Read Time:12 Minute, 1 Second

Pe măsură ce reforma canabisului continuă cu ritmul accelerat, mulți antreprenori își dau seama că piața pentru festivalurile ”420” sunt foarte profitabile. Afacerile sunt în plină expansiune pentru cei care pot oferi călătorii cu bonusul suplimentar de a se putea bucura de puțină iarbă.

Mulți dintre noi se confruntă cu un pic de „poftă de călătorie”, mai ales că, călătoriile au fost atât de puternic restricționate recent. Nevoia de a vedea lucruri noi, de a întâlni oameni noi și de a se relaxa este mai puternică ca niciodată. Dacă îți face plăcere să faci aceste lucruri în timp ce savurezi un joint, ai noroc. Piața festivalurilor iubitoare de canabis se extinde. Sunt atât de multe locuri în care poți merge și multe lucruri pe care le poți face.

 

Creșterea turismului cu canabis

Deși este o industrie care nici măcar nu exista în urmă cu câțiva ani, astăzi turismul canabisului este în plină expansiune. Preluând diverse iterații, turismul cu canabis cuprinde festivaluri, competiții, mitinguri și vacanțe.

 • Festivaluri 420

Festivalurile 420 sunt în creștere. Aceste evenimente fac cele mai bune vacanțe, deoarece oferă un mediu sigur pentru a te relaxa și a te bucura de mâncare bună, muzică, artă, discuții și iarbă. Există tot felul de spectacole care rulează pe tot parcursul anului în Europa și mai departe în țări prietenoase cu canabisul, cum ar fi SUA, Canada, Mexic și Jamaica.

 

Foto: The Emerald Cup
 • Competiții 420

The Emerald Cup este cea mai mare competiție de canabis din lume. Desfășurat în Santa Rosa, California, reunește toate colțurile industriei canabisului în fiecare primăvară. Aceasta include educatori, cultivatori, antreprenori, comercianți cu amănuntul și cunoscători ai canabisului. Acest eveniment oferă întotdeauna multe activități pentru bunăstare participanților.

 

Foto: Hempfest Seattle
 • Activism

Vrei o vacanță care să facă diferența? Hempfest Seattle este la al 30-lea an; motto-ul lor este „libertatea pe primul loc și planta de canabis pe al doilea”. Hempfest combină cu succes un miting politic și un protest împotriva criminalizării și încarcerării consumatorilor de canabis cu o atmosferă de festival. Prezintă expoziții și discursuri ale experților în canabis din toate domeniile, muzică live, animatori și mâncare stradală gustoasă.

 

Foto: The Bright Side Festival
 • Luxury Beach Vibes

Cauți vacanța de vis și beneficiile canabisului? The Bright Side Festival din Runaway Bay, Jamaica, este exact ceea ce cauți! Această evadare tropicală exclusivă oferă patru nopți de spectacole, în timp ce Marea Caraibelor e la picioarele tale. De asemenea, stațiunea profită la maximum de reputația sa ca destinație din Caraibe prietenoasă cu canabisul. Oferă excursii pe insulă în locuri de interes pentru cunoscătorii de canabis.

 

Foto: Spannabis

 

 • Spannabis

Acest spectaculos eveniment este la al 18-lea an. Desfășurat în fiecare martie în Barcelona, ​​Spania, peste 300 de expozanți, un concurs de cupe pentru cultivatorii profesioniști, premii pentru produse, muzică, artă și mâncare, fac din acest eveniment unul dintre cele mai bune vacanțe! La Spannabis se desfășoară și „World Cannabis Conference” unde poți afla știri interesante din sferele științei, medicinei și politicii.

 

Foto: Bud ‘n’ Breakfast
 • Bud ‘n’ Breakfast

Ce se întâmplă dacă pur și simplu vrei să te bucuri de canabis în timp ce te relaxezi la o pensiune? Din fericire, Bud and Breakfast există pentru cei care caută locuri de cazare prietenoase cu canabisul. Industria turismului începe să recunoască că trebuie să rămână competitive prin adoptarea de călătorii ”420”. Ca atare, site-ul are locații gazdă în SUA și Canada, Jamaica, Olanda, Spania și Uruguay. Gazdele stabilesc reguli despre când și unde este permis consumul de canabis.

