Read Time:2 Minute, 19 Second

Probabil ați auzit de canabinoidul THC-P, de efectele lui sau chiar și produse din acest canabinoid. Dar ați auzit de THCPO? Să aruncă o privire acestui canabinoid și să vedem ce știm despre el până acum.

 

Ce este THCPO ?

THCPO (THCP-O), sau acetat de tetrahidrocanabiniforol, este o formă modificată a canabinoidului THCP la care a fost adăugată o grupare acetat (“O”) printr-o reacție chimică numită acilare. THCPO este un canabinoid semisintetic. În timp ce precursorul său THCP poate fi extras direct din planta de canabis, THCPO este produs doar în laborator. 

THCPO a fost sintetizat pentru prima dată în 2021. Datorită unei modificări a structurii sale chimice, are o stabilitate termică și oxidativă mai mare și, prin urmare, o durată de viață mai lungă decât THCP. Ambii canabinoizi au un lanț lateral de șapte atomi de carbon, spre deosebire THC, care are doar un lanț alchilic cu cinci atomi de carbon.

 

Efectele THCPO

THCPO este mai puternic decât THCP din cauza grupului acetat adăugat. Un studiu științific din 2019 a constatat că THCP prezintă o activitate de până la 33 de ori mai mare la receptorii CB1 din sistemul endocanabinoid decât Delta-9 THC. THCPO are, de asemenea, o afinitate ridicată pentru receptorii CB1 din creier și, prin urmare, efecte psihoactive mai puternice. 

Se speculează că THCPO ar putea fi de până la 30 de ori mai puternic decât Delta-9 THC. Deși aceasta este mai mult o presupunere decât o informație bazată pe baze științifice, ceea ce este sigur este că THCPO nu este pentru începători și că poate lua prin surprindere chiar și consumatorii experimentați de canabis. 

THCPO poate induce senzații puternice de euforie, relaxare sau somnolență. Se pare că efectele pot dura până la opt ore, ceea ce este considerabil mai mult decât majoritatea altor canabinoizi.

Trebuie subliniat faptul că nu există încă studii privind THCPO. Evaluarea efectelor acestei substanțe se bazează, prin urmare, în principal pe experiența utilizatorilor înșiși și pe informații despre alți canabinoizi care au fost supuși aceluiași tratament chimic (THC-O, HHC-O).  

 

Efecte secundare THCPO

Se așteaptă ca efectele secundare ale THCPO să fie aceleași ca și în cazul altor canabinoizi psihoactivi. Acestea includ:

  • ochi roșii
  • gură uscată
  • paranoia
  • anxietate
  • somnolență

Aceste efecte secundare sunt pe termen scurt, ceea ce înseamnă că ar trebui să dispară în câteva ore. Nu știm nimic despre efectele pe termen lung ale THCPO asupra corpului și minții din cauza lipsei de cercetări.

 

Produse THCPO

Gama de produse constă în prezent în principal în cartușe pentru vapat. Cele mai multe dintre aceste produse conțin și alți canabinoizi pe lângă THCPO, cum ar fi HHCP sau THCP. Pe piață sunt disponibile, de asemenea, flori CBD infuzate cu distilat de THCPO, hașiș THCPO și gummies.

 


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment