Interviu One Lion

One Lion, pe numele său adevărat Vlad Sfichi, este un cântăreț reggae din Timișoara. Vlad și-a lansat cariera de artist în 2009 şi în scurt timp a reușit să adune un fanbase important, având în vedere că genul pe care l-a ales e unul puțin popular în România. One Lion a progresat semnificativ realizând 4 materiale discografice (un demo LP si 3 EP-uri) pe care le-a lansat independent și le-a oferit gratuit online.

One Lion a susținut numeroase concerte în principalele orașe ale țării (București, Timișoara, Cluj, Sibiu, etc), printre care concerte în deschiderea unor artiști internaționali precum Julian Marley, Omar Perry sau Irie Fm. În formula live band, One Lion a susținut concerte în Timișoara (Amplificat, Made in Tm) și Satu Mare (Festivalul La Dâmburi).

A colaborat de-a lungul timpului cu artişti români: Mr. Levy, Cristyz, Necenzurat, Vikloth, Lady Helenne, Megga Dillah, Malvina, şi internaţionali: The OSGC (Suedia), Volodia (Franta), NRG_D (Bulgaria), Jahmmi Youth (Bulgaria), Lawis (Spania). De asemenea, a colaborat cu producători talentaţi precum Dub Dove Sound (Polonia), Coco Roots (Franţa) şi Panda Dub (Franţa).

Vlad a acceptat bucuros să-mi acorde un scurt interviu.

Val – Salutare Vlad. Spune-mi, te rog, câte ceva despre tine.

One Lion – Salut! Sunt Vlad Sfichi, locuiesc în Timișoara și sunt pasionat de reggae.

 

Val – Unele caracteristici ale muzicii reggae include și fumatul ierbii?

One Lion – Da, e chiar încurajat consumul însă nu și abuzul. Și nu toți artiștii promovează iarba prin piesele lor, de exemplu, Matisyahu, Mutabaruka, Gentleman, etc. Ceea ce e important de știut este că se încurajează consumul cu un scop, de regăsire a sinelui său de întărirea unității și iubirii dintre oameni.

 

Val – Ce părere ai de o campanie de informare asupra canabisului în România?

One Lion – Chiar trebuie făcută și te felicit pentru că faci acest lucru.

 

Val – Tu ca artist, cum vezi mișcarea reggae în România?

One Lion – Comparativ cu restul lumii este foarte slabă. Doar în câteva orașe din țară se organizează concerte sau party-uri reggae: București, Timișoara, Cluj și Sibiu. Încă există concepția la noi că muzica reggae se ascultă doar când ești fumat.

 

Val – Pentru rastafarieni, fumatul ierbii denumit și vindecarea națiunii este un act de spiritualism sau plăcerea de-a fuma?

One Lion – Ambele. Nu ar mai fi vorba de vindecarea națiunii dacă fumatul nu ar crea și o stare de bine.

 

Val – Ți se pare normal ca pentru un cui să fi arestat și condamnat?

One Lion – Din câte știu eu, nu se face închisoare  pentru consum propriu (se primește o amenda sau o pedeapsă cu suspendare). Dar bineînțeles că nu e normal, și asta se întâmplă pentru că cei care adoptă legi, trăiesc doar în lumea lor.

 

Val – Dacă ar fi iarba legală, ce soiuri ai fuma?

One Lion – Nu știu să-ți spun…high grade!

 

Val – Există studii doveditoare cu privire la potențialul canabisului pe plan medical. De ce crezi că nu se vrea legalizarea?

One Lion – Mulți parlamentari fac afaceri cu lemn, tutun sau alcool. Nu le-ar pica bine să apară ceva nou pe piață. Totuși, cred că pe viitor o vor legaliza.

 

Val – Ce înseamnă pentru tine ”rasta”, religie sau stil de viață?

One Lion – Multe principii care te ajută să fi fericit.

 

Val – Este adevărat că rastafarienii cred în imortalitate?

One Lion – Adevărat, un rasta e doar un călător prin lumea asta.

 

Val – Spune-mi despre ultimul tău EP ”Sunt un rasta”. De unde poate fi cumpărat și ce colaboratori ai avut?

One Lion – EP-ul poate fi descărcat sau cumpărat de pe site-ul meu oficial (www.onelion.ro). Conține șase piese solo unde se regăsesc atât roots reggae cât și new-roots, dub și dancehall. Am colaborat de data asta doar cu producători: Dub Dove Sound din Polonia și Coco Roots din Franța. Am filmat două clipuri cu Sega (Frategrafia), ambele au apărut deja: ”Far Away from Home”, filmat în Vama Veche și pe drumul Timișoara-Mangalia; și ”Peste Noapte”, filmat în Parcul Herăstrău din București.

 

Val – Pentru final, ai vreun mesaj pentru cititori și pentru iubitorii muzicii reggae?

One Lion – Cum ai amintit și tu într-o întrebare: ”Marijuana este vindecarea națiunii” (Bob Marley).

 

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!