 

Deși reglementările au fost relaxate, deținerea și consumul de canabis încă vine cu anumite condiții. Când călătorești, ai grijă de legile locale. Cel mai bun mod de a călători cu canabis este să fii respectuos și responsabil. Unele țări au încă reguli stricte privind consumul de alcool, darămite de canabis. Respectă legile locale! Informează-te corect!

 

Având în vedere acest lucru, iată o listă cu cele mai prietenoase țări ale canabisului.

 

Statele Unite ale Americii

Turismul iubitorilor de canabis este în creștere în SUA. Cu toate acestea, regulile nu sunt simple, deoarece fiecare stat își stabilește propriile reglementări. Pe scurt, verifică întotdeauna legile statului în care vrei să mergi.

 • Colorado

Casa Munților Stâncoși și toate sporturile de zăpadă pe care le poți face în acest stat, este o destinație grozavă de vacanță. Trebuie să ai peste 21 de ani pentru a putea cumpăra iarbă. Nu toate dispensarele vând canabis de agrement. Consumul este permis doar pe proprietăți private, dar există mai multe saloane de consum licențiate pentru turiști.

 • California

Hollywood, Rodeo Drive, Malibu, Golden Gate Bridge și Coachella. Toate acestea și sunt centrul pieței legale de canabis din SUA. La fel ca și în Colorado, trebuie să ai peste 21 de ani pentru a cumpăra canabis și îl poți consuma doar pe o proprietate privată. De asemenea, este ilegal să treci granițele de stat cu canabis, chiar dacă statul în care mergi permite și consumul.

 • Alaska

Alaska este destinația celor mai aventuroși stoneri. Aurora Boreală este extraordinară de fel dar să o vezi și fumat…e ceva ce trebuie făcut cel puțin o dată în viață! Canabisul este legal pentru cei peste 21 de ani, trebuie consumat în privat și cumpărat de la un dispensar autorizat.

 

Canada

Canada găzduiește orașe pline de viață, pline de cultură și minuni naturale. Vestul Canadei găzduiește Munții Stâncoși, Valea Okanagan, Vancouver, Victoria și Calgary. În centrul Canadei, ai Niagara Falls, Toronto, Ottawa, Montreal și Québec City. Canabisul de agrement este legal în toată Canada și, în funcție de regiune, vârsta legală pentru a cumpăra canabis este peste 18 și 21 de ani. Călătorind cu iarbă în Canada este ușor, deoarece este permis canabisul pe zboruri interne. Marile orașe au o abordare destul de tolerantă. Poți transporta până la 30 g de muguri. Cu toate acestea, sunt câteva reguli de urmat. Canabisul trebuie consumat în privat și cumpărat de la un dispensar autorizat.

 

Olanda

Știai că canabisul nu este legal în Olanda? Este doar dezincriminat. Asta înseamnă că consumarea acestuia este tolerată. Poți cumpăra și fuma până la 5 grame de iarbă într-un coffeeshop. Fumatul este interzis în locuri publice, parcuri, etc. Amsterdam nu este însă singurul loc cu coffeeshop-uri. Rotterdam, Leiden, Maastricht și Breda sunt toate pline de istorie bogată, cultură și coffeeshop-uri.

 

Spania

La fel ca și în Olanda, canabisul este dezincriminat în Spania. Fumatul în spații private este permis, dar cumpărarea de canabis pe stradă nu este. Un club de canabis privat, exclusiv pentru membri, este locul unde poți cumpăra canabis și te poți bucura de iarbă. Cluburile sunt în interior, dar există multe lucruri de care să te bucuri în aer liber în Spania, în special în Barcelona. Ai Sagrada Familia, plaja, vremea bună, mâncarea, muzeul Picasso și Muzeul Casa Gaudí.

