Read Time:7 Minute, 3 Second

Fertirigarea canabisului poate îmbunătăți creșterea și poate elimina efortul din udarea și hrănirea plantelor de canabis—dar trebuie să fie utilizată corect. Folosit pentru a furniza frecvente doze mici de îngrășământ și apă plantelor, îmbunătățește eficiența absorbției de nutrienți, dar ar putea risca să vă udați excesiv și să vă supraalimentați plantele.

Se spune că sistemele de fertirigare a canabisului îmbunătățesc viteza de creștere a plantelor și cu siguranță pot lua o parte din forța de muncă din hrănirea și udarea plantelor.

 

Ce este mai exact fertirigarea?

Fertirigarea este o combinație de “fertilizare” și “irigare”. Se referă literalmente la a da îngrășământ plantelor de canabis împreună cu apa.

Deci, fertirigarea normală nu este nimic nou și nici nu este o practică specială. Cu toate acestea, dacă creșteți într-un mediu de cocos, este posibil să utilizați ceea ce este cunoscut sub numele de fertirigare de înaltă frecvență pentru a crește viteza de creștere a plantelor, oferind o aprovizionare frecventă și constantă cu apă și substanțe nutritive plantelor.

 

Fertirigare de înaltă frecvență

Plantele de canabis pot absorbi nutrienții mai eficient dacă ajung deja dizolvate în apă, mai degrabă decât să fie nevoite să le absoarbă din sol. Astfel, a oferi plantelor hrană în apă este o modalitate bună de a spori creșterea.

Fertirigarea de înaltă frecvență este practica de a oferi plantelor hrană de mai multe ori pe zi-de până la cinci ori. Într-o creștere normală, hrănim plantele poate o dată sau de două ori pe săptămână, așa că hrănirea lor în mod regulat poate părea o prostie, deoarece ar duce aparent la supraalimentare brută.

Cu toate acestea, dacă utilizați metoda potrivită de livrare și mediul potrivit, aceasta poate fi extrem de eficientă și poate stimula creșterea similară cu cea observată în creșterile hidroponice.

Cheia este să folosiți un amestec de nucă de cocos și perlit, deoarece acesta are un drenaj excelent, ceea ce înseamnă că, spre deosebire de sol, această udare constantă nu va îneca rădăcinile. În al doilea rând, trebuie să livrați îngrășământul în cantități mici, dar frecvente; un sistem de irigare prin picurare este perfect pentru acest lucru.

Trucul este să oferiți plantelor cantități foarte mici de nutrienți foarte regulat, astfel încât să le absoarbă pe cele mai multe dintre ele, utilizându-le astfel mai eficient și potențial crescând mai repede.

Beneficiile fertirigării

Fertirigarea este cea mai potrivită pentru creșterea la scară mai mare, deși ar putea fi utilizată chiar și pentru o singură plantă. Pe lângă potențialul de îmbunătățire a creșterii plantelor, automatizează și procesul de hrănire și udare, oferind cultivatorilor mai mult timp pentru a petrece în altă parte. Iată care sunt beneficiile utilizării fertirigării pentru cultivarea canabisului.

 

Ușor de montat

Fertirigarea poate folosi o multitudine de sisteme diferite, în funcție de preferințele fiecăruia și de ceea ce aveți la dispoziție. Linii de picurare, scurgere, covorașe capilare și chiar wicking—fiecare poate beneficia de livrarea precisă a nutrienților pe care o oferă fertirigarea. Nutrienții complet solubili în apă sunt preferați ca mijloc de menținere a liniilor curate; cu toate acestea, atâta timp cât sistemul este bine filtrat și spălat în mod regulat, pot fi utilizate și substanțe organice precum ceaiurile de compost și aditivii insolubili.

 

Ajustați nivelurile de nutrienți pentru o creștere optimă

Diferența de cerințe nutritive între vegetație și înflorire poate fi destul de drastică. Fertirigarea face trecerea de la un tip de soluție la altul, destul de simplu. În timp ce îngrășămintele cu eliberare în timp și aditivii organici pot fi spălați doar parțial-deoarece unele săruri insolubile rămân în mediu—fertirigarea permite o clătire complet curată, deoarece nutrienții sunt deja dizolvați în apă. Odată spălat, pur și simplu începeți să hrăniți cu noul amestec. Acest lucru elimină necesitatea de a compensa orice săruri nedizolvate.

 

Mediu de creștere ecologică

Fertirigarea este similară cu Hidroponia prin faptul că nutrienții sunt livrați prin apă. Diferența este că sistemele hidroponice folosesc substraturi inerte precum vata minerală, vermiculit și perlit, în timp ce sistemele de fertirigare folosesc substraturi organice, cum ar fi amestecurile de cocos.

Mediile organice de creștere conțin o concentrație mare de compuși de carbon, care acționează ca un tampon. Acești compuși se leagă ușor de nutrienți și îi eliberează încet pe măsură ce mediul devine mai diluat. Tamponarea facilitează menținerea celor mai bune condiții pentru creșterea canabisului, fără precizia necesară în setările hidroponice pure. Matricea de carbon permite, de asemenea, dezvoltarea unei rizosfere sănătoase, în care microflora interacționează direct cu sistemul radicular, promovând absorbția nutrienților și sănătatea generală a rădăcinilor.

 

Coerente și automatizate

Sistemele utilizate pentru fertirigare sunt toate pur și simplu automatizate și livrează cantități consistente de alimente și apă plantelor. Pentru o creștere la scară mică, acest lucru nu face o diferență uriașă în ceea ce privește efortul, dar odată ce aveți mai multe plante, procesele de automatizare vă pot economisi, pe parcursul a câteva luni, mult timp și probleme.

 

Creștere mai rapidă

Există unele dovezi care sugerează că sistemele automate de fertirigare pot îmbunătăți viteza de creștere a plantelor, similar cu sistemele hidroponice. Acum, deși acest lucru poate fi cazul dacă toți ceilalți factori sunt mai mult sau mai puțin perfecți, nu vă așteptați să vedeți o diferență semnificativă dacă nu sunteți deja foarte pricepuți când vine vorba de cultivarea canabisului. Dacă doriți să îmbunătățiți calitatea creșterii plantelor, există multe lucruri de făcut înainte de a utiliza un sistem automat de fertirigare.

 

Nutrienți lichizi vs nutrienți granulari

Majoritatea cultivatorilor optează fie pentru nutrienți lichizi, fie pentru nutrienți granulari. Nutrienții lichizi vin sub formă lichidă—deja dizolvați—și apoi sunt amestecați cu apă pentru a crea o soluție care este apoi alimentată plantelor. Nutrienții granulari, pe de altă parte, sunt adăugați în sol și apoi se descompun în timp când solul este udat.

Nutrienții lichizi tind să furnizeze nutrienți plantelor la cerere, în timp ce nutrienții granulari se descompun mai lent. Fiecare are beneficii și dezavantaje, dar în majoritatea cazurilor, substanțele nutritive lichide ar trebui utilizate în sistemele de fertirigare, deoarece acestea sunt mult mai puțin susceptibile de a bloca conductele.

Considerații importante pentru fertirigarea canabisului

Dacă alegeți să utilizați fertirigare pentru a vă îmbunătăți creșterea canabisului, atunci ar trebui să știți cum să faceți acest lucru în mod eficient. Mai jos sunt câteva considerații importante de luat în considerare dacă alegeți să utilizați unul dintre aceste sisteme.

 

Coco Coir vs sol

În primul rând, mediul de creștere. După cum am menționat anterior, un amestec de 50/50 Coco coir/perlit este foarte potrivit pentru fertirigare. Acest lucru se datorează faptului că, în comparație cu solul, drenajul și aerarea sunt mult mai bune, ceea ce face mai sigur să livrați un flux foarte regulat de apă în mediul de creștere.

Dacă ați continuat să udați solul cu un sistem de fertirigare, este probabil ca acesta să devină îmbibat cu apă și plantele să înceapă să sufere de udare excesivă, ceea ce ar împiedica creșterea și, în cele din urmă, le-ar ucide dacă nu sunt tratate. Prin urmare, utilizarea unui amestec de coco/perlit atenuează aceste probleme și vă permite să vă optimizați eforturile.

 

Filtre Inline și spălare

Există câteva lucruri care necesită o atenție deosebită atunci când se utilizează un sistem de fertirigare. Filtrele Inline din sistemul de irigare, plasate imediat după injectoare, trebuie incluse. Organicele și ceaiurile de compost pot conține particule fine care pot înfunda metodele de distribuție, cum ar fi liniile de picurare. Se recomandă o spălare regulată a sistemului la sfârșitul fiecărui ciclu de creștere pentru a menține liniile libere de acumulare. Alte sisteme cu conducte cu diametru nominal mai mare sunt mai puțin susceptibile la blocaje.

Ca o prevenire, creșterile extinse sunt împărțite în sisteme intermediare paralele alimentate separat de propriul colector de apă primar. Sau, fiecare sistem intermediar este spălat separat, folosind o linie principală comună, pentru a menține presiunea apei. Un dispozitiv de prevenire a refluxului este utilizat imediat înaintea injectoarelor pentru a opri orice contaminare a sursei.

 

Este fertirigarea potrivită pentru tine?

Un sistem de fertirigare nu este atât de dificil de configurat, dar ar putea fi considerat o tehnică de creștere intermediară. Acest lucru nu se datorează dificultății tehnicii în sine, ci mai mult pentru că devine cu adevărat utilă atunci când fie crești un număr mare de plante, fie restul practicii tale este atât de expert încât creșterea minusculă a eficienței poate face de fapt o diferență în calitatea creșterii.

Cu toate acestea, dacă crești multe plante simultan, atunci un fel de sistem automat de irigare ar putea fi util.

 


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment