Forum

Please or Register to create posts and topics.

Termenul de ”soi”

În cercurile horticole și botanice, ”soiul” a devenit termenul preferat pentru a delimita mirosul, aromele, randamentul, efectele farmacologice percepute și alte caracteristici distincte ale unui soi de plante cultivate. Termenul de ”soi” se aplică numai acelor tulpini care au fost cultivate în agricultură. Canabisul sălbatic originar din locația sa se numește ”landrace”.

Numele tulpinilor descriu frecvent descendența unui soi, o componentă aromatică majoră sau un posibil efect. Ca rezultat, tulpinile sunt adesea comercializate pe baza caracteristicilor pe care numele lor le promovează. Atât ”Afghani”, cât și ”Kush” sunt nume de tulpini care denotă originile lor (Afganistan și, respectiv, lanțul muntos Hindu Kush), ”Tangie” și ”Girls Scout Cookies” fac aluzie la aromele lor respective, iar ”Amnesia Haze” este menită să transmită felul în care utilizatorul s-ar putea simți după consum.

Deși este bine să ai o tulpină preferată (sau mai multe), trebuie doar să știi că nu toate tulpinile care poartă același nume sunt identice. Savoarea și efectele lor pot varia semnificativ între diferiți cultivatori și mărci sau chiar unde și cum a fost cultivată tulpina.

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!