 

Georgia

Această țară are multe de oferit călătorului care vrea să meargă într-un loc mai puțin evident. Capitala Tbilisi, situată pe malul râului Mtkvari, se mândrește atât cu caracteristici antice, cât și moderne. Este inundat de cultură sub formă de săli de concerte, teatre, mese autentice și istorie. Georgia a fost primul stat post-comunist care a legalizat canabisul, deși este încă ilegal să îl consumi în public. Turiștii sunt îndemnați să fie foarte precauți. Dispensarele legale vând canabis doar pe bază de rețetă.

 

Danemarca

Cele patru orașe mari sunt suficient de mici pentru a fi explorate cu bicicleta. Copenhaga, Aarhus, Odense și Aalborg sunt înconjurate de peisaje naturale frumoase, inclusiv plaje, păduri și parcuri naționale. Multe locuri îți pot oferi, de asemenea, o perspectivă asupra patrimoniului viking al țării. Legile Danemarcei lasă mult loc de interpretare cu privire la canabis. În timp ce utilizarea personală nu este ilegală, posesia este. Asta înseamnă că tehnic poți folosi iarbă, dar vei fi urmărit penal dacă vei fi prins. A fi prins cu cantități mici de canabis va echivala cu un avertisment sau o mică amendă. Cu toate acestea, vânzarea și utilizarea canabisului sunt neoficial tolerate în cartierul ”Freetown Christiania” din Copenhaga. Situat în centrul orașului Copenhaga, este renumit pentru vibrațiile sale chill și cultura canabisului. Ai grijă, totuși, deoarece nu este considerat un loc sigur de vizitat, mai ales după lăsarea întunericului. Acest lucru se datorează faptului că bandele și traficanții de droguri au devenit mai proeminenți în ultimii ani.

 

Australia

Australia este o destinație pe listele majorității oamenilor. Ai Outback, moștenirea aborigenă, agricultura, fermele și Ayers Rock în nord. Ai Gold Coast, Sydney și faimoasa Opera de pe coasta de est. Consumul și deținerea de canabis sunt ilegale. De asemenea, este ilegal să deții articole implicate în ingestia de canabis, cum ar fi bongurile. Există o excepție; satul Nimbin din nordul Noii Gali de Sud. Infam ca un sat „hippie” în care iarba este fumată în mod deschis, magazinele din sat profită de imagine, vânzând toate tipurile de accesorii și promovând istoria orașului plin de culoare. Canabisul nu este legal în Nimbin. Totuși, autoritățile locale au toleranță față de acesta. Nu este greu să găsești iarbă în Nimbin; oamenii ți-o vor oferi în mod deschis. Totuși, fă-o cu discreție, deoarece riști în continuare, deși redus, să fi oprit de poliție odată ce ai ieșit din sat.

 

Uruguay

Uruguay este una dintre cele mai sigure țări de vizitat din America de Sud. 60% din veniturile țării provin din turism. Cele mai populare locuri de vizitat sunt capitala Montevideo, Colonia del Sacramento, o destinație populară pentru excursii de o zi lângă Buenos Aires și cea mai exclusivistă stațiune din America de Sud, „Punta del Este”. Uruguay a fost prima țară care a legalizat canabisul recreațional în 2013. Cu toate acestea, turiștii nu pot cumpăra iarbă. Trebuie să fii rezident din Uruguay pentru asta. Dar, dacă un rezident îți oferă iarbă, este în regulă. Este ilegală practic vânzarea/cumpărarea, nu consumul sau deținerea. Dacă ai peste 18 ani poți fuma iarbă oriunde dacă nu este un spațiu public închis. De exemplu, poți fuma pe terasa unui bar, dar nu și în interiorul barului.

 

Chile

Populară printre iubitorii de natură și căutătorii de aventură, această țară sud-americană are de toate: munții Anzi, plaje interminabile, păduri verzi bogate și vulcani incredibili. Poți face drumeții, ciclism, escaladări, călărie și multe alte aventuri. Capitala, Santiago, este plină de muzee de artă și mâncare delicioasă. Chile este unul dintre cei mai mari consumatori de canabis din America de Sud. Legea spune că îl poți consuma în privat acasă, dar nu îl poți cumpăra, crește sau vinde. Există, totuși, un grad semnificativ de toleranță în Chile și este obișnuit să vezi oameni fumând în public. Având în vedere cadrul legal contradictoriu, este totuși recomandabil să îți păstrezi cât mai discret consumul. Deținerea unei cantități mici de canabis îți poate aduce o amendă dacă ești ghinionist.

