea de a-l invita la mine în casă pentru un interviu în exclusivitate revistei “Vocea CPC” cu privire la părerea lui despre canabis.

Val – Salutare și bine ai venit! Pentru început, spune te rog cititorilor/urmăritorilor ceva despre tine?

Subsemnatu – Salut și bine te-am găsit Val. Ca să încep cu începutul, sunt rapper român, vin din cartier sau mai bine zis din toate cartierele ținând cont că de mic mă tot mut! M-am întâlnit întâmplător cu această muzică prin 1994 și de atunci m-am lăsat purtat în ritmul ei. Muzica vorbește de la sine, în tot ce fac sunt ghidat de acest stil de viață pe care îl trăiesc din plin!

 

Val – Ce părere ai despre canabis?

Subsemnatu – Pro și Contra, vorba aia, ce e prea mult strică. Sunt foarte multe de vorbit pe această temă și cred că acest interviu nu e de ajuns! Poate facem o emisiune, ceva?

 

Val –  Pe viitor, tot ce se poate, cu toate că iarba e încă un subiect sensibil în România. Crezi că dacă am face un marș “Pro Canabis” ar schimba mentalitățile românilor în mai bine sau în mai rău?

Subsemnatu – Nu știu ce să zic… poate da, poate nu. Din păcate românul e ținut în minciună și e greu pentru el să accepte niște schimbări mai ales în perioada asta grea când nu se gândește decât la mâncare! Dar mai multe discuții pe tema asta ar ajuta poporul să înțeleagă și să afle adevărul și asta în cazul în care mass media nu ar ataca atât de puternic o mică plantă care crește natural ca orice altă plantă din lume!

 

Val – Ți se pare corect ca un tip care a fumat un joint, să fie condamnat și închis câțiva ani?

Subsemnatu – Nu! Total greșit…dar ăsta e sistemul! E răspunsul primit cu părere de rău chiar de la niște milițieni acum ceva timp!

Val – De ce crezi că aleg tinerii să consume iarbă?

Subsemnatu – Tinerii nu aleg doar iarba din păcate… și nici nu cunosc adevărata valoare a ierbii… ce vor ei e să se ‘spargă’! Sec! Majoritatea nici nu știu de ce o fumează… bravura vârstei probabil.

 

Val – Dacă s-ar legaliza canabisul și în România, ai fuma în public sau în clipuri?

Subsemnatu – Am fumat și în public și în clipuri dar în Olanda! Cât despre România, dacă s-ar legaliza sunt sigur că ar fuma și mama.

 

Val – Ai soiuri preferate?

Subsemnatu – Am fost 4 ani și jumătate în Olanda și pot spune că le-am încercat pe toate!

 

Val – O întrebare delicată, de ce crezi că al nostru stimabil Guvern, nu vrea să legalizeze canabisul medicinal cu toate că studii există și dovedesc potențialul canabisului pe plan medical?

Subsemnatu – Un subiect deosebit, aici e implicată și medicina modernă care nu prea ‘înghite’ tratamentele bazate pe plante, totul merge mână în mână cu minciuna promovată de mass media și un guvern corupt… nu prea o să vedem în curând în plafar ulei de canabis…dar poate cu timpul! Normal și de drept cum România imită SUA ar trebui să o legalizăm și noi cât mai repede, că uite deja s-au deschis primele coffee shop-uri la ei.

 

Val – Aproape toate sursele din mass media ne informează total greșit despre canabis. Crezi că o fac cu bună știință sau sunt doar prost informați?

Subsemnatu – Da și nu! Din păcate unii chiar nu știu despre ce vorbesc și bagă lumea în ceață! Acum ceva timp am văzut un interviu unde un anume organ vorbea despre canabis și marijuana ca și când ar fi două plante diferite…

 

Val – Consideri că marijuana este o poartă către alte “droguri”?

Subsemnatu – Dacă ești o panaramă de om, da! Marijuana nu creează dependență dacă e folosită în cantități normale și cu bun simt! E ca un vin bun ce trebuie degustat, nu turnat pe gât haotic!

 

Val – Revenind la muzică, spune-mi despre albumul “Nu strica muzica”. De unde-l putem cumpăra?

Subsemnatu – Un album de suflet pot să spun, artă pentru artă… acum sincer să fiu, treaba merge aiurea la noi cu rapul clasic! Vânzările sunt sub limita bunului simț și asta e valabil pentru toți artiștii de acest gen, dar ăsta e alt subiect. De cumpărat se poate cumpăra direct de la mine dacă ești din București sau de pe www.subsemnatu.com pentru cei din țară. Mai găsești și ultimul material SUBSEMNATU, un mixtape care se poate găsi pe Bandcamp: www.subsemnatu.bandcamp.com/album/chronic-prezinta-subsemnatu-in-casa-mixtape-2012

Pentru cei care vor să comunice cu mine, despre muzică bineînțeles, mă pot contacta pe facebook: www.facebook.com/subsemnatu

 

Val – Pe final de interviu, câteva cuvinte pentru cititori și fani.

Subsemnatu – Roll That Shit, Light That Shit, Smoke It!