Dezvoltarea viitoare a geneticii canabisului

Val
Read Time:1 Minute, 57 Second

Genetica canabisului este o fațetă esențială a industriei care afectează fiecare parte a procesului de producție. Creșterea canabisului este controlată cu atenție pentru a produce o multitudine de soiuri diferite, fiecare special adaptată pentru a crea o experiență unică.

În timp ce majoritatea sunt familiarizați cu diferitele specii – Sativa, Indica și Ruderalis – există multe încrucișări între acestea, cunoscute în mod obișnuit ca ”Hibrizi”. Acestea conțin niveluri diferite de fitochimice decât ramura parentală și au efecte variate asupra organismului.

Timp de mulți ani, cultivatorii de canabis au urmat în mare parte ameliorarea tradițională a plantelor, aplicând metode mendeliane de bază pentru a selecta trăsăturile de dorit din încrucișările parentale. Cu toate acestea, în ultimii câțiva ani, cultivatorii au integrat progresele biologiei moleculare în munca lor, oferind metode inovatoare pentru a ajuta la creșterea canabisului.

Proiectul genomului uman, finalizat și publicat în 2001, a oferit un model genetic cantitativ pentru înțelegerea modului în care corpul uman este construit și întreținut. Cu aceste informații genetice, cercetătorii în biologie moleculară au identificat un nou instrument genetic care permite selecția și l-au specificat prin direcționarea pauzelor în ADN.

 

Genetica canabisului CRISPR

Acest instrument numit ”Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeat” (CRISPR)/CRISPR-Associated Protein 9 (Cas9), a devenit rapid o metodă populară de editare genetică. În acest sistem, un scurt ghid ARN (un văr cu ADN-ul) programează o enzimă (numită endonuclează) pentru a ținti o bucată de ADN și a face tăieturi specifice.

CRIPSR/Cas9 a fost folosit recent chiar și pentru a edita celule umane vii!
Dar ce legătură are asta cu genetica canabisului?

Sistemul CRISPR-cas9, care există ca parte a sistemului imunitar al bacteriilor și arheilor, un alt tip de microorganism, va crește capacitatea cultivatorilor de a crea soiuri personalizate cu gene selectate în mod specific.

În comparație cu metodele tradiționale, utilizarea CRISPR-cas9 va lua ani de zile din procesul de reproducere, iar editarea specifică a genelor va fi mai precisă și mai puțin costisitoare.

Pe lângă editarea genelor care afectează nivelurile și tipurile de fitochimice și terpene, acest instrument va permite crescătorilor să creeze plante de canabis rezistente la boli cu randamente mai mari – poate chiar reducând nevoia de pesticide, o preocupare semnificativă pentru consumatori.

Deci, este acesta un câștig pentru industrie, pacienți și consumatori?

Vă las pe voi să comentați!

 


Referințe:

https://www.genome.gov/


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Ce este canabisul albinos?

Dacă sunteți un iubitor de canabis, sunt șanse să fi văzut sau chiar întâlnit plante de canabis albinos. Aceste plante de canabis albe și rare cu aspect spectaculos atrag în egală măsură uimire și curiozitate. Dar ce este canabisul albinos? Din ce cauză este albă? În acest articol vei afla […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!