Read Time:5 Minute, 31 Second

Drogurile se încadrează într-o varietate de clase diferite, inclusiv stimulente, depresive, psihoactive sau halucinogene. Înțelegerea acestor clase diferite vă poate ajuta să faceți alegeri în cunoștință de cauză cu privire la consumul de substanțe.

Pe scurt, stimulentele vor accelera sistemele corpului iar depresivele le vor încetini. Dacă abia începeți să aflați despre aceste clase de substanțe, atunci s-ar putea să vă întrebați cum se încadrează canabisul în ele. Mulți oameni folosesc canabis din cauza senzațiilor pe care le poate induce, așa că haideți să ne scufundăm în mai multe informații despre canabis și caracteristicile sale.

 

Stimulant vs depresiv: care este diferența?

Este o idee bună să obțineți o imagine detaliată a stimulentelor și depresivelor. Fiecare dintre aceste clase de substanțe are propriile caracteristici definitorii, deci este important să înțelegem diferențele dintre ele.

 

  • Stimulente:

Potrivit Drug Enforcement Administration (DEA), stimulentele accelerează sistemele organismului. Substanțele din această clasă includ amfetamina, ajutoare dietetice, cocaina, metcatinona și multe altele. Stimulentele sunt frecvent abuzate și utilizate ilicit, ceea ce poate duce la o dependență severă. Stimulantele vin într-o varietate de forme diferite și pot fi consumate în moduri diferite.

Mulți oameni raportează efectele stimulante ca fiind exaltante și sporitoare. De asemenea, pot schimba apetitul cuiva și pot reduce nevoia de somn. Oamenii iau adesea stimulente recreative pentru high-ului pe care îl pot oferi.

Stimulentele sunt utilizate într-o varietate de moduri, uneori fără prescripție medicală. Abuzul de stimulente poate duce adesea la dependență, primele semne fiind de obicei pofte și fixații. Persoanele care folosesc cronic stimulente pot deveni agresive, ostile și agitate.

Există unele suprapuneri între stimulente și halucinogene. De exemplu, ecstasy (care este un halucinogen) are unele proprietăți stimulante. Unele stimulente sunt legale și necesită o rețetă, în timp ce altele sunt complet ilegale și periculoase de utilizat. Când vine vorba de utilizarea stimulentelor, este esențial să faceți acest lucru sub îndrumarea unui medic.

Stimulentele sunt utilizate în mod legal pentru o varietate de probeleme diferite, inclusiv SIDA și ADHD. Majoritatea persoanelor care folosesc aceste substanțe le folosesc ilegal pentru efectele pe care le induc.

 

  • Depresive:

Depresivele sunt opusul stimulentelor. Depresivele acționează asupra sistemului nervos central, încetinind activitatea creierului. Adesea induc somnul, îi fac pe consumatori să se simtă mai relaxați și pot ameliora anxietatea. Barbituricele și benzodiazepinele sunt două clase comune de medicamente care sunt depresive.

Depresivele se găsesc în mod obișnuit sub formă de pastile, siropuri și lichide. Unele depresive pot fi injectate, iar metoda de consum poate avea un impact asupra efectelor pe care le experimentează consumatorul.

În multe cazuri, depresivele sunt obținute legal și apoi distribuite ilegal. Este posibil ca consumatorul să devină dependent de depresive, iar acest lucru poate duce la probleme cronice. Depresivele pot provoca sentimente de euforie și calm. Consumatorii iau adesea cantități mai mari decât cele prescrise pentru a avea efecte mai puternice.

Depresivele sunt prescrise pentru a induce somnul, a ameliora anxietatea și a preveni convulsiile, printre altele. Este esențial să luați depresive numai așa cum este prescris, deoarece acesta este cel mai bun mod de a vă asigura că rămâneți cât mai sigur posibil.

Este canabisul un stimulent sau un deprimant?

