Interviu Omu Gnom

Daniel Secătureanu, cunoscut și sub numele de Omu Gnom, face rap încă din clasele primare, când era pasionat de scris și freestyle, iar primele apariții în fața unui public le-a avut în anii 2000. Omu Gnom este un nume sonor în undergroundul din România. Scrie, cântă, se ocupă singur de imaginea sa și ține cursuri de scris, ritm și teorie lirică. Altfel spus, te învață să faci rap. Artistul se recomandă a fi o carte bună de răsfoit pentru cine vrea să asculte o muzică din suflet cu un mesaj puternic.​

Val – Salutare. Pentru început, spune cititorilor câte ceva despre tine.

Omu Gnom – Nu stiu daca are rost sa fac o prezentare, cei care au vreo treaba cu rap-ul sau cu muzica in general ma stiu. Sunt pe aici de multi ani, am activat in Raparta cu care am cateva materiale, am scos 2 albume solo ( sau unul dublu, depinde cum privesti) si un album luna asta cu Ateliere de creatie. Albumul nou este disponibil la download gratuit. Dati o cautare: Ateliere de creatie – Program de lucru. E un album clasic de rap. Ca sa il parafrazez pe Norzeatic ( un om foarte drag mie si unul dintre cei mai buni emcee si creator de versuri din istorie) albumul este rar, asa e arhiva ‘Program de lucru.rar’

 

Val – Care e părerea ta ca artist, despre fanii muzicii rap din România?

Omu Gnom –  Rap-ul este o muzica ascultata la noi de ani de zile, sunt oameni vechi care inca mai asculta si sunt si pusti care tocmai ce o descopera. Parerea mea este ca incepe sa se asculte din ce in ce mai mult si asta ma bucura.

 

Val – Ești PRO sau CONTRA legalizării marijuanei în România?

Omu Gnom – Si asa si asa, ambele variante are partile ei pozitive si negative. Nu pot sa ma pronunt, doar ca ar trebui, cel putin, ca situatia sa nu fie incordata si sa fie o lege mai permisiva cu asta. Ma gandeam acu putina vreme la o duma despre asta, in sensul ca toata lumea vrea legalizare si apoi o sa spuna ca e naspa ca sunt legale si ei nu baga legale.

 

Val – Care crezi că ar fi șansele ca marijuana să devină legală în România?

Omu Gnom – Sansele sunt minime sa fie legala legal,  adica nici statul roman nu are pregatit un proiect cu care sa scoata bani din asta si nici lumea nu e pregatita pentru asa ceva. Cat despre legalizarea  ilegala (in scop medical), si aici e greu ca se stie cum e cu prescriptiile la noi. Totusi aici se va normaliza situatia la un moment dat, cel putin asa ar trebui dar…

 

Val – Unele dintre instrumentalele tale, le văd spre o înclinație chill/high. Are vreo legătură cu marijuana?

Omu Gnom – Eu fac instrumentale sa ma linistesc, am un respect mare pentru fiecare sunet si incerc sa ma bucur de muzica pe care o fac. Mi-au spus mai multi ca albumul ii linisteste, ceea ce conteaza foarte mult. Eu fumez din cand in cand si daca ajung sa fiu fumat si sa fiu acasa in fata unui proiect, ma joc cat pot.

 

Val – De ce crezi că nu vor cei din conducere să legalizeze marijuana în România?

Omu Gnom – Discutia este destul de lunga, unul din raspunsurile clasice ar fi: pentru ca…

 

Val – Crezi că un ”mars pro canabis” ar ridica măcar un semn de întrebare românilor?

Omu Gnom – Nu stiu cati ar veni pe bune avand in vedere ochiul vigilent al altora. Mi-e ca o sa fie doar organizatorii si multi undercoveri.

 

Val – Există dovezi și studii cum că marijuana și extrasele din marijuana nu creează dependență și totuși medicii din România afirmă că marijuana creează dependență. Crezi că o fac pe bună știință sau vorbesc doar în neștire de cauză?

Omu Gnom – Depinde cine vorbeste!

 

Val – Dacă ai fumat vreodată iarbă, care a fost cel mai puternic soi?

Omu Gnom – Habar nu am. De cand ma stiu aici la noi cand aparea ceva era numit verde. Nu stiam ce soi, de unde doar le deosebeam noi si stiam ca e mai proasta, mai buna , mai tare, mai paranoia etc.

 

Val – Spune-ne ceva despre un viitor album/piesă/clip. Dacă vei avea ceva colaborări și cu cine.

Omu Gnom – Tocmai ce am scos un album cu oamenii din crew-ul meu si anume Fratele Costel (cu care am activat in Raparta), Celalalt si Heas (Cast) si Dj Pilu sub numele de Ateliere de Creatie. Albumul este gratuit la download si exista si varianta de cumparat online. Pentru cine doreste cd-ul in original, astept un email aici: albumatelieredecreatie@yahoo.com.
Cat despre albumul meu solo, o sa ma apuc de el cat de curand si sper sa fie gata maxim la anul pe 15 mai.

 

Val – De unde putem cumpăra albumele tale actuale?

Omu Gnom – Albumele mele se pot comanda online de pe shop.hiphopkulture.ro sau daca se da un mail aici: albumomugnom@yahoo.com

 

Val – Pentru final, o vorbă pentru cititori și fanii Omu Gnom.

Omu Gnom – Va doresc sa aveti parte de ce aveti nevoie!

 

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!