Read Time:2 Minute, 40 Second

În această săptămână, legile privind canabisul pentru adulți vor intra în vigoare în alte trei state americane, aducând legalizarea în aproape jumătate din întreaga țară.

New Mexico va fi primul stat care va sărbători legalizarea săptămâna aceasta. Marți, 29 iunie, adulții au putut în mod legal să posede până la două uncii (56 de grame) de canabis și să crească până la șase plante pentru uz personal. Noua lege a statului privind utilizarea canabisului recreativ de către adulți, care a fost adoptată într-o sesiune legislativă specială în luna aprilie, stabilește, de asemenea, o piață reglementată cu amănuntul, dar vânzările nu vor începe până în aprilie, anul viitor.

Joi, 1 iulie, Virginia și Connecticut vor pune capăt, de asemenea, deceniilor de interdicție asupra canabisului. La doar câteva zile după ce New Mexico și-a adoptat legea de legalizare, Virginia a devenit primul stat din sud care a legalizat canabisul pentru agrement. Conform acestei noi legi, adulților li se va permite să posede până la o uncie (28 de grame) de canabis și să crească până la patru plante.

Versiunea originală a acestui proiect de lege nu ar fi intrat în vigoare decât la 1 ianuarie 2024, dar guvernatorul Ralph Northam a refuzat să îl semneze, cu excepția cazului în care parlamentarii au modificat data. În aprilie, legiuitorii au fost de acord să legalizeze posesia și utilizarea personală începând din luna iulie, dar data de începere a vânzărilor cu amănuntul rămâne neschimbată. Deci, virginienii vor trebui probabil să aștepte încă trei ani înainte să poată cumpăra în mod legal canabis în statul lor natal.

Chiar săptămâna trecută, guvernatorul din Connecticut, Ned Lamont, a semnat și un proiect de lege pentru canabisul pentru adulți. Această lege va permite adulților să posede legal până la 1,5 uncii (42 grame) de muguri în public și până la 5 uncii (140 grame) acasă. Din nou, vânzările cu amănuntul vor fi legale, dar nu se așteaptă să înceapă până în vara viitoare. Pacienților cu canabis medical li se va permite să își crească propiile plante de canabis în această toamnă.

1 iulie ar fi trebuit să fie și ziua în care canabisul pentru adulți să devină legal în Dakota de Sud. Dar guvernatorul Kristi Noem a conspirat cu polițiștii de stat pentru a contesta măsura aprobată de alegători și în cele din urmă a convins Curtea Supremă de stat să anuleze măsura. Cazul este atacat, dar o decizie finală este la câteva luni distanță.

Odată ce aceste trei noi legi privind utilizarea canabisului recreativ pentru adulți vor intra în vigoare în această săptămână, se estimează că 145 de milioane de americani, sau 44% din populația totală a țării, vor locui într-un stat în care este legal ca adulții să dețină și să utilizeze canabis.

„Legalizarea este acum o realitate pentru aproape jumătate din populația SUA”, a declarat directorul executiv al NORML, Erik Altieri, într-o declarație. „Pe măsură ce mai multe jurisdicții continuă să adopte aceste politici de reglementare de bun simț, este imperativ ca Congresul să renunțe la stagnare și să modifice legea federală într-un mod care să abordeze această diviziune stat / federal și să respecte voința alegătorilor din acest număr tot mai mare de state.”

Sursa

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment