Înțelegerea extracției în producția de canabis medicinal

Val
Read Time:7 Minute, 16 Second

Pentru a înțelege producția de concentrate, trebuie să înțelegem principiile numeroaselor procese de extracție, precum și post-procesarea și standardele de fabricare a produselor concentrate. În mod tradițional, munca pentru un laborator de extracție cu solvenți sau un producător a fost singura modalitate de a învăța și, chiar și atunci, experiența practică nu este întotdeauna asigurată. În acest material, vă voi oferi informații care sunt de obicei păstrate doar pentru ”interni”.

 

Ce este extracția cu solvent?

Uleiurile de canabis sunt extrase din material proaspăt, congelat, uscat și flori vindecate folosind o varietate de solvenți. Într-un laborator de extracție cu solvenți, CO2, etanolul, butanul și propanul sunt solvenții cel mai des întâlniți. Vom discuta despre ceea ce trebuie să știți pentru a selecta metoda potrivită, permițându-vă să recunoașteți eficiența, calitatea și viteza extracției, precum și înțelegerea siguranței echipamentelor.

Există două tipuri principale de extracție cu solvent: gaz ambiental și gaz lichefiat. Extracțiile ambientale au fost folosite de secole, având originea încă din epoca romană și faimosul om de știință roman Aelius Galenus. Galenus a introdus extracția tipică cu apă și etanol, precum și alte metode de extracție cu solvenți, pe care le-a folosit pentru a formula peste 150 de remedii.

Metodele noi de extracție includ utilizarea așa-numitelor extracții cu gaz lichefiat, cum ar fi CO2 și hidrocarburi. În acest proces, gazele nou dezvoltate sunt folosite pentru a extrage și a furniza ingrediente pure, fără reziduuri de solvenți. Extracțiile cu gaz lichefiat reprezintă o modalitate mai rapidă și mai curată de a obține ingrediente vegetale vitale în formă concentrată medicinală.

 

Ce este extracția fără solvent?

Căldura, presiunea și agitarea sunt tehnici tipice de extracție fără solvenți, care sunt utilizate pentru a îndepărta mai întâi tricomii de canabis și apoi rășina din materia vegetală. Aceste tehnici sunt considerate a fi cele mai sigure forme de extracție, deoarece nu există șanse de reziduuri de solvenți în produsul finit. Deoarece extracțiile fără solvenți sunt pur mecanice, nu există selectivitate în extractul obținut și produsul trebuie aproape întotdeauna să fie purificat înainte de a fi oferit unui client sau încorporat într-un produs.

Cea mai populară metodă de extracție fără solvent se numește extracție cu ”bubble hash”. Bubble hash este un concentrat care este extras folosind apă cu gheață. Milioane de glande tricomice, care seamănă cu zahărul brun granulat, alcătuiesc bubble hash-ul, care, dacă e stors, arată ca un haș tradițional. Deoarece nu există o selectivitate a ingredientelor, bubble hash seamănă cu un conglomerat de ceară, canabinoizi și terpene, cu cantități mici de clorofilă, care trebuie să fie rafinate în continuare înainte de a fi oferite clientului.

Următorul pas este presarea hașului la o temperatură ridicată pentru a topi compușii volatili și a separa forma uleioasă a canabinoizilor. Temperatura ridicată transformă canabinoizii, făcându-i să piardă majoritatea terpenelor, împiedicând tot conținutul de ceară produs de tricomi să intre în extract. De obicei, presa nu este capabilă să livreze suficientă materie primă de înaltă calitate necesară pentru formularea produselor.

Între 5-20% din conținutul de ceară își găsește drumul în rășină, ceea ce înseamnă că este necesară o prelucrare ulterioară. Ca a treia etapă, extractul trebuie să fie iernat pentru a obține o formă viabilă din punct de vedere comercial. Odată ce a fost iernat, conținutul de terpene rămas se pierde și întregul concept fără solvenți devine învechit.

 

Ce este post-procesarea?

Post-procesarea este esențială în toate metodele de extracție pe bază de solvenți, precum și în unele forme de extracție fără solvenți. Post-procesarea, indiferent de tehnica de extracție, este ceea ce distinge multe produse de canabis, inclusiv ceară, shatter, budder, distilat, izolat și multe altele. Formele tipice de post-procesare sunt iernarea, filtrarea, distilarea, cromatografia și remedierea. De obicei, fiecare dintre acestea necesită utilaje separate, chiar dacă unii pot recomanda altfel.

Pentru a estima de ce tip și de câtă post-procesare aveți nevoie, trebuie să vă cunoașteți în detaliu procesul anterior. Selectivitatea este un factor limitativ în acest proces. Principalele ingrediente vegetale în post-procesare sunt fie pe bază de ulei, pe bază de apă sau pe bază de acid și fiecare proces folosește diferite amestecuri ale acestora. De aceea selectivitatea este importantă, deoarece este o cheie în livrarea ingredientelor naturale pure utilizate în formulările finale.

Fiecare solvent are o selectivitate specifică care trebuie luată în considerare, de exemplu, uleiurile-vor extrage uleiuri, etanol-vor extrage acizi și apa-va extrage compuși pe bază de apă. De aceea, post-procesarea este aproape întotdeauna un proces cu solvenți, cu excluderea distilării, unde separarea are loc pe baza unei temperaturi a punctului de fierbere.

 

Ce sunt solvenții reziduali?

Solvenții reziduali din orice produs concentrat sunt una dintre cele mai critice domenii de evaluat atunci când se identifică siguranța produsului. Odată ce extractul trece prin procesul de extracție cu solvent și post-procesare, acest solvent trebuie îndepărtat complet, deoarece există reglementări critice cu privire la reziduurile din produsul final.

Această ”bătălie” este ușor câștigată prin utilizarea metodelor de extracție a gazului lichefiat, deoarece gazul este ușor introdus și îndepărtat din concentrat fără a lăsa reziduuri. Deși chiar și în acest caz trebuie să fim conștienți de natura agresivă a gazului utilizat, deoarece unele gaze creează cu ușurință subproduse în extractele finale. De exemplu, CO2 puternic oxidativ creează acizi nedoriți, iar butanul hidrogenează uleiurile și creează un gust nedorit.

Ceea ce este important de luat în considerare în acest caz, este că utilizarea gazelor extrem de inerte cu miscibilitate scăzută în uleiuri și apă nu modifică moleculele organice naturale ale plantelor și nu este prezentă în produsul final. Acești compuși sunt greu de găsit, dar sunt utilizați în extracție.

 

Ce sunt terpenele și cum sunt afectate în timpul extracției?

Terpenele sunt compuși de aromă care joacă un rol crucial în experiența pe care o are cineva atunci când consumă un produs concentrat. Terpenele sunt substanțe volatile care sunt concentrate în principal în flori. Ele emană parfum chiar și la temperatura ambiantă, ceea ce le face dificil de captat. Cel mai bine sunt obținute din plante proaspete, deoarece o parte substanțială a terpenelor se pierde în procesul de uscare.

Există peste 3.000 de terpene cunoscute în natură. Unii canabinoizi sunt considerați terpene, deoarece structura lor conține un inel de carbon de bază cu o coadă de terpenă. Acesta este motivul pentru care extragerea canabinoizilor și terpenelor în ansamblu este cea mai bună modalitate de a păstra potența naturală a plantelor și efectul medicinal. Cu toate acestea, doar câteva metode de extracție le pot păstra pe toate împreună și chiar mai puține le pot păstra în timpul post-procesării.

Într-un efort de a păstra vitalitatea botanică și consistența rășinii vegetale, oamenii de știință au introdus o nouă metodă de extracție și post-procesare cu gaz lichefiat care poate păstra profilul original al terpenelor și canabinoidului fără a extrage materialele de umplutură din plantă, care nu au valoare directă în produsul final. Procesul se desfășoară la temperatura camerei, ceea ce permite efectuarea procesului fără a stresa niciunul dintre uleiurile prețioase din amestec.

 

Ce este cromatografia?

Cromatografia este un proces în care o extracție naturală este fracționată în compuși individuali sau grupați în mod specific. Cromatografia este adesea folosită în chimie atunci când unul sau mai mulți solvenți cu selectivitate diferită sunt utilizați pentru a separa principalii compuși din extractul de plantă. Acest lucru se face de obicei cu o coloană. Extractul este trecut prin colum și diluat cu un solvent care activează coloana. După ce extractul trece prin coloană, solventul trebuie îndepărtat fără reziduuri, ceea ce necesită o altă ”mașinărie”.

 

Ce sunt concentratele?

Majoritatea florilor de canabis disponibile în lumea legalității a canabisului au în medie aproximativ 15-25% THC. Cu toate acestea, concentratele după extracție au în medie în jur de 60-70%, iar piața caută concentrate între 60-99% THC. Pentru a realiza acest lucru, există un proces de concentrare, dar trebuie să fim și conștienți că atunci când un produs este concentrat, unii compuși cresc semnificativ, în timp ce alții sunt îndepărtați.

Există, de asemenea, metode chimice și fără solvenți de concentrare. De exemplu, solvenții care sunt selectivi față de compușii de umplutură sunt utilizați atunci când se produc izolate, dar aceștia nu sunt selectivi față de ingredientul principal. Pentru a face un izolat de CBD, se folosește hexan sau pentan, deoarece nu diluează CBD-ul, ci diluează ceilalți compuși. Procesul este de obicei lung, deoarece trece prin mai multe faze de concentrare.

 

Gând final

Natura trebuie tratată cu blândețe pentru a obține cele mai multe beneficii. În concluzie, cred că cel mai important este ca clientul să primească o experiență pur naturală, fără modificări de gust sau consistență a tulpinii prin substanțe chimice.

 


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Canabisul mucegăit - un pericol pentru consumatori

Probabil și tu ai cumpărat câțiva muguri de canabis și ai realizat că sunt mucegăiți. Sau poate ai dat de mucegai chiar pe culturile tale. Acum, intuiția sau bunul simț îți pot spune să nu fumezi iarbă mucegăită. Dar este de fapt rău pentru tine? Care sunt problemele legate de […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!