Grecia legalizează oficial vânzarea și cultivarea canabisului medical

Val
Read Time:2 Minute, 20 Second

La cinci ani de la legalizarea oficială a canabisului medical, Grecia este în sfârșit gata să permită companiilor să crească și să vândă canabis pentru uz medical.

Grecia a legalizat inițial canabisul medical în 2017, dar această lege inițială nu permitea cultivarea sau vânzarea de produse de canabis care conțin mai mult de 0,2% conținut de THC. Anul următor, parlamentarii au adoptat un proiect de lege limitat pentru a avansa producția și vânzările de canabis, dar blocajele de reglementare au împiedicat programul să avanseze în continuare.

În 2019, firma americană de investiții pentru canabis DevCann a investit aproape 14 milioane de dolari pe piața de marijuana medicală din țară, în speranța că Grecia va deveni „California europeană”. Până la sfârșitul acelui an, companiile din Israel, Arabia Saudită și alte țări au investit 400 de milioane de dolari în afacerile cu canabis din Grecia, dar chiar și așa, Grecia nu a reușit să-și pună în aplicare pe deplin programul său medical.

După alți doi ani de întârzieri, industria greacă de dezvoltare și investiții a propus un nou proiect de lege pentru a legaliza în mod explicit vânzarea și producția de canabis medical. Nikos Papasthanasis, ministru adjunct al Dezvoltării și Investițiilor, a declarat că această legislație va contribui la accelerarea procesului de acordare a licențelor companiilor cu canabis medical.

Christos Kellas, purtător de cuvânt al partidului Noua Democrație, a declarat că noul proiect de lege este „un cadru integrat pentru dezvoltarea industriei canabisului în țara noastră, de la care ne așteptăm să existe beneficii pentru economia noastră prin investiții și crearea de noi locuri de muncă”.

Kellas a explicat că această legislație va crea „noi opțiuni în domeniile agriculturii și prelucrării, dar cel mai important, pentru cei care utilizează produsele finale ale canabisului medical. Marijuana medicală le poate ameliora bolile și le poate ajuta să răspundă mai bine la tratamente, dacă acest lucru este considerat necesar de către medicii curatori. ”

Proiectul de lege a fost contestat de mai multe partide din Parlament, inclusiv de principalul partid de opoziție Syriza, care l-a numit „laș și timid”. Purtătorul de cuvânt al Syriza, Alexis Haritsis, a susținut că proiectul de lege este incomplet, deoarece legalizează doar producția și vânzarea de flori medicinale de canabis. Extractele, uleiurile, alimentele și alte produse populare ar rămâne ilegale, ceea ce ar putea pune Grecia într-un dezavantaj competitiv în comparație cu țările vecine.

În ciuda opoziției, proiectul de lege a fost adoptat săptămâna trecută cu un vot de 158 la 33. Haritsis a spus că Syriza speră încă să modifice proiectul de lege pentru a permite cultivarea și vânzarea extractelor de canabis. Partidul de opoziție speră, de asemenea, să modifice proiectul de lege pentru a permite unei singure licențe comerciale de canabis să acopere atât vânzările de canabis medical interne, cât și exporturile.

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Încă trei state americane au legalizat canabisul recreativ săptămâna aceasta

În această săptămână, legile privind canabisul pentru adulți vor intra în vigoare în alte trei state americane, aducând legalizarea în aproape jumătate din întreaga țară. New Mexico va fi primul stat care va sărbători legalizarea săptămâna aceasta. Marți, 29 iunie, adulții au putut în mod legal să posede până la […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!