Despre semințele de canabis

Val
Read Time:6 Minute, 14 Second

Dacă vă aflați într-o țară unde legea vă permite să vă cultivați propriile plante de canabis, unul dintre primii pași pe care va trebui să-i faceți este să vă procurați semințele. Dar ce sunt semințele de canabis? Ce conține ele? Câte tipuri de semințe există?
Citește acest material și află mai multe despre semințele de canabis.

 

Ce sunt semințele de canabis?

Ca și în cazul tuturor angiospermelor sau plantelor cu flori, canabisul produce semințe care conțin toată informația genetică necesară creșterii și reproducerii.

Când o sămânță este plantată, translația acestui material genetic dictează fiecare caracteristică fizică unică pe care o va avea planta matură. Dacă acestea sunt trăsături de dorit, cum ar fi potența; miros; vigoare; etc., un crescător poate selecta pentru acestea printr-un proces lung de stabilizare genetică de-a lungul generațiilor, care duce în cele din urmă la crearea unui soi sau tulpină.

 

Anatomia unei semințe de canabis

Semințele de canabis au aproximativ dimensiunea unui bob de piper, de formă ovulară și ascuțite la fiecare capăt, cu o creastă transversală longitudinal doar pe o parte de la vârf la vârf. Această creastă este cea care se deschide în timpul germinării. Partea opusă este rotunjită.

Corpul semințelor este maro, dar semințele subdezvoltate și nefertilizate pot avea o culoare aproape albă și sunt de obicei mai mici. Corpul unei semințe de canabis este pătat sau dungat, cel mai frecvent cu pete maro deschis, dar unele soiuri de canabis pot avea semne roșii sau galbene.

Embrionii de plante sunt conținuți în semințe și adăpostesc toate celulele care se vor diferenția în cele din urmă în frunze, rădăcini și tulpini. Embrionii, găsiți în organele de reproducere, sunt protejați de un înveliș exterior numit ”pericarp”.

Componentele esențiale ale embrionului plantei sunt cotiledoanele, primele frunze care apar din sămânță și radiculă, care se dezvoltă în rădăcina primară.

Odată ce sămânța germinează și își începe creșterea într-o plantă matură, structurile speciale numite ”capace de rădăcină” protejează vârfurile de creștere ale plantei.

 

Cum se produc semințele de canabis?

Producția de semințe de canabis începe cu boabele de polen ale unei plante masculine. Din acest bob, crește un tub de polen, producând celule generative masculine care se dispersează sub formă de polen.

Migrarea polenului într-un ovul de plantă femelă declanșează desprinderea pistilului și începerea producției de semințe. Bractele, care conțin ovulul, se vor umple apoi cu semințe.

Pentru tulpinile locale din medii necontrolate, cum ar fi cele care cresc în aer liber în India și în alte locuri, plantele de canabis se vor însămânța după cursul natural al naturii. În zilele noastre, cultivatorii vor încerca să împiedice acest lucru, deoarece mugurii însămânțați nu sunt doriți pe piață. Polenizarea și răsadurile ar trebui să fie tratate în medii controlate.

Ce este germinarea?

Într-un mediu cu suficientă umiditate, o sămânță de canabis va crește în dimensiune și va ieși încet din coajă. Se formează un răsad – sau „germen” –, apoi vor apărea rădăcini, ajutând puiul de plantă să absoarbă nutrienții din sol. Semințele vor dezvolta în mod natural rădăcini cu fața în jos și tulpini care se întind în sus, permițând plantelor tinere de canabis să se hrănească cu lumină și pământ.

Vă puteți gândi la sămânța ca ieșind din hibernare pentru a începe procesul de creștere. Cunoscută și sub denumirea de semințe „popping”, germinarea începe atunci când o sămânță primește indicii de mediu, cum ar fi un aflux de umiditate, care o avertizează când setarea și condițiile sunt la momentul optim pentru a începe să crească.

 

De ce este importantă germinarea pentru semințele de canabis?

Germinarea este un aspect esențial al cultivării canabisului și pot fi luați pași pentru a stimula germinarea de succes.

Mediul în care germinează semințele joacă un rol important – fiecare metodă de germinare necesită umiditate adecvată, manipulare minimă și temperaturi între 21-26°Celsius. Unii cultivatori îmbunătățesc, de asemenea, încercările de germinare prin înmuierea semințelor în peroxid de hidrogen 1% sau compostând ceai cu 12 ore înainte pentru a ucide dăunătorii. Dacă alegeți să utilizați metoda peroxidului, asigurați-vă că semințele nu se înmoaie prea tare, deoarece le poate arde și le poate face inutile.

Este esențial să obțineți semințe de canabis de înaltă calitate pentru germinare, deoarece acestea vor deveni plante de canabis de înaltă calitate. Semințele prea verzi indică faptul că nu au atins maturitatea completă, în timp ce semințele de canabis de culoare verde pal, albe sau foarte închise pot avea probleme cu încolțirea.

 

Câte tipuri de semințe de canabis există?

Există trei tipuri de semințe de canabis pe care le puteți germina:

 

  • Semințe feminizate: Crescute pentru a produce numai plante femele care oferă flori consumabile. Ele pot fi transferate într-un vas mai mare în decurs de patru săptămâni. Femelele conțin volume mai mari de THC și alți canabinoizi, ceea ce este un avantaj al alegerii acestor semințe. Semințele feminizate au foarte mult sens pentru cei care nu au un spațiu mare de creștere, deoarece nu veți avea de-a face cu un aflux de plante masculi inutilizabile.

 

  • Semințe obișnuite (sau regulare): Cel mai comun tip de semințe pe care îl puteți găsi la un dispensar sau la un cultivator. Amintiți-vă că, dacă semințele nu sunt etichetate ca „feminizate”, riscați să creșteți masculi, care pot poleniza plantele femele și pot distruge recolta. Cu toate acestea, semințele obișnuite sunt speciale, deoarece vă pot deschide posibilitatea de reproducere a mai multor variații genetice. Semințele regulare au o rată de 50/50 mascul/femelă.

 

  • Semințe cu înflorire auto (autoflowering): Cele mai recomandate pentru cei care se confruntă cu sezoane mai scurte – cum ar fi cultivatorii care trăiesc în climă mai caldă – semințele cu înflorire automată pot supraviețui în climate extreme și pot chiar produce mai multe recolte în același sezon. Tulpinile autoflowering vor trece în mod natural de la stadiul vegetativ la cel de înflorire, fără ca cultivatorul să fie nevoit să schimbe iluminarea sau multe dintre condițiile de creștere. Plantele autoînfloritoare pot înflori în același ghiveci în care au germinat. Este important de reținut că un posibil dezavantaj al semințelor autoînfloritoare este tendința lor de a produce flori de calitate inferioară, randament mai scăzut sau mai puțin potente în comparație cu semințele feminizate.

Cât durează germinarea?

Timpul necesar semințelor pentru a germina depinde de metoda pe care o utilizați.

Cu toate acestea, indiferent de metodă, majoritatea semințelor vor germina în aproximativ patru zile, deși uneori poate dura până la 10 zile, în funcție de calitatea semințelor și de mediu.

 

Sol: 4 – 10 zile
Apă: 24 – 48 ore
Prosop de hârtie: 2 – 5 zile

 

Păstrarea semințelor de canabis

Păstrarea semințelor de canabis se țin într-un loc răcoros și întunecat. Frigiderul este cel mai obișnuit loc în care cultivatorii își păstrează semințele, păstrându-le timp de 6 – 12 luni într-un recipient mic. Cu toate acestea, pot fi păstrate ani de zile dacă condițiile sunt perfecte.

De asemenea, unii aleg păstrarea semințelor în congelator timp de până la 16 luni.

 

 

Gând final

Deși deținerea și comercializarea semințelor de canabis este legală pe teritoriul României, germinarea lor este încă ilegală. Asta pentru că avem o conducere imbecilă, care ne permit otrăvurile, ba chiar le și promovează în timp ce ne interzic plantele.

Totuși, dacă vreți să deveniți colecționari de semințe de canabis și vreți să aveți semințe cu genetică stabilă de înaltă calitate, căutați banci de semințe cu renume sau distribuitori autorizați.

 

Acest material este strict în scop informativ și educațional!

 


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

5 cele mai bune tulpini de canabis pentru PTSD

Tulburarea de stres posttraumatic (PTSD) este cel mai frecvent asociată cu probleme de sănătate mintală experimentate după război, dar PTSD poate afecta pe oricine. Acestea includ persoane care au fost agresate, au suferit un dezastru natural, au suferit traume din copilărie sau au avut de-a face cu alte evenimente extrem […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!