Read Time:7 Minute, 53 Second

Planta de canabis a oferit medicație și bunăstare multor oameni de multe secole. În ultimii 70 de ani, am observat o îmbunătățire semnificativă în multe aspecte ale cultivării, reproducerii și, în general, a practicilor inovatoare noi. De la autoînflorire, până la linii dominante de canabinoide rare, cum ar fi CBG și THCV, progresul este foarte impresionant. Unul dintre punctele de cotitură majore în dezvoltarea semințelor de canabis a fost producția de semințe care erau aproape toate femele. Crescătorii au început să experimenteze în anii 1980 și 1990, dar până în anii 2010 tehnicile au progresat cu adevărat. Aici ne uităm atât la semințele feminizate, cât și la cele obișnuite (regulare) și discutăm despre diferențele dintre ele.

 

Semințele de canabis

După cum am menționat, semințele de canabis vin în două grupe majore, feminizate și obișnuite. Un lot obișnuit de semințe are de obicei un amestec de semințe masculine și feminine, adesea într-un raport de aproximativ 1:1. Cu toate acestea, semințele feminizate nu au în general masculi în populație, sau cel puțin raportul dintre femele este mult mai mare, iar mulți crescători eliberează doar loturi de 4000:1. Motivul pentru care crescătorii și cultivatorii doresc semințe feminizate a fost pentru a evita plantele masculine și polenizarea femelelor.

Semințele feminizate au fost răspunsul la o problemă veche. Semințele feminizate împiedică cultivatorul să germineze mai multe semințe decât are nevoie. De asemenea, dacă cultivatorul are spațiu limitat, semințele nefeminizate pot reprezenta o scurgere masivă a resurselor limitate, toate eforturile în cele din urmă pot duce la creșterea unei încăperi pe jumătate goală din cauza sacrificării masculilor. Mama și clonele au fost soluția inițială a acestei probleme, dar, desigur, întreținerea plantelor mamă sau transportul clonelor a avut o mulțime de alte probleme.

 

De ce unele plante de canabis sunt masculine, iar altele sunt feminine?

La multe specii, cum ar fi oamenii, determinarea sexului se bazează pe sistemul cromozomilor X și Y, adică cromozomii tind să se împerecheze, iar X se poate împerechea cu X sau Y, acesta este ceea ce face ca cromozomii „sex” să fie diferiți de restul. Acest lucru este valabil și în cazul canabisului. Practic, la nivelul spermatozoizilor și ovulelor (numiți în mod colectiv gameți), fiecare „jumătate” de genom va conține fie un cromozom X, fie un cromozom Y. Când se unesc pentru a crea un embrion fertilizat, combinațiile posibile sunt fie XX, fie XY, deoarece femelele pot contribui doar cu un X, dar masculii pot contribui fie cu un X, fie cu un Y. De obicei, indivizii cu doi cromozomi X (XX) se dezvoltă ca femele, în timp ce cei cu un cromozom X și un cromozom Y (XY) se dezvoltă ca bărbați. Prezența cromozomului Y determină de obicei dezvoltarea masculină, dar ca și în cazul oamenilor, starea precoce de dezvoltare implicită este feminină. Cromozomul Y creează o schimbare a hormonilor produși la un anumit moment al dezvoltării și suprimă dezvoltarea embrionilor feminini, făcându-i să se dezvolte ca bărbați. Acesta este un proces natural.

În contextul cultivării canabisului, atunci când semințele feminizate sunt create folosind polen dintr-o plantă femelă tratată pentru a produce flori masculine, polenul poartă doar cromozomi X. Aceasta înseamnă că, atunci când acest polen fertilizează o altă plantă femelă, semințele rezultate vor fi XX (femelă), deoarece nu există nici un cromozom Y implicat în proces. Prin urmare, utilizarea polenului care poartă doar cromozomi X nu are ca rezultat un genotip modificat sau orice fel de GMO, ci pur și simplu asigură absența cromozomului Y și, prin urmare, plantele masculine nu sunt produse. Această metodă este folosită în mod obișnuit pentru a produce culturi constând în întregime din plante femele de canabis. Deoarece starea implicită pentru semințe este feminină, nu există nicio interferență reală la nivel genetic pentru a schimba genetica plantelor, pur și simplu nu au un Y în ecuație, prin urmare nu se pot dezvolta plante masculine.

Probleme cu semințele feminizate

Iterațiile timpurii ale semințelor feminizate au fost afectate de probleme. Părea să existe o apariție mare a semințelor femele care produc polen spontan sau cel puțin sub cel mai mic stres. Versiunile timpurii ale semințelor de canabis feminizate au avut adesea o apariție mai mare a hermafroditismului (plantele femele producătoare de polen), deoarece metodele folosite pentru a induce feminizarea erau mai puțin rafinate, noi pentru canabis și, prin urmare, nesigure. Inițial, tehnicile de stres intens au fost folosite pentru a forța plantele femele să producă polen, dar aceste metode au condus adesea la instabilitate genetică, crescând probabilitatea unor trăsături inutile, cum ar fi tendințele hermafrodite. De-a lungul timpului, procesele de creare a semințelor feminizate s-au îmbunătățit semnificativ. Utilizarea unor metode de manipulare hormonală mai precise, cum ar fi tratarea plantelor cu tiosulfat de argint (STS) sau acid giberelic, a devenit standard. Aceste metode sunt mai eficiente în a induce plantele femele să producă polen fără același nivel de stres, ceea ce duce la o incidență mai scăzută a trăsăturilor nedorite, cum ar fi hermafroditismul în semințele rezultate. Acest progres a făcut semințele feminizate mai fiabile și mai stabile, reducând riscul apariției caracteristicilor masculine neintenționate în culturile de canabis.

