Read Time:7 Minute, 36 Second

Poate v-ați amestecat borcanele cu muguri înainte de a le eticheta sau poate creșteți o sămânță misterioasă pe care vreți să o identificați. Din păcate, nu există o modalitate sigură de a identifica tulpinile de canabis doar pe baza aromelor, mirosului, aspectului sau efectelor lor. Cu toate acestea, vă voi învăța cum să trageți câteva concluzii generale despre canabis pe baza unor parametri simpli.

 

De unde știu ce tulpină cultiv?

Să clarificăm acest lucru de la început; Există doar 2 moduri de a fi sigur de originile genetice ale unei plante de canabis. Primul este prin cumpărarea de semințe de la o bancă de semințe de încredere, iar al doilea este prin testarea ADN-ului unei plante – ceva ce puțini cultivatori sunt capabili s-o facă. Există, totuși, câteva modalități de a trage concluzii generale despre genetica unei plante prin analiza trăsăturilor de creștere și morfologiei acesteia.

Prima distincție pe care o fac majoritatea cultivatorilor atunci când încearcă să stabilească originile/genetica unei plante este să vadă dacă planta este dominantă Indica sau Sativa. Indica sunt de obicei mai scurte decât Sativa, cu distanțe internodale scurte și frunze groase, de o culoare verde-închis. Sativa, pe de altă parte, de obicei cresc mai înalte și au frunziș verde strălucitor, precum și o distanță internodală mai mare.

De asemenea, tulpinile Sativa tind să se întindă considerabil pe măsură ce se pregătesc să înflorească și produc muguri mai lungi, mai aerisiți, care sunt mai adaptați la creșterea în condiții calde și umede. Între timp, Indicele produc flori mai mici, dar bine împachetate, cu calicii umflați, adaptați regiunilor mai reci și mai uscate. Rețineți că în cazul hibrizilor, genetica Sativa/Indica poate fi puțin mai greu de observat, deși un ochi antrenat ar trebui să poată identifica genele dominante Sativa sau Indica, chiar dacă sunt subtile.

Câteva exemple de tulpini cu trăsături Indica

Northern Light (100% Indica)

Wedding Cake (80% Indica)

Bubble Kush (80% Indica)

Câteva exemple de tulpini cu trăsături Sativa

Shining Silver Haze (75% Sativa)

Amnesia Mac Ganja (80% Sativa)

Chocolate Haze (95% Sativa)

 

 

Pe lângă trăsăturile fizice de creștere ale unei plante, o altă trăsătură care ne poate spune ceva despre genetica/originile sale este timpul de înflorire. Numărând numărul de săptămâni necesare plantelor pentru finalizarea înfloririi.

Indicele durează de obicei mai puțin timp (aproximativ 8 săptămâni) pentru a înflori decât Sativele, care pot dura 12 săptămâni sau mai mult pentru a se maturiza. Acest lucru se datorează faptului că Indicele au evoluat pentru a crește în zone mai reci, cu veri mai scurte, în timp ce Sativele s-au adaptat să crească în regiunile tropicale mai calde.

Din nou, așa cum am menționat mai devreme, niciuna dintre aceste informații nu este suficientă pentru a stabili originile exacte ale unei tulpini, mai ales atunci când se cultivă semințe neetichetate.

 

De unde știu ce tulpină fumez?

Pe lângă trăsăturile fizice ale unei plante, cultivatorii și fumătorii de canabis încearcă adesea să distingă tulpinile analizând trăsăturile vizuale, mirosul, aroma și efectele unui anumit tip de mugure. Din nou, aceasta nu este în niciun caz o modalitate sigură de a distinge soiurile de canabis. Cu toate acestea, mai jos vă voi prezenta unele trăsături vizuale, arome, mirosuri și efecte comune despre muguri:

 

Trăsături vizuale

Înainte de consumul mugurilor, este întotdeauna o idee bună să-i inspectați vizual. În acest fel, puteți să vă bucurați de frumusețea lor și să le verificați simultan pentru mucegai, contaminanți sau alte impurități (cum ar fi murdăria, praful, părul de la oameni sau de la animalele de companie etc.).

Dacă mugurii pe care îi fumați sunt alungiți, ușori și pufosi, sunt șanse să fumați o varietate Sativa sau dominantă Sativa. Între timp, florile mici, dar strânse, sunt de obicei un semn al unei tulpini Indica.

Dacă mugurii pe care îi fumați sunt violet, acest lucru poate ajuta să-i restrângeți la unul dintre numeroasele soiuri de ”Purple” îndrăgite. Rețineți, totuși, că temperatura poate avea o mare influență asupra culorii unei plante de canabis, iar temperaturile mai reci pot scoate în evidență nuanțe violete în multe soiuri diferite de canabis.

 

Trăsături aromatice

După inspectarea trăsăturilor vizuale, mirosiți bine mugurii (atât înainte, cât și după măcinare) și încercați să simțiți profilul lor aromatic unic. Aromele pe care le detectați în acest proces vă pot ajuta să vă oferiți o idee generală despre terpenele mugurilor și, prin urmare, să-l asemănați cu alte tulpini cu arome similare.

