Read Time:5 Minute, 7 Second

Dezbaterea despre canabisul cultivat în aer liber, în interior și în seră va fi întotdeauna neconcludentă, deoarece fiecare variantă are beneficiile ei.

Plantele de canabis cresc în multe dimensiuni și forme. De asemenea, vin în diferite culori, conțin diferiți canabinoizi și sunt procesate într-o gamă largă de produse. Plantele se disting în mod obișnuit prin tulpinile lor, moduri de cultivare și chiar metode de consum. Există trei metode de cultivare a plantelor de canabis, și anume cultivarea în interior, în aer liber și în seră.

Una dintre întrebările fundamentale pentru consumatorii de canabis este diferențierea între canabisul cultivat interior, exterior și cultivat în seră. Există câteva diferențe între fiecare plantă, deși unele sunt mai evidente decât altele.

Noii operatori din scena cultivării se întreabă ce formă sau metodă produce cel mai bun randament. Nu există un răspuns direct, deoarece fiecare are propriile avantaje și obligații unice. Adevărul simplu este că nu există o opțiune generală de ”cea mai bună de creștere”.

Iată detalii cuprinzătoare despre cele trei metode de cultivare a canabisului și diferențele dintre ele. De asemenea, vom analiza impactul fiecărei metode de creștere asupra plantelor.

 

Cultivare în aer liber (outdoor)

Aceasta implică producția de canabis în spații deschise. Aceste metode de cultivare tind să producă plante gigantice. Aceste plante au aspect mai largi și mai înalte, cu muguri mai mari. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă neapărat că au un conținut mai bun de canabinoizi. Această metodă există încă de la începutul cultivării agricole.

Fermierii care trăiesc în medii cu condiții meteorologice perfecte pentru plantele de canabis cresc plante frumoase care înfloresc pe tot parcursul fazei de creștere. Plantele de canabis sunt plante unice ale căror medii optime de creștere sunt rareori întâlnite. Cultivatorii au perfecționat practica cultivării plantelor de canabis în cele mai multe zone neospitaliere. Ele suplimentează nutrienții disponibili în sol cu ​​îngrășăminte și compensează apa insuficientă cu sistemele de irigare. Așezările fermelor de canabis în climat constant însorit și uscat sunt cele mai bune locații.

Cultivarea în aer liber oferă plantelor acces direct la soare. După cum știți, nicio sursă de lumină artificială nu a fost capabilă să concureze cu eficiența soarelui. Plantele cultivate în aer liber au profile terpenice mai bune datorită dezvoltării lor sub spectrul complet de lumină solară. Canabinoizii au, de asemenea, proprietăți mai bune decât plantele de canabis cultivate prin alte metode.

Totuși, nu toate plantele de canabis cultivate în aer liber ies așa cum ne așteptăm. Sunt uneori stresate de elemente (lumina soarelui prea puternică, vânt, precipitații, etc.). Datorită acestui fapt, plantele dezvoltă culori mai închise și tulpini mai groase pentru a se adapta condițiilor.

Plantele de canabis cultivate în aer liber pot crește la înălțimi și dimensiuni incredibile. Ele sunt adesea mai dure decât plantele cultivate în interior. Cultivarea în aer liber este cea mai ușoară și mai ieftină metodă de cultivare. De asemenea, este cel mai bun pentru producția de canabis la scară largă.

 

Cultivarea în interior (indoor)

Cultivarea în interior a canabisului a început ca o modalitate secretă de plantare a canabisului pentru sectorul ilegal. Prin această cultivare ilicită, cultivatorii au descoperit că creșterea plantei poate fi controlată.

Un om de știință a descris cultivarea canabisului în interior ca pe un mijloc „manual” de cultivare a canabisului. Întregul proces implicat în creșterea plantei depinde de modul în care cultivatorul îl gestionează. Spre deosebire de canabisul cultivat în aer liber, unde natura dictează rata de creștere a plantelor, aici, cultivatorul controlează condițiile de mediu pentru a produce randamentele optime ale plantei.

Plantele cultivate în interior sunt reglate fin pentru o aromă și potență mai bună. Cu toate acestea, nu cresc la fel de mari ca cele cultivate în aer liber. Se lucrează mult la producerea canabisului de interior. Avantajul acestei metode este că plantele au o densitate mare de tricomi. De asemenea, sunt mai puțin expuse la elemente precum vântul, lumina soarelui prea puternică și precipitații. Ele tind să aibă o colorare mai uniformă, care rămâne proaspătă pe toată durata creșterii. Cei mai mulți cultivatori preferă cultivarea în interior, deoarece nu depinde de anotimpuri.

Dezavantajul este că aceste plante sunt scumpe de crescut și de întreținut. Costurile operaționale pentru energia pentru alimentarea becurilor, pompelor de apă, extractoarelor și ventilatoarelor trebuie luate în considerare.

 

Cultivarea în seră (greenhouse)

Cultivarea în seră este o combinație de cultivare în interior și cultivare în aer liber. Costă mai mult decât cultivarea în aer liber, dar mai puțin decât cultivarea în interior.

Canabisul cultivat în sere are acces la resursele exterioare, în special la lumina soarelui. Acestea sunt, de asemenea, situate în unități de locuințe securizate și protejate, ferite de dăunători și factori climatici extremi. Această metodă este cea mai potrivită pentru cultivatorii care locuiesc în locații care nu sunt potrivite pentru creșterea canabisului, în special cei care nu își permit să finanțeze un spațiu de cultivare în interior.

Plantele sunt cultivate în unități mari de sticlă sau folie transparentă. Soarele poate străluci prin aceste materiale de sticlă pentru a crește temperatura din interior. Avantajul acestei metode este că plantele pot prospera pe tot parcursul anului. Costurile energiei sunt, de asemenea, reduse semnificativ, deoarece aparatele electrice sunt folosite în principal în perioada cea mai întunecată și uscată a anului. Plantele cultivate în seră sunt adesea lipsite de mucegai, boli și atacurile dăunătorilor.

 

Rezumat

Dezbaterea despre cultivarea canabisului în aer liber, în interior și în seră va fi întotdeauna neconcludentă. Fiecare variantă are plusuri și minusuri.

Cultivarea în aer liber poate duce la cantitate mai mare dar nu neapărat la calitate mai bună. Totodată, costurile sunt mult mai mici pentru culturile în aer liber dar e posibil să avem probleme cu dăunători și boli și condiții meteorologice neadecvate.

Cultivarea în interior este o variantă controlată și ne va aduce un procent mai mare de canabinoizi și terpene dar este destul de costisitoare.

În același timp, cultivarea în seră produce plante de dimensiuni moderate, cu niveluri adecvate de canabinoizi. Adică avem plante controlate la costuri acceptabile.

 


Înainte de a încheia acest articol, țin să reamintesc că cultivarea canabisului pe teritoriul României este ilegală iar acest articol este strict informativ și educațional!


 

Distribuie și tu:

Leave a Comment