Interviu Adrian Voinescu

Adrian Voinescu și fiul său, Crispin, au părăsit România în căutarea unor soluții de vindecare a cancerului după ce sistemul din țară i-a condamnat copilul la moarte. Au ajuns până în Zipolite, Mexic, unde au găsit tratamente naturiste pentru lupta lui Crispin cu cancerul.

Crispin și tatăl lui au fost premiați de Asociația Jurnaliștilor Profesioniști din România, la SimFest, în Târgu Mureș, pentru originalitatea eseului cinematografic inspirat din povestea lor.

Am luat și eu legătura cu Adrian și după câteva zile de discuții, am decis să facem un mic interviu unde să ne povestească și nouă experiența prin care a trecut împreună cu fiul lui, Crispin.

Val: Salutare Adrian și bine te-am găsit. La început de toate, cum sunteți, tu și Crispin?

Adrian Voinescu: Salutare, suntem bine, mulțumim frumos! În Decembrie am făcut un CT scan și analize de control. Lucrurile arată bine, zilele acestea vom programa o operatie pentru extragerea implantului de polimer introdus provizoriu la momentul biopsiei. Cu asta sper să putem să încheiem complet acest capitol. Suntem în carantină extinsă, în sensul ca la noi izolarea a început în septembrie 2017 când am plecat din România, a continuat cu perioada Pandemiei Covid și o să continuăm să ne conectăm în natură cât mai bine și în viitor. Ne place mult departe de “civilizație”, aici ne putem concentra pe un mod de viață simplu, bazat pe hrană curată, mișcare, activități și odihnă de un mod de impact pozitiv maxim pentru sănătate și regenerare.

Val: Ce tratamente a urmat mai exact, Crispin?

Adrian Voinescu: Am început ca aproape orice părinte speriat de un diagnostic dur, urmând sfatul doctorilor și procedurile lor standard. În momentul în care am aflat ca este vorba despre un Sarcom (IVa), am început un mic protocol de susținere cu o doză mare de curcumina, vitamina C, D3, K2 și zeolit. Apoi am stat vreo 4 luni prin spitale pentru 4 runde de chimio, timp în care am studiat, comandat și aplicat un Protocol Verde pe bază de ulei de Canabis Medicinal. În Olanda, Elveția, cele mai inovatoare țări din Europa, se poate procura ușor Canabisul Medicinal iar experiența terapeuților în acest domeniu este extensivă. În Olanda THC-ul medicinal este reglementat de vreo 25 de ani, se achiziționează legal la coffee shop! Îți imaginezi așa ceva în Centrul Vechi, de exemplu?…

În august 2017 am decis să ieșim din programul EWING2000, un program de studiu oncologic care se aplica procedura standard în România, chimio/cuțit/radiații. Așa cum se vede și din scurtmetrajul de la SimFest, am schimbat mediul și modul de viață și am continuat cu Protocolul Verde care a devenit din complementar un program alternativ. Au urmat câteva luni de călătorie, schimbare, ajustare, Crispin a învățat să înoate și am stat mult la soare, pe plaja din Zipolite Oaxaca, contactându-ne la ritmul natural, într-un ambient excepțional de frumos și real. În decembrie 2017, cu câteva zile înainte de ziua lui Crispin, am primit de la doctori vestea bună, după CT și analize, nu se mai vedea nici un cancer. Tumora de 8x6x3cm dispăruse complet, la fel și metastazele pulmonare bipolare.

Val: Ce te-a determinat să schimbi tratamentul lui Crispin pe unul naturist?

Adrian Voinescu: Drumul de la metastază la homeostază nu e simplu sau ușor, este presărat cu multe necunoscute. Cu 8 ani în urmă am pierdut un prieten foarte bun, pe Dan “Dax” Nedelcu, după ce a urmat toate instrucțiunile și procedurile cele mai sofisiticate, la clinica John Hopkins Anadolu din Turcia. Am știut că nici cele mai “deștepte” clinici nu au soluții pentru sarcom, așadar ne-am informat cât de repede s-a putut despre metode naturale de a înțelege și a trata această boală. Știam din cultura populară despre canabis, știam ca Iisus vindeca oameni cu Kaneh-Bosm, știam despre psilocibina citind despre Maria Sabina și ciupercile magice enteogene care alunga depresia și sporesc neuroplasticitatea SNC. Am înțeles amandoi ca e timpul sa plecăm din mediul unde Crispin s-a îmbolnăvit și că trebuie să începem din nou în alt fel, cu schimbări majore. Am revenit în Zipolite, Oaxaca după 10 ani și suntem aici acum din nou de 3 ani. Crispin surfeaza și înoată zilnic, s-a regenerat și dezvoltat foarte bine în acest mediu mai puțin comfortabil pentru unii, dar natural și sănătos pentru noi. Practic, ne-am sălbăticit, ne-am barbarizat.

Val: Numărul cazurilor de cancer din România este în creștere alarmantă, adică peste 10.000 în plus faţă de anul trecut. Cu toate că se știe despre potențialul canabisului pe plan medical, de ce crezi că legalizarea canabisului se tot amână de la un an la altul?

Adrian Voinescu: Ar fi un dezastru pentru oncologi și comercianții de chimicale și echipamente. De ce să se facă bine bolnavii? Ar rămâne doctorii fără locuri de muncă sau ar trebui să se reprofileze pe prevenție, așadar nu putem avea așa ceva… Ce să mai vorbim despre acei oameni triști care căpușează sistemul de sănătate, profitând din boala și suferința celor care nu au curaj sau cunoștințe de a apela la alternative. Numărul cazurilor la noi crește alarmant fiindcă nu exista programe de prevenție, nu exista profilaxie, detectare devreme. Conform studiilor, peste 80% din români sunt deficienți de vitamina D, dar nimeni oficial nu zice sau face absolut nimic în acest sens. La cum este conceput sistemul, nici măcar boala nu este înțeleasă bine, darămite canabisul și puterea plantei de a crește reziliența la boală. Guvernul ar trebui să faciliteze și să normalizeze metode cât mai diverse de tratament, nu să resticițoneze o plantă medicinală pentru ca unii bandiți să profite distribuind chimicale. Este clar că nu funcționează așa și este nevoie de o schimbare. Un studiu extensiv din 2008 arată ca 95% din cazurile de cancer sunt prevenibile prin schimbarea alimentației și a stilului de viață. Eu cred că se amână de la un an la altul fiindcă nu ne dorim să acceptăm un adevăr crud. Societatea, cum este așezată acum, este cauza principală de îmbolnăvire, așadar negăm și ne amăgim cu non-soluții costisitoare și agresive care duc la creșterea cazurilor și a mortalității. Din aceleași motive, de necredința și lipsa de deschidere, suntem pe ULTIMUL loc ca scor de inovație la nivel European, aici se include și cercetarea în domeniu medicinii.

Val: Dur dar adevărat, sistemul din România ți-a condamnat copilul la moarte. Ai luptat, ca orice părinte responsabil, pentru sănătatea lui Crispin și ai ales să părăsești România pentru a urma tratamente alternative printre care și cel cu canabis medicinal, în Mexic. Care este starea de sănătate a lui Crispin după doi ani de tratamente naturiste?

Adrian Voinescu: La spital la Cluj ni s-au zis sub 10% șanse pentru a trăi 5 ani, după metodele lor. Mai grav, autoritățile în domeniu au declarat categoric că este singura șansă a lui Crispin de a se face bine. Aproape că nu ne-au dat voie să plecăm de la Fundeni, atât de indoctrinați și lipsiti de viziune laterală sunt doctorii oncologi din România. Probabil le este foarte frică că se va dovedi în viitor un mapraxis de proporții globale și ego-urile lor vor fi spulberate de relalitate. Tratamentul cu canabis l-am făcut din România, de când eram la IOCN, pentru a susține organismul și psihicul în timpul chimioterapiei. Nu vrei să știi cu ce riscuri și teamă de a nu fi descoperiți de tiranii medicinii alopate… Crispin acum este foarte bine, după aproape 3 ani de terapii complementare și alternative. Cred că se vede și din fotografii, s-a schimbat mult și este bine adaptat la un mediu destul de dur, ocean deschis, valuri mari, natura în toată splendoarea ei. Surful îl ajută enorm și nu este un sport ușor de deprins. La noi este imposibil, nu avem valuri în Marea Neagra, nu pentru surf… În Mexic mai este și practica străveche cu ciuperci psilocybe, mai nou se studiază și la Harvard și la John Hopkins, se pare că este mai mult adevăr în spatele magiei decât suntem pregatiți să acceptăm în secunda asta, dar oamenii se deschid din ce în ce mai mult.

Val: Povestea voastră a devenit virală pe internet după lansarea clipului pe youtube. Ai primit mesaje de la pacienți din România care îți cereau sfaturi despre tratamentele naturiste?

Adrian Voinescu: Primim mesaje tot timpul, atât de încurajare, sprijin cât și cereri de a ajuta. Răspundem cu ce sfaturi am deprins că sunt eficiente și de impact, cea mai bună soluție însă este ca pacienții să întreprindă și ei schimbări majore de stil de viață, alimentație.. Noi pregătim acum un program intensiv de imunoterpie și regenerare naturală bazată pe ulei de canabis și o serie de suplimente și alimente speciale, activitate și odihnă corespunzătoare. În curând vom lansa și website-ul cu programul, cele mai bune șanse se pot obține prin relocare temporală, călătorie și asumarea responsabilității sănătății proprii. Suntem deschiși să învățăm, am urmărit peste 300 de testimoniale de bolnavi care au părăsit sistemul ”otravă-cuțit-radiații” și au optat pe protocoale cu ulei de canabis și alte suplimente și s-au făcut bine. Avem de învățat foarte mult de la mama natură, doar să avem deschiderea de a o asculta și minte de a înțelege mesajele altruiste.

Val: Cu toate că există studii doveditoare cu privire la eficiența canabisului pe plan medical și încă apar, România nu recunoaște acest fapt și invocă ca motiv că nu-l pot legaliza deoarece nu există studii. De ce crezi că nu vor ca acest tratament să fie legal și în România?

Adrian Voinescu: Suntem conduși de fricoși și de bandiți. Nu degeaba suntem pe ultimul loc la inovație în Europa. Adică chiar suntem prostul clasei la medicină. Pentru a descifra natura este nevoie de un grad ceva mai înalt de sofisticare emoțional/intelectuală, dar asta nu se predă la academiile de medicină de la noi. Acolo s-au generalizat practici comerciale, studii și cursuri, excursii care nu fac decât să păstreze status-quo-ul actual, nu gândesc critic, ei au devenit cât mai rezistenți la schimbare sau la îmbunătățire… Foarte rar sunt excepții, dar sunt. Pe lângă faptul că sistemul a eșuat în misiunea față de populație, și societatea civilă este cât se poate de dezorientată, adică prăpastia între om și natură este atât de mare încât au ajuns ONG-urile să construiască spitale în plină poluare de Nox și PM-10 și să se laude cu asta… Cum să gândim progresiv, intuitiv și contra-intuitiv, când ne place să bem și să fumăm și să mâncăm zahăr și fel de fel de mizerii cu conservanți și coloranți? De la apă, aer și hrană începe totul…

Val: Din câte am înțeles Crispin a folosit, printre altele, un ulei de canabis cu procente de 3/2  THC/CBD. Cum a reacționat Crispin la acest tratament?

Adrian Voinescu: Uleiul se administrează progresiv, de la o picătură până la 8 sau 10, chiar și 15. Depinde de greutatea pacientului. Este un pic diferit la fiecare, și doza și toleranța. Crispin a reacționat mai bine decât mă așteptam, el lua uleiul înainte de culcare și apoi dormea până la prânz sau mai târziu. Probleme apar când se întrerupe tratamentul, la reluare. Trebuie reluată și perioada de adaptare la THC, iar asta duce la pierdere de timp, deci e bine să se administreze continuu timp de 3 luni minimum, apoi o pauză de 2 săptămâni și repetat dacă e nevoie. Tratamentul cu ulei de canabis a durat la Crispin aproximativ 6 luni, cu aproape 3 săptămâni de pauză la mijloc.

Val: Când se va legaliza și în România tratamentele pe bază de canabis, vă veți întoarce în țară? Pentru că, într-un final, se va legaliza și la noi.

Adrian Voinescu: Depinde de condiții, de revenit sigur o vom face la un moment dat, măcar în vizită. Acuma trăim în Mexic și lucrăm la un program special de sănătate și avem în plan să fondăm un centru de terapie în natură, lângă ocean. Crispin se pregatește să devină instructor de sporturi acvatice, înot și surf. Este și salvamar voluntar, a salvat 10 oameni de la înec până acum. Până una alta, aici guvernul este deschis și cere antreprenorilor să vină cu propuneri și soluții legate de wellness pentru cancer. La noi cultura medicală este atât de lipsită de curaj și de temătoare de schimbare încât nu cred că se va crea în curând un mediu propice. Doar printr-o minune, pe care noi am învățat să nu le așteptăm ci să le manifestăm.

Val: Bravo și felicitări lui Crispin! Adrian, îți mulțumesc pentru că ți-ai făcut timp pentru a-mi răspunde la întrebări. Vă doresc sănătate maximă și toate cele bune! Să ne reauzim cu bine!

Adrian Voinescu: Cu drag și sper din tot sufletul să se normalizeze și în România producția și metodele de uz pentru canabisul medicinal. Ar fi un mare câștig pentru populație, atât ca profilaxie prin CBD cât și prin tratament prin protocoale cu THC/CBD și alte minuni naturale indispensabile sănătății. De asemenea, și economia și mediul în general ar putea beneficia de cultivarea canabisului. Până în 1989, România ocupa locul I în Europa la cultura inului şi a cânepei şi locul IV în lume. Se cultivau aproximativ 75.000 de hectare de in şi 49.000 de hectare de cânepă. Astăzi, însumat, cele două plante tehnice abia dacă acoperă câteva sute de hectare…

Mi-aș dori o reîntoarcere la echilibru, simbioză cu natura… Îți dorim toate cele bune și o viață plină de verde viu!

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!