Dezinfectarea unei camere de cultivare

Val
Read Time:4 Minute, 25 Second

Dezinfectarea unei camere de cultivare a canabisului, mai ales dacă am avut dăunători pe parcursul ultimului ciclu de creștere, este ceva ce ar trebui să facă fiecare cultivator. Dacă nu procedăm cu astfel de sarcini de dezinfectare, ar putea rămâne urme ale acesteia, afectând viitoarele culturi cultivate în același loc.

 

De ce să dezinfectăm o cameră de cultură?

Dăunătorii care afectează canabisul nu sunt hrăniți doar de plante, în funcție de fiecare dăunător, s-ar putea întâmpla ca acest anumit dăunător să persiste în spațiul nostru de creștere în stare embrionară, așteptând următoarea cultură.

În majoritatea cazurilor, mai ales în cele în care cultivatorul reciclează substratul (indiferent dacă e nucă de cocos, pământ sau pietricele de argilă), dăunătorii își pun de obicei ouăle în sol, care vor ecloziona imediat ce condițiile de mediu vor fi din nou favorabile.

În cazurile în care dăunătorii sunt de tip ciupercă, putem fi afectați, deoarece acest tip de ciuperci pot persista în mediu timp de 3-4 săptămâni.

 

Cum să dezinfectăm o cameră de cultură

Principala regulă atunci când creștem în interior este igiena. S-a demonstrat că acei cultivatori care fac periodic sarcini de curățare suferă mai puține probleme legate de dăunători decât alții, așa că trebuie să ne păstrăm camera de cultură curată (nu doar de-a lungul ciclului de creștere și de la o cultură la alta). Ar trebui să observăm că infecția principală este de obicei substratul și ghivecele, dar ar trebui să acordăm atenție și solului și pereților zonei de creștere pentru a ne asigura că totul este perfect curat înainte de a planta.

     Substratul

Dacă în timpul ultimului nostru ciclu am avut un dăunător, mai ales dacă acesta a afectat substratul, este foarte important să nu-l mai reutilizam și să folosim un nou substrat. Dacă, din orice motiv, trebuie să reutilizam același substrat, este obligatoriu să-l dezinfectăm înainte de a-l reutiliza.

     Podeaua

Podeaua camerei de creștere este un punct cheie de întreținut. O podea curățată periodic ne va elibera de problemele derivate de la daunatori (praful vine de obicei împreună cu cantități mari de acarieni, nocivi pentru plante). Una dintre cele mai bune opțiuni pe care le avem este să aspirăm și să curățăm podeaua în mod regulat pentru a evita acumulările de praf. Pentru a face acest lucru putem folosi o soluție cu cantitate redusă de soluție pentru curățarea podelei, care menține mediul dezinfectat.

     Pereți și tavan

Chiar dacă cultivatorii se ocupă de obicei să păstreze curată camera de cultură, nu se întâmplă atât de des să le pese de pereții și tavanul zonei. Este deosebit de important să facem acest lucru în cazurile în care folia mylar este folosită pentru a acoperi pereții. În aceste cazuri, se recomandă îndepărtarea completă a foliei pentru a curăța în spatele acesteia. Pentru dezinfectarea pereților și tavanelor este recomandat să folosim același tip de soluție folosită pentru curățarea podelei, dar aplicarea acesteia cu o spumă, astfel încât să putem freca pereții cu ea.

 

 

Dezinfectarea camerei de cultivare

Odată ce s-a făcut toți pașii de mai sus, dacă vrem să fim siguri că camera de cultură este complet dezinfectată, este bine să folosim o „bombă împotriva insectelor”. Aceste produse trebuie doar plasate în centrul camerei de cultivare și acționate (cu toate ventilatoarele și orificiile de ventilație oprite). Odată ce soluția este eliberată, produsul va fi răspândit în toată camera de cultură, îndepărtând complet orice semn al unui dăunător anterior. După 24 de ore, putem activa din nou fluxul de aer și curățăm orice praf rămas de produs.

 

Prevenirea apariției dăunătorilor

Deocamdată am vorbit despre dezinfectarea unei camere de cultură în cazul în care a suferit un dăunător, dar ce putem face pentru a preveni apariția acestor oaspeți?

În primul rând, și cel mai important, așa cum am spus, este să păstrăm spațiul de creștere curat. Acestea fiind spuse, un alt punct cheie, special pentru cultivatorii care lucrează cu butași de la altcineva, este să nu plasăm nicio plantă în grădină, dacă nu suntem siguri că este curată. Dacă plantele au vreun semn de dăunător pe frunze, ar trebui să le pulverizăm în continuare cu soluție bio până când scăpăm de ele. Odată ce dăunătorul a dispărut, le putem așeza în grădină.

Un alt sfat bun pentru a preveni dăunătorii este să folosim filtre de polen în admisia camerei de cultivare. Aceste filtre nu numai că opresc praful și polenul, ci ne vor ajuta și să împiedicăm pătrunderea insectelor (nu este necesar să le folosim la evacuare, deoarece majoritatea cultivatorilor folosesc filtre de carbon).

 

Cum putem preveni alte tipuri de dăunători precum ciupercile sau mucegaiul?

Una dintre cele mai eficiente metode sunt lămpile UV:
Aprindem lumina UV 5 minute pe zi și putem preveni și îndepărta orice fel de mucegai dăunător.

 

 

Vă reamintesc că, chiar și în mediile cele mai curate, dăunătorii pot apărea atunci când lucrăm cu plante. Recomandat este să folosim produse împotriva dăunătorilor ca modalități preventive pentru  dăunători sau pentru a controla și elimina dacă se întâmplă. În aceasta și în alte multe cazuri este mult mai bine să acționăm pentru a preveni, decât să așteptăm să apară dăunătorii. În prezent există multe produse foarte eficiente, cu origine organică, specifice fiecărui dăunător.

 


Acest articol este strict în scop informativ și educațional!


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Descrierea postului de ”Master Grower”

Aflați despre cerințele, îndatoririle, responsabilitățile și abilitățile cheie care ar trebui să fie într-o descriere a postului de ”Master Grower”. Un Grow Master este responsabil pentru gestionarea canabisului sau a altor cicluri de producție a culturilor dintr-o fermă sau o seră. Sarcinile lui includ supravegherea sezonului de recoltare, dezvoltarea sistemelor […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!