 

Costa Rica

La fel de confuze și vagi sunt legile privind canabisul din Costa Rica. Costa Rica este o țară din America Centrală, din care 25% este pădure tropicală. Costa Rica este renumită pentru plajele, vulcanii, plantele exotice și fauna sălbatică. San Jose, capitala, este un loc minunat de vizitat. Legea costaricană dictează că este ilegal să vinzi și să cultivi canabis la scară mare sau să transporți mai mult decât o cantitate mică. Cu toate acestea, ce cuantifică „mare” și „mic” nu este clar. Interpretarea generală a legii este că este în regulă să posezi sau să folosești cantități mici de iarbă într-o reședință privată. Nu ar trebui să iei de la sine înțeles că, consumul de iarbă este fără consecințe. Depinde de polițistul care te oprește și de dispoziția acestuia. Vagitatea din lege le permite să aplice pedepse mult mai aspre dacă doresc. Concluzia este să fii foarte precaut și foarte discret.

 

Germania

Berlinul este o capitală foarte modernă, cu gândire liberă și tolerantă. Te poți aștepta la toate atracțiile de artă progresivă și divertisment. În plus, ai o listă lungă de situri istorice pe care le poți vizita. Asta include Poarta Brandenburg, Reichstag și Memorialul Zidului Berlinului. Germania se află în prezent pe punctul de a legaliza canabisul de agrement. În ciuda acestui fapt, starea actuală este deja una de toleranță. Deținerea a 10 grame sau mai puțin pentru uz personal în Berlin este în general trecută cu vederea. Oamenii legii sunt relaxați cu privire la fumatul în public. Asta atâta timp cât nu încalci drepturile altcuiva. Bunul simț predomină aici. Dacă vrei să fumezi canabis, fă-o acolo unde fumatul nu va deranja pe nimeni. Deoarece canabisul de agrement nu este legal oficial, nu există dispensare, așa că va trebui să te ”descurci” pentru a putea intra în posesia lui.

 

Austria

Viena este capitala Austriei și unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa. Viena găzduiește muzee superbe și săli de concerte rafinate, inclusiv una dintre cele mai mari teatre de operă din lume. În ciuda istoriei sale apreciate și a arhitecturii fabuloase, Viena încă are atmosfera cosmopolită a unui oraș modern cu toate ornamentele. Deținerea de cantități mici de canabis pentru uz personal a fost dezincriminată în Austria în 2016. La fel ca la Berlin, poliția din Viena nu face eforturi speciale pentru a aresta consumatorii de canabis decât dacă fac alte probleme. Cetățenii austrieci pot cultiva un număr mic de plante de canabis pentru uz personal. În schimb, vânzarea și furnizarea de canabis rămân în afara legii. Infracțiunile legate de canabis pentru prima dată vor duce adesea la nicio acuzație. Dacă se continuă, însă, pedepsele pot varia de la o amendă la șase luni închisoare, în funcție de cantitatea aflată în posesie. Din nou, bunul simț este cheia aici. Iarba este în general tolerată.

 

România

România…nu! Este nevoie de multă educație la nivel național cu privire la canabis. Mulți români încă nu pot face diferența dintre canabis și cânepă iar consumatorul este catalogat ”drogat”. Poate, cine știe, peste câțiva ani ne vom putea și noi bucura de beneficiile pe care canabisul îl oferă pe plan medical. Cât despre cel recreativ…mă abțin să spun ceva.

Însă până atunci, aveți grijă de voi, de sufletul vostru și consumați responsabil doar acolo unde este legal!


 

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

One Thought to “Destinații pentru iubitorii de canabis”

 1. Andreea

  În Maastricht nu poți cumpăra din coffeeshop decât dacă ai adresă în Olanda 😊.

Leave a Comment