Forum

Please or Register to create posts and topics.

Program Pilot Olandez lansat cu 3 ani întârziere

O fază de pornire pentru un program pilot care să permită cultivarea și distribuirea limitată a canabisului pentru adulți în Olanda urmează să fie lansată în decembrie, a dezvăluit guvernul olandez într-o scrisoare adresată Parlamentului.

Programul, care ar trebui să implice 10 cultivatori de canabis care furnizează zeci de magazine, a fost inițial destinat lansării în 2020.

"Cabinetul a decis că faza (de pornire) a experimentului va începe pe 15 decembrie 2023", potrivit scrisorii guvernului.

Cea mai recentă planificare arată că se așteaptă ca doi cultivatori legali să fie gata să livreze canabis în cafenele în al patrulea trimestru al anului 2023.

"Acest lucru este suficient pentru a începe faza (inițială) a experimentului din Breda și Tilburg.”

Breda este o municipalitate din partea de sud a țărilor de jos, cu o populație de 180.000 de locuitori; vecinul Tilburg are aproximativ 217.000 de locuitori.

În această fază timpurie, cafenelele participante din cele două orașe vor putea oferi atât canabis cultivat legal, cât și produse nereglementate.

Următorii cultivatori sunt așteptați să înceapă să furnizeze canabis în cafenelele din Breda și Tilburg în februarie 2024, a spus guvernul.

Magazinele, cunoscute sub numele de cafenele, funcționează într-un sistem în care vânzările sunt tolerate legal, dar cultivarea canabisului a fost interzisă.

Guvernul olandez se așteaptă ca faza de pornire să dureze maximum șase luni.

Aceasta va fi urmată de o fază de tranziție.

"Este de așteptat ca toate municipalitățile participante să poată începe faza de tranziție cel mai devreme la sfârșitul primului trimestru al anului 2024", potrivit scrisorii guvernului.

În această fază de tranziție, cafenelelor din municipalitățile participante li se va permite în continuare să ofere produse nereglementate în plus față de cele reglementate.

Cu toate acestea, potrivit scrisorii, "faza experimentală reală" va începe la șase săptămâni de la începerea fazei de tranziție și, din acel moment, cafenelele participante vor avea voie să vândă numai canabis reglementat.

Dar planul asediat a fost greu de lansat din mai multe motive.

Sectorul bancar a fost unul dintre cele mai mari obstacole, un număr de cultivatori indicând că au probleme în obținerea conturilor bancare, a recunoscut guvernul olandez la începutul acestui an.

"Băncile implicate și cultivatorii înșiși caută soluții. Vom oferi o actualizare în vară", au spus atunci.

Guvernul nu a abordat în mod specific problema bancară în ultima sa scrisoare.

Experimentul olandez de reglementare a producției de canabis a atras inițial un capital intern și internațional semnificativ.

La începutul acestui an, producătorul Canadian de canabis ”Aurora Cannabis” a declarat că retrage acordul cu producătorul olandez Growery, o afacere pe care compania o anunțase în 2021.

Compania canadiană ”Village Farms International” deține încă 85% din operatorul olandez de canabis ”Leli Holland”.

 

Sursă: http://www.mjbizdaily.com

 

 

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!