Read Time:3 Minute, 30 Second

Canabisul nu a fost întotdeauna crescut în medii foarte controlate. În cea mai mare parte a istoriei, canabisul a crescut sălbatic sau alături de ființe umane, unul influențându-l ușor pe celălalt. Canabisul sălbatic thailandez (Thai Landraces) formează baza multor tulpini hibride de astăzi, așa că merită să aflați mai multe despre ele, în special pentru cei interesați de creșterea și istoria canabisului.

 

Canabisul Thailandez – Istorie și Origini

Thai landraces sunt plante de canabis unice și foarte apreciate, având o compoziție genetică 100% Sativa. “Landrace” este numele dat soiurilor de canabis cultivate care s-au adaptat cu succes la o anumită locație sau mediu și nu au fost încrucișate cu alte soiuri distincte de canabis.

Se crede că canabisul și-a făcut drum spre Thailanda și țările înconjurătoare prin India, după care planta a cunoscut secole de utilizare recreativă, culinară și holistică în rândul comunităților locale, unde a fost cultivată pe scară largă pe bază internă.

În ciuda faptului că sunt numite thailandeze, poate că “landrace din Asia de sud-est” ar fi mai exact, deoarece aceste soiuri provin din mai multe regiuni umede, calde și tropicale din această parte a lumii. De cât timp cresc acolo? Nu este clar—dar știm că este mult timp.

Genetica thailandeză și-a făcut drumul spre vest în anii 1960, când trupele americane s-au întors din Vietnam. Apoi, mugurii de canabis erau cunoscuți sub numele de “bastoane thailandeze” și erau mult mai puternici decât orice produs în SUA. Nu numai asta, dar acești muguri de canabis erau fără semințe, arătând tehnici avansate de cultivare care nu fuseseră încă stăpânite în Occident.

Caracteristicile canabisului thailandez

Ca și alte tulpini landrace din întreaga lume, trăsăturile distincte unice thailandezilor le-au făcut rapid populare după introducerea lor în Occident. Totul, de la modelul lor de creștere până la aroma și efectul lor, a oferit ceva interesant și valoros atât consumatorilor, cât și crescătorilor.

 

 1. Caracteristici de creștere

În ceea ce privește creșterea, sunt plante mari, mai mult ca o salcie decât un hibrid tipic în formă de pom de Crăciun. În loc de muguri lungi, mugurii tind să crească denși și mai concentrați. Ramurile se extind și se înclină. Tulpinile Sativa sunt cunoscute pentru a avea perioade lungi de înflorire, și Thai este una dintre ele. Înflorirea poate dura între 14–16 săptămâni.

De ce durează atât? Deoarece provin din regiuni tropicale, rasele thailandeze nu trebuie să se lupte cu zilele înnorate și cu temperaturile reci cum fac tulpinile mai nordice sau sudice. Drept urmare, ele au libertatea de a profita la maxim de timpul însorit.

Clima caldă și umedă la care s-au adaptat poate fi greu de imitat în altă parte, dar serele oferă cel mai bun mediu de cultivare cu succes. Pentru a crește plante thailandeze pure, totuși, aveți nevoie de multă răbdare și experiență în cultivare.

 

 1. Efectele tulpinilor thailandeze

Având în vedere durata de timp în care aceste plante cresc, v-ați putea întreba de ce Thai landraces au devenit atât de populare în Occident, în comparație cu Indicele.

Cu tehnicile moderne de reproducere, potența tulpinilor contemporane se poate apropia de 30% THC, unii crescători susținând chiar că au trecut acest prag. Dar, în anii ‘ 60, se crede că tulpinile thailandeze aveau în jur de 13% THC, care la acea vreme era o potență incredibilă. Împreună cu efectele lor energizante, clare, nu este de mirare că au devenit atât de populare printre consumatori și crescători.

Unele dintre cele mai frecvente efecte ale Thai landraces sunt:

 • Euforic
 • Cerebral
 • Energetic
 • Creativ
 • Potent

 

 1. Miros și arome

Rasele thailandeze au arome bogate, pământești. Fixarea exactă a gustului lor este dificilă, deoarece diferite plante prezintă profiluri terpenice diferite și, ca atare, au un gusturi diferite. O plantă care crește pe câmpiile îmbibate din nordul Thailandei va avea un gust diferit de cel cultivat cu grijă într-o seră sau sub lumini artificiale. Cu toate acestea, există câteva note comune:

 • Pământ
 • Lemn
 • Ciocolată
 • Citrice
 • Diesel

 

Tulpini de canabis cu genetică Thailandeză

Thai landraces formează fundamentul multor tulpini moderne. Mai jos sunt câteva dintre cele mai importante tulpini derivate din această linie.

 • Fruit Spirit
 • Haze
 • Haze Berry
 • Silver Shining Haze
 • Amnesia Haze
 • Chocolate Haze

 

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment