Interviu MarkOne1

MarkOne1, a scos materialul “Exact ce lipsește” în 30 Noiembrie 2012 produs de 20cm Records. Artistul a avut colaborări pe acest material cu Cheloo, Ombladon, FreakaDaDisk, Bitza, DJ Twist și Danez. E posibil în viitor să mai fie ceva colaborări cu Pacha Man și Subsemnatu.

MarkOne1 și-a început cariera muzicală în România prin 2000. La ora actuală e unul din cei cinci membrii ai “20cmGroup”, e omul care ‘le-a făcut pe toate’, chiar le-a făcut pe toate – e povestea vieții lui, obișnuiți-vă cu ideea. MarkOne1 mi-a oferit în exclusivitate un scurt interviu cu privire la părerea lui despre canabis.

Val – Bro, bine te-am găsit și îți mulțumesc că ți-ai făcut timp pentru a ne împărtășii atât mie cât și cititorilor, părerea ta despre acest subiect tabu, canabisul. Dar înainte de toate, spune-mi ceva despre tine.

MarkOne1 – Bine te-am găsit Val. Sunt artist în primul rând, fac muzică din 2000 în România, am fost plecat în Statele Unite 27 de ani și din diverse motive m-am întors acasă, oricum, știi vorba aia: ca acasă nu e nicăieri. Pentru mai multe detalii despre mine și viața mea personală accesați www.facebook.com/Mark1one, am o poveste relativ lungă și cred că deviem de la subiect!

 

Val – Ce înseamnă canabisul pentru tine?

MarkOne1 – Relaxare, medicină, tovărășie și distracție.

 

Val – Deci ești clar PRO legalizare să înțeleg?

MarkOne1 – Absolut, dar în anumite condiții. Cred că trebuie controlată precum alcoolul sau tutunul! Interzisă prin lege până la vârsta de 16 ani, nu de la 18 cum e legea în ziua de azi…. cred că la 16 ani deja ești suficient de matur să decizi anumite chestii legate de alcool, tutun sau canabis.

 

Val – De ce crezi că guvernul interzice canabisul?

MarkOne1 – Nu știu sigur, nu sunt la curent cu ce spun cei din Guvern, dar bănuiesc că au și ei motivele lor ca și cei din alte țări, și vor să se alinieze și să semene cu restul… sau pur și simplu nu au ideea cum să controleze situația și le e frică de ce s-ar putea întâmpla!

 

Val – Dacă printr-o minune s-ar legaliza canabisul în România, te-aș vedea fumând în clipuri?

MarkOne1 – Da, cum să nu! Părerea mea e că marijuana e mai puțin dăunătoare decât alcoolul sau alte chimicale (legale).

 

Val – Ca și cunoscător de canabis, ai vreun soi preferat?

MarkOne1 – Toate îmi plac însă ar fi câteva care sunt în top, cum ar fi Skunk, White Widow, Chocolate Thai sau Maui Waui.

 

Val – Nu mai e un secret ca mulți artiști din întreaga lume fumează iarbă pentru inspirație. Care este părerea ta, crezi că iarba ar putea ajuta artistul să compună?

MarkOne1 – Da, cred că e posibil să-l ajute pe artist să intre în film, sau chiar să-i schimbe starea suficient încât să vadă lucrurile altfel decât le-ar vedea fără să fumeze.

 

Val – În România consumatorii de iarbă sunt încă catalogați drept drogați în cele mai multe cazuri. Când crezi că va dispărea această concepție comunistă?

MarkOne1 – Nu știu sigur dacă va dispărea vreodată, dar sper să se schimbe odată și odată, e prea mult spus ”drogați”! E ca și cum l-ai face alcoolist pe un om care bea o bere două la un grătar sau într-un club.

 

Val – Cu toate că există studii care dovedesc potențialul canabisului pe plan medical, încă mai sunt unii doctori în România care afirmă că, canabisul este primul pas către cocaină, heroină și alte droguri. Care e părerea ta?

MarkOne1 – Nu e adevărat, e doar propagandă! Nu sunt doctor dar în opinia mea e cam exagerată părerea! Există dovezi concrete cum că marijuana este o poartă către alte droguri? Aș vrea să le citesc și să văd și eu acele dovezi, să am ocazia să le studiez! Ca să știu și eu despre ce e vorba și cum au ajuns ei la această concluzie!

 

Val – Faci parte din “20cmGroup”. Pe când un nou proiect împreună și când ne putem aștepta la un nou album semnat MarkOne1?

MarkOne1 – Despre 20cmGroup nu mă pot pronunța, suntem 5 și nu sunt eu în măsură să vorbesc pentru toți. Până la un nou album MarkOne1 mai durează ceva, ținând cont că abia acum două luni am scos albumul ”Exact ce lipsește”. În orice caz un nou single în aprilie e posibil. Și mă gândesc serios la un videoclip nou la piesa “Exact ce lipsește”, văd că lumea o tot cere, așa că e posibil să le fac pe plac!

 

Val – Bro, îți mulțumesc pentru timpul acordat și sper ca pe viitor să avem și noi parte de legalizare și să ardem un cui împreună.

MarkOne1 – Mulțumesc și eu și nu uita: “The drug is really quite a remarkably safe one for humans, although it is really quite a dangerous one for mice and they should not use it.” – George Washington –

În concluzie mai am un singur lucru de adăugat: MarkOne1 e….. Exact ce lipsește!

 

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!