Read Time:3 Minute, 35 Second

THCJD, sau tetrahidrocanabidiol, este un nou canabinoid despre care se spune că se găsește natural în planta de canabis, dar în cantități infime. Și pentru că cererea este mare, este în prezent produs din alți canabinoizi, mai ușor disponibili ca și alți canabinoizi semi-sintetici. Acest material oferă o privire de ansamblu aprofundată asupra THCJD, efectele sale, considerentele legale și diferitele produse disponibile pe piață.

 

Ce este THCJD?

THCJD (ortografiat și THC-JD, THCjd), cunoscut și sub numele de tetrahidrocanabidiol, este un canabinoid despre care se spune că se găsește în mod natural în planta de canabis, dar numai în cantități infime. Extracția directă din plantă este dificilă și costisitoare, astfel încât THCJD, ca și alți compuși precum HHC sau THCP, este produs printr-o reacție chimică numită izomerizare din precursori mai ușor de obținut, precum CBD-ul.

În laborator, oamenii de știință extrag mai întâi CBD izolat din cânepă industrială, apoi îl lasă să reacționeze cu catalizatori pentru a rearanja moleculele și a-l transforma în THCJD. Canabinoizii produși în acest mod sunt numiți semi-sintetici.

Interesant: Potrivit unor surse, THCJD este doar un alt nume pentru un izomer identificat încă din 1941, care poartă numele de THC-Octyl, Delta 8-THC-C8 și care este denumit în articolele științifice și canabinoidul sintetic JWH-138. Dacă acest lucru este adevărat și este vorba într-adevăr de aceeași substanță, nu putem decât să speculăm asupra motivului pentru care industria canabisului a redenumit acest compus “THCJD”.

 

Care este structura THCJD?

THCJD este un omolog al canabinoidului psihoactiv THC (Delta-9-THC). Omologii sunt compuși de același tip, cu structură și proprietăți chimice similare.

THCJD diferă de THC prin lungimea lanțului lateral alchil. În timp ce Delta-9-THC are un lanț lateral de 5 atomi de carbon, THCJD are opt. Cu cât lanțul este mai lung, cu atât mai mare este potența canabinoidului, ceea ce înseamnă că THCJD este mai puternic decât THC-ul.

 

Care sunt efectele THCJD?

Canabinoizii noi tind să fie foarte puțin studiați, iar acesta este și cazul THCJD. Nu există încă niciun studiu științific privind acest compus. Prin urmare, evaluarea efectelor se bazează în principal pe experiența utilizatorilor.

THCJD interacționează cu sistemul endocanabinoid, în special cu receptorii CB1 și CB2, afectând astfel corpul și mintea. Este probabil ca acest compus să aibă proprietăți psihoactive foarte puternice, ceea ce înseamnă că poate modifica percepția, starea de spirit sau comportamentul. Se pare că THCJD ar putea, de asemenea, să inducă un sentiment de euforie sau de relaxare. Efectele durează de obicei 2-4 ore.

 

Efecte secundare ale THCJD

Există, bineînțeles, efecte secundare asociate cu acest tip de substanță semi-sintetică psihoactivă. Ca și în cazul THC, HHC sau THCP, pot exista:

  • gură uscată
  • înroșirea ochilor
  • coordonare deficitară
  • creșterea ritmului cardiac
  • probleme de memorie
  • anxietate
  • paranoia

 

Intensitatea acestor efecte va varia în funcție de doză, de calea de consum, de metabolismul și de sensibilitatea utilizatorului. Este posibil să apară și alte efecte secundare neplăcute nedetectate anterior.

 

Produse disponibile

Pe piața de astăzi puteți găsi și produse THCJD, cum ar fi cartușe de vapat, dar și gummies, tincturi, hașiș sau distilat. Aceste produse vin în diferite concentrații și arome și sunt adesea îmbogățite cu alți derivați de THC, cum ar fi THCP, THCH sau THCA. Deși majoritatea vânzătorilor se asigură că conținutul de THC al acestor produse respectă limita legală, se pare că este un canabinoid psihoactiv foarte puternic, despre ale cărui efecte nu știm prea multe, iar utilizatorii ar trebui să aibă în vedere acest lucru atunci când cumpără.

 

Gând final

THCJD este relativ un canabinoid nou-venit pe piață. Este un canabinoid psihoactiv care are o structură similară cu cea a THC-ului, dar efectele sale sunt probabil mai intense datorită lanțului său alchilic extins. THCJD este produs din izolat de CBD.

Utilizatorii ar trebui să abordeze produsele THCJD cu prudență și să ia în considerare toate riscurile înainte de a le cumpăra și consuma. Nu există studii științifice care să fi evaluat siguranța acestui canabinoid.

Alegeți întotdeauna vânzători de încredere și cu experiență dovedită, ale căror produse au fost testate de un laborator independent. De asemenea, nu uitați că, deși mulți producători sunt atenți să respecte limitele legale de THC, THCJD este un canabinoid foarte puternic.

 


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment