Despre HHC

Val
Read Time:3 Minute, 57 Second

Anul trecut am scris prima dată despre HHC și v-am promis că revin cu detalii atunci când vor apărea mai multe cercetări despre acest canabinoid.

Înțelegerea HHC este complicată în mare parte pentru că a ajuns abia recent pe piață și doar câțiva comercianți îl vând. Canabinoidul oferă totuși mult potențial.

 

Ce este HHC-ul?

HHC-ul a fost creat pentru prima dată în 1944 de chimistul american Roger Adams, când a adăugat molecule de hidrogen la Delta-9 THC. Acest proces, cunoscut sub numele de hidrogenare, transformă THC-ul în hexahidrocanabinol (HHC).

În timp ce Adams a creat HHC din THC convențional derivat din canabis, în zilele noastre canabinoidul este de obicei derivat printr-un proces care începe cu cânepa, planta de canabis cu conținut scăzut de THC, care a fost legalizată la nivel federal de Congres în proiectul de lege din 2018.

 

Prin ce diferă HHC-ul de THC?

Din punct de vedere chimic, HHC-ul include o moleculă de hidrogen pe care THC-ul nu o are.

Consumatorii și oamenii de știință deopotrivă observă că HHC-ul induce efecte mai puțin puternice și psihoactive decât delta-9 THC.

 

Cum se face HHC-ul?

Este un proces în mai mulți pași. În primul rând, CBD-ul este extras din cânepă crudă, distilat și izolat sub formă de pulbere. De acolo, lucrurile devin puțin mai complicate.

CBD-ul derivat din cânepă acționează ca bază pentru reacția chimică care creează HHC-ul.

Laboranții descriu fabricarea HHC-ului ca un proces de proprietate care are loc în interiorul unui reactor chimic. „Gândește-te la reactor ca la o cutie neagră. Intră CBD, iese HHC.” Uleiul se rafinează înainte de distilare.

HHC-ul poate fi produs în siguranță doar într-un laborator bine echipat. Riscul potențial este legat de explozii.

 

Care sunt efectele HHC asupra corpului și minții?

HHC-ul poate avea efecte asemănătoare THC-ului asupra corpului și minții, dar este mai puțin puternic decât delta-8 THC. Delta-8 THC este în general considerat ca fiind la jumătate mai puternic decât delta-9 THC.

 

HHC apare la un test antidrog?

HHC-ul nu se transformă în 11-hidroxi-THC, care este un metabolit obișnuit de testare a drogurilor. Totuși, nu există dovezi concrete că HHC-ul nu apare la un test de droguri.

 

Este HHC-ul sigur pentru consum?

Ca oricare dintre noii canabinoizi derivați din cânepă, nu există o doză standard și sunt puține cercetări asupra efectelor imediate sau pe termen lung ale ingerării HHC.

Deoarece canabinoizii derivați din cânepă (inclusiv HHC) nu sunt supuși reglementărilor privind canabisul în statele de utilizare legală a adulților, producătorii de produse HHC și comercianții cu amănuntul nu sunt obligați să își testeze produsele pentru potență și puritate.

 

Este HHC-ul legal?

Și acum ajungem la cea mai spinoasă întrebare dintre toate: este HHC-ul legal?

HHC-ul nu este THC, este derivat din cânepă. Produsele HHC sunt perfect legale și cel mai probabil vor rămâne legale până la proba contrarie.

Oficialii companiilor producătoare de produse HHC mai susțin că, deoarece HHC-ul se găsește în semințele și polenul plantelor de cânepă, este „nesintetic” și, prin urmare, o extracție de cânepă perfect legală.

Alți experți sunt mai sceptici însă. James Stephens, om de știință, consideră că HHC-ul este supus Legii Federale Analogice, care prevede că orice substanță analogă unui medicament din Lista I – în acest caz, THC-ul – s-ar califica în sine drept drog din Lista I. Deoarece THC-ul rămâne ilegal, HHC-ul ar fi și el ilegal.

Pentru moment, produsele HHC există (și prosperă) peste tot în lume. Până când HHC-ul nu intră sub un sistem reglementat de stat, acesta poate fi comercializat legal.

 

HHC vs. HHC-O

Pe măsură ce HHC-ul continuă să crească în popularitate, consumatorii au început să descopere o altă formă de HHC mai puțin cunoscută, HHC-O – cunoscut și sub numele de acetat HHC.

Pentru a produce HHC-O, producătorii adaugă compusul chimic anhidridă acetică la moleculele de HHC. Acest lucru îl face să se lege mai bine de receptorii canabinoizi și astfel să inducă un efect mai puternic.

Producătorii raportează că HHC-O poate varia între 1,5 și până la trei ori mai puternic decât HHC.

 


Referințe:

https://worldwide.espacenet.com/patent/search/family/024105324/publication/US2419937A?q=pn%3DUS2419937

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29845743/

https://www.thieme-connect.de/products/ejournals/abstract/10.1055/a-1110-1045

https://www.laweekly.com/what-is-hhc-everything-you-need-to-know/

https://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Analogue_Act

https://www.binoidcbd.com/blogs/news/what-is-hhc-o-acetate

https://www.deltaextrax.com/product/mango-madness-hhc-hhc-o-gummies/


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Psihoactiv vs psihedelic - Care este diferența?

Probabil că ai întâlnit destul de des termenii „psihoactiv” și „psihedelic”. Multe publicații și știri din România le folosesc interschimbabil, dar acest lucru este incorect și există câteva diferențe cheie între cele două. Chiar zilele trecute la o emisiune TV pe tema canabisului, un deputat a spus că, canabisul este […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!