 

Semințe Regulare

Mulți cultivatori și crescători iubesc semințele obișnuite, susținând că cele feminizate sunt inferioare în diferite moduri. Majoritatea acestor argumente au la bază foarte puțină știință. Cu toate acestea, experiența unui cultivator sau a unui crescător individual le poate spune că au obținut rezultate mai bune și mai consistente prin utilizarea semințelor obișnuite. Este inutil să argumentăm împotriva acestei observații, deoarece ar putea fi adevărată, cu toate acestea, rațiunea din spatele acestei observații nu este de obicei bine dezvoltată. Unii oameni obțin rezultate mai bune cu LED-ul decât cu HPS, iar unii scot monștrii folosind hidroponia, în timp ce alții maximizează solul cultivat. Cultivarea canabisului se bazează foarte mult pe cerințele tulpinii și condițiile oferite. Depinde pur și simplu de mâinile în care se află. Un lucru este sigur, semințele feminizate nu sunt diferite de semințele femele dintr-un pachet de semințe obișnuite. Semințele feminizate sunt în esență aceleași cu semințele femele găsite în pachetele obișnuite de semințe în ceea ce privește trăsăturile. Trăsăturile pe care un părinte de sex masculin le poate transmite descendenților sunt la fel de probabil să fie prezente în semințele feminizate, deoarece dacă o plantă femelă este folosită pentru a produce polen, probabil că va transmite orice trăsătură pe care le-a moștenit de la părintele său masculin. În esență, structura genetică a semințelor feminizate reflectă o combinație de trăsături atât de la părinții de sex masculin, cât și de la cele feminine.

 

Producerea semințelor feminizate

Următoarele metode sunt axate pe modificarea echilibrului hormonal din plantele femele pentru a induce producția de flori masculine. Polenul din aceste flori „masculine” poartă doar cromozomi X, așa că atunci când acest polen este folosit pentru a poleniza alte plante femele, se produc doar semințe femele. Aceste tehnici sunt utilizate pe scară largă în creșterea canabisului pentru a asigura o cultură constând în principal din plante femele, care sunt de dorit pentru florile lor bogate în canabinoizi. În general, momentul aplicării adesea sub formă de pulverizare, în coordonare cu concentrația/diluția corectă a substanței chimice, sunt două elemente care pot varia eficacitatea datorită diferențelor de soi.

Argintul coloidal este folosit în mod obișnuit în cultivarea și creșterea canabisului pentru a induce polenul în plantele femele, această tehnică creează semințe feminizate. Când este pulverizată cu argint coloidal, care inhibă producția de etilenă (un hormon implicat în multe procese și activ în diferențierea sexului), planta femelă poate dezvolta caracteristici masculine, inclusiv sacii de polen. Acest polen, atunci când este folosit pentru a fertiliza o altă plantă femelă, va avea ca rezultat semințe care sunt genetic femele, deoarece ambii „părinți” sunt genetic femele. Acest proces este folosit în mod obișnuit de crescători, deoarece plantele masculine nu produc muguri bogati în canabinoizi și vor provoca dezvoltarea semințelor în alte flori feminine. Soluția de tiosulfat de argint (STS) este un înlocuitor comun al argintului coloidal, este eficientă și în suprimarea etilenei. Promovează dezvoltarea caracteristicilor masculine la plantele femele, producând astfel polen pentru semințele de feminizare. Acidul giberelic este un hormon implicat în germinare și alte procese pot fi, de asemenea, utilizate pentru a induce formarea florilor masculine pe plantele femele de canabis. Este mai puțin folosit și tinde să aibă o perioadă de valabilitate scurtă atunci când este în formă lichidă, prin urmare este mai puțin popular.

 

Gând final

Progresia dezvoltării semințelor de canabis, în special introducerea semințelor feminizate, oferă industriei un material de pornire genetic mai eficient și mai divers. Provocările inițiale cu semințele feminizate, cum ar fi hermafroditismul crescut din cauza metodelor induse de stres, au fost în mare măsură rezolvate până în prezent. Cu toate acestea, rafinamentul tehnicilor de feminizare subliniază adaptabilitatea și inovația în acest domeniu. Dezbaterea în curs între utilizarea semințelor obișnuite și feminizate arată cât de diverse sunt practicile și preferințele de cultivare. Succesul unui cultivator de canabis nu depinde doar de tipul de semințe, ci și de abilitățile cultivatorului, experiența și mediul în care trebuie să crească. Această evoluție a tehnologiei semințelor de canabis reflectă tendințele mai ample din agricultură către rezultate mai controlate și mai previzibile, ținând cont de nevoi și preferințe specifice. Indiferent dacă sunteți sau nu fanul „semințelor feminizate”, sper că acum știți că nu sunt GMO, nu sunt diferite genetic de semințele femele și pot produce un randament la fel de mare ca și semințele obișnuite și pot fi la fel de puternice.

 


Distribuie și tu:

Leave a Comment