Interesant este că canabisul poate acționa atât ca stimulent, cât și ca depresiv. Canabisul a fost demonstrat în cercetările clinice ca având mai multe efecte depresive la copii și mai multe efecte stimulante la adulți, iar adolescenții au avut o împărțire aproximativ egală a depresiei și stimulării. Dacă canabisul acționează ca stimulent sau depresiv poate depinde, de asemenea, de tulpina specifică și de terpenele care sunt consumate. De exemplu, este probabil ca nivelul de mircen să aibă un impact mare asupra faptului dacă canabisul acționează ca stimulent sau deprimant. Este posibil ca cu cât este mai mare nivelul de mircen, cu cât este mai probabil ca individul să experimenteze efecte depresive.

Canabisul acționează ca un depresiv în câteva moduri diferite. Efectele comune pe care canabisul le poate provoca, care sunt similare cu cele ale deprimantelor, includ:

  • Inducerea somnului
  • Amețeli
  • Relaxare mentală
  • Relaxare fizică

 

Efectele canabisului pot varia în funcție de persoana individuală și de biologia lor specifică și de sistemul endocanabinoid. Caracteristici precum vârsta, sexul și hormonii pot juca un rol în modul în care canabisul interacționează cu creierul pentru a produce efecte.

Unii oameni pot experimenta atât efecte stimulante, cât și depresive în aceeași sesiune de consum de canabis. De exemplu, un consumator poate simți efecte stimulante imediat după utilizare și efecte mai deprimante pe măsură ce canabisul dispare.

 

Când este canabisul un stimulent?

Există unele situații în care canabisul poate avea mai multe efecte stimulante. Indiferent dacă canabisul acționează sau nu ca stimulent, cel mai probabil depinde de tulpina și terpenele pe care le conține planta.

O altă terpenă care ar putea fi responsabilă pentru efectele stimulante este limonenul. Este posibil ca această terpenă să reducă simptomele asociate cu anxietatea și depresia, deci este o opțiune holistică și naturală pe care mulți consumatori au luat-o în considerare pentru tratamentul acestor probleme.

Este posibil ca unele tulpini să-i facă pe consumatori să se simtă mai high și mai energici, iar mulți indivizi experimentează efecte stimulante imediat după consumul de canabis.

Dacă sunteți în căutarea unui produs de canabis care poate avea efecte mai stimulante, luați în considerare găsirea unei opțiuni cu niveluri ridicate de limonen și niveluri scăzute de mircen. Grija pentru aceste terpene este o modalitate excelentă de a prezice cum puteți reacționa la un produs de canabis.

 

Când este canabisul un deprimant?

Canabisul are capacitatea de a încetini sistemul nervos central, ceea ce înseamnă că funcția creierului este, de asemenea, încetinită. Acest lucru poate contribui la efecte depresive, afectând gândirea și capacitatea unui consumator de a procesa diverse situații.

Unul dintre efectele depresive clasice ale canabisului este inducerea somnului. Unele produse din canabis pot să încurajeze somnul, în timp ce altele vă pot face să vă simțiți energizați.

Canabisul este, de asemenea, cunoscut pentru relaxarea musculară. Unele persoane cu tulburări care le afectează mușchii vor folosi canabisul pentru beneficiile sale de relaxare.

Pe măsură ce oamenii consumă canabis din ce în ce mai mult, este posibil să se dezvolte o toleranță la aceste efecte depresive. Dacă sunteți îngrijorat de dezvoltarea unei toleranțe, atunci este important să vă asigurați că luați pauze de la utilizare și vă gândiți cu atenție la doza pe care o luați.

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni de canabis care va avea efecte depresive, atunci tulpinile cu mircen ridicat și linalool vor fi cel mai probabil cea mai bună opțiune. Aceste tulpini dominante de mircen și linalool sunt adesea asociate cu somnul și relaxarea, deci pot fi o opțiune excelentă dacă doriți să vă relaxați.


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment