Dozarea canabisului

Val
Read Time:4 Minute, 1 Second

Dacă mergem înapoi în timp la orele de biologie din liceu, probabil că vă amintiți că ați aflat despre principalele sisteme de organe ale corpului uman, cum ar fi sistemul circulator, muscular, osos și nervos. La începutul anilor ’90, a fost descoperit sistemul endocanabinoid. Acest sistem, cunoscut și sub numele de ECS, este alcătuit din trei componente: endocanabinoizi, compușii asemănători canabisului pe care corpul nostru îi creează (unul este numit anandamidă, cuvântul sanscrit pentru fericire); receptori canabinoizi (CB1 și CB2); și în cele din urmă, enzimele care descompun canabinoizii. ECS este responsabil pentru echilibrarea diferitelor procese din organism, cum ar fi somnul, durerea, pofta de mâncare, dispoziția, pragul convulsivant, sistemul imunitar, relaxarea și multe altele.

Factori care intră în joc

Diferenții factori care pot determina efectele canabisului sunt dozajul sau concentrația canabisului consumat, diferiții compuși canabinoizi din produsul în sine, terpenele, calea de administrare și timpul de administrare. Factorii individuali includ starea de sănătate a consumatorului, vârsta acestora, administrarea concomitentă a altor medicamente și substanțe și, în cele din urmă, toleranța. Experiența prietenului tău ar putea fi foarte diferită de a ta. De exemplu, ai putea fi foarte high de la comestibile cu canabis de 10 mg, în timp ce prietenul tău s-ar putea să nu simtă mare diferență cu aceeași cantitate. Aici este vorba despre toleranța fiecăruia.

Nu există o doză unică

Când vine vorba de ingerarea canabisului, găsirea dozei adecvate depinde de fiecare în parte. Poate depinde de factori diferiți, de combinațiile acestor factori și așa mai departe. Unele persoane pot ingera cantități mici de canabis pentru a obține rezultatele dorite, în timp ce altele trebuie să depindă de o cantitate mai mare sau mai frecventă, sau de ambele. Este întotdeauna mai bine să rețineți că nu există un protocol de dozare standard. Totul depinde de consumator, care trebuie să dezvolte o metodă de auto-titrare. Începeți cu o doză mică, cum ar fi 2,5 mg de THC, și așteptați una până la două ore. Apoi, creșteți încet pe măsură ce observați efectul și cum vă afectează doza.

Diferitele forme de dozare

Inhalare: include fumatul și vaparea. Vă afectează cel mai rapid, în trei până la cinci minute. Efectul maxim este în 30 de minute; poate dura între una și patru ore, în funcție de doză.

Sublingual: include tincturi și uleiuri. Aplicați uleiul sub limbă și lăsați-l să stea timp de 15–45 de secunde, în funcție de grosimea uleiului. Efectul vine în 15-60 de minute și poate atinge efectul maxim în una sau două ore. La unele persoane poate dura și patru ore.

Ingerare orală: include alimente, băuturi și capsule. Poate dura una până la două ore pentru efect. Efectul maxim este de două până la trei ore și durează de obicei șase până la opt ore. Datorită modului în care un proces alimentar este procesat prin ficat, acesta poate avea ca rezultat o formă mai puternică de THC, rezultând un nivel mai mare.

Topic: include loțiuni, uleiuri și plasturi numai pentru uz extern. Nu provoacă nicio psihoactivitate. Efectele sunt locale, nu sistemice.

Ingerarea canabisului prin comestibile poate afecta organismul foarte diferit față de fumat, datorită procesului digestiv. Când se fumează canabis, aceasta lovește rapid fluxul sanguin, făcându-l cel mai rapid mod către efectul de euforie. Deoarece comestibilele trebuie să treacă prin sistemul digestiv, poate dura mai mult timp până să simțim efectul. Cu toate acestea, efectele pot dura câteva ore. De asemenea, variază în funcție de individ: Comestibilele încep să-și facă efectul după 30 de minute și poate dura câteva ore. Utilizatorii mai experimentați au, de asemenea, o toleranță mai mare și, de obicei, pot gestiona o doză mai mare decât începătorii.

Alegerea alimentelor potrivite poate depinde de efectul dorit. Acordați atenție conținutului de THC de pe ambalaj. Dacă vă aflați în țări unde canabisul recreativ este legal și vreți să încercați aceste minunate comestibile cu canabis, de obicei alimentele pentru uz recreativ care au mai mult de o porție sunt acum punctate sau separate în bucăți care au mai puțin de 10 miligrame de THC.

Un alt factor important este să vă cunoașteți nivelul de toleranță. Uneori chiar și utilizatorii experimentați de canabis pot depăși doza. Depășirea dozei înseamnă că efectele sunt mai puternice decât cele pe care le suportați iar plăcerea va fi mult diminuată.

Amestecul comestibilelor cu alcool este ceva foarte frecvent în zilele noastre. Totuși, ar trebui să știți că consumul de alcool poate crește nivelul de THC. Știu că sună distractiv, dar poate duce la amețeli și greață.

Utilizatorii începători ar trebui să rămână la microdozare. Nimeni nu cred că-și dorește ca prima experiență cu canabis să fie una urâtă. Știu că ați auzit de efectele care vă duc în „Țara Minunilor”, însă pentru asta aveți nevoie de experiență. Doar utilizatorii experimentați pot călătorii într-o altă dimensiune.

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Cum să elimini THC-ul din sistem

Testele de droguri nu sunt niciodată binevenite, mai ales când ești un consumator de canabis. Iată câteva modalități simple de a ajuta la eliminarea THC-ului din corp. Chiar și la o simplă angajare, unele companii / firme cer ca noii angajați să facă teste de droguri cu toleranță zero. După […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!