De exemplu:

 • Aromele de pin și pământ sunt cauzate de obicei de o combinație de pinen, humulen și mircen. Puteți găsi aceste arome similare în tulpini precum OG Kush, Royal Jack Auto, El Patron.
 • Aromele diesel sunt de obicei cauzate de o combinație de mircen, limonen, cariofilenă și humulenă. Gândiți-vă la aromele umede de combustibil ale unor tulpini precum Triple G, Kali Dog, Hulkberry.
 • Aromele fructate pot sugera că terpenele dominante ale unei tulpini sunt probabil limonenul, linalolul, humulenul și geraniolul. Unele tulpini cu arome îndrăznețe și pline de viață includ Somango XL, Haze Berry, Fruity Spirit.
 • Aromele de skunk/brânză sunt de obicei cauzate de cariofilenă, mircenă și borneol. Gândiți-vă la aromele înțepătoare și acidulate ale Blue Cheese sau Skunk XL.
 • Aromele de citrice sunt un semn clar al nivelurilor ridicate de limonen și terpineol. Puteți găsi aceste arome în tulpini precum Green Crack Punch, Purple Queen Auto, Sweet ZZ.

 

Trăsături gustative

După ce v-ați inspectat vizual mugurii și i-ați mirosit, este timpul să le faceți un test de gust. Acolo unde este posibil, vă recomand să folosiți un vaporizator pentru a păstra mai multe terpene și canabinoizi și, astfel, pentru a explora mai profund aromele mugurilor.

Iată ce vă pot spune diferitele arome despre mugurii de canabis:

 

 • Gusturile din plante sunt de obicei un semn al cantităților mari de terpinolenă și cariofilenă. Puteți găsi aceste gusturi în tulpini precum Sherbet Queen sau Royal CBDV.
 • Gusturile de piper sunt un semn revelator al concentrațiilor mari de cariofilenă. Unele tulpini cu un gust piperat remarcabil includ White Widow, Tatanka și Ice.
 • Gusturile de ananas sunt de obicei cauzate de o concentrație mare de limonen, geraniol și linalol, care pot produce și alte arome de fructe tropicale care amintesc de mango, banane și pepeni. Tulpinile cu gusturi îndrăznețe de fructe tropicale includ Pineapple Kush și Purplematic.
 • Gusturile de afine și alte fructe de pădure sunt de obicei derivate din cineol, linalol, cimen și limonen. Puteți găsi aceste arome în Bluematic sau Haze Berry Auto.
 • Gusturile de vanilie pot proveni din pinen, limonen și cariofilenă. Puteți detecta aceste arome în Wedding Crasher sau Apollo F1.
 • Gusturile de ciocolată sunt de obicei cauzate de o combinație de linalol, mircen și ocimenă. Tulpinile cu gust de ciocolată includ Chocolate Haze, Triple G sau Gorilla.

 

Trăsături de efecte

Nu în ultimul rând, efectele unei tulpini de canabis vă pot oferi și câteva indicii despre ceea ce fumați. Din nou, deși este imposibil să identificăm corect o tulpină doar pe baza efectelor sale, analiza unei tulpini și efectele acesteia asupra corpului ne poate ajuta să facem niște presupuneri foarte generale despre ceea ce consumăm.

Primul lucru pe care l-ați putea face atunci când fumați este un sentiment al concentrației sale de canabinoizi. Tulpinile de canabis cu conținut ridicat de THC au efecte psihoactive puternice, în timp ce tulpinile care conțin CBD pot fi relaxante fizic. Între timp, tulpinile cu profiluri de canabis mai echilibrate vor fi undeva la mijloc, producând un efect mai echilibrat.

Un alt aspect, puteți încerca să faceți diferența dacă o tulpină produce mai mult un efect cerebral sau fizic. Efectele cerebrale, după cum sugerează și numele, vizează în mod obișnuit creierul și vă pot face să vă simțiți:

 • Activ fizic sau motivat
 • Vorbăreț și social
 • Concentrat
 • Creativ

 

Aceste efecte sunt de obicei atribuite Sativelor în general.

Între timp, tulpinile Indica vizează în mod obișnuit corpul și vă pot face să simțiți:

 • Relaxat fizic
 • Calm
 • Somnoros
 • Înfometat

 

Rețineți că încă nu știm multe despre ce contribuie la efectele unei anumite tulpini de canabis, dar există unele cercetări care sugerează că efectele unei tulpini se poate reduce la terpenele sale. Mircenul, de exemplu, s-a dovedit a avea efecte sedative și, prin urmare, poate contribui la efectele relaxante fizice ale unor tulpini de canabis. Între timp, se crede că terpenele precum limonenul, cariofilena și pinenul au efecte energizante, deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a constitui aceste afirmații.

Gând final

Canabisul este o plantă complexă. În timp ce crescătorii sunt capabili să creeze tulpini de canabis cu anumite concentrații de canabinoizi/terpene și trăsături fizice, modul în care aceste trăsături se manifestă poate varia de la un fenotip de plantă la altul, precum și în funcție de condițiile de creștere. Deși v-am împărtășit câteva sfaturi pentru a vă ajuta să trageți concluzii generale despre canabis pe baza aspectului, aromelor, mirosului și efectelor sale, cel mai simplu mod de a fi 100% sigur de ceea ce fumați este să vă cumpărați semințele de la bănci de semințe cu renume sau să procurați muguri de la un dispensar autorizat.

 


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment