Despre delta-8 THC

Val
Read Time:2 Minute, 36 Second

Delta-8 THC este un compus din planta de canabis care a devenit popular datorită asemănării sale cu delta-9 THC, compusul principal din canabis care oferă consumatorilor euforie, fericire, sedare, ameliorarea simptomelor și multe altele.

Asemănările dintre cei doi canabinoizi rezidă în structurile lor chimice și în numele lor. Numele științific al THC-ului este delta-9-tetrahidrocanabinol, sau delta-9 THC. Delta-8 THC este prescurtarea de la delta-8-tetrahidrocanabinol. Delta-8 THC poate oferi utilizatorilor efecte similare cu delta-9 THC, dar vor fi mult mai blânde.

Delta-8 THC și delta-9 THC sunt ambele forme de THC. În uz obișnuit, atunci când oamenii se referă la THC, vorbesc despre delta-9 THC (ca și în cazul acestui articol).

În prezent, delta-8 THC în România este ilegal.

În alte țări, de exemplu în USA, legea este neclară. Poate fi extras fie din cânepă, fie din canabis. Datorită legii agricole din 2018, cânepa poate fi cultivată și utilizată legal pentru extracții în toate statele din USA, făcând delta-8 THC legal în statele în care delta-9 THC este încă ilegal.

Aproape tot delta-8 THC-ul de pe piață astăzi este fabricat din CBD derivat din cânepă, ceea ce îl face, cel puțin teoretic, parte a unui lanț de origine legală la nivel federal.

 

Delta-8 THC vs delta-9 THC: Care este diferența?

Delta-8 THC, ca și delta-9 THC, se leagă de sistemul endocanabinoid al organismului. Din punct de vedere chimic, delta-8 THC și delta-9 THC sunt similare prin faptul că ambele au o dublă legătură în structurile lor. Se crede că această dublă legătură produce efectele euforice. Ambii canabinoizi au un lanț de atomi de carbon, dar delta-8 THC are legătura dublă pe al optulea carbon, în timp ce delta-9 THC o are pe al nouălea.

Delta-8 THC se leagă de sistemul endocanabinoid într-un mod ușor diferit datorită locației dublei sale legături. Din acest motiv delta-8 THC este mult mai puțin potent decât delt-9 THC. Cu toate acestea, trebuie făcute mai multe cercetări privind delta-8 THC și modul în care interacționează cu organismul.

 

Delta-8 THC este psihoactiv?

Da, deși nu este la fel de puternic ca delta-9 THC. Delta-8 THC poate oferi un high mai fin și mai blând.

 

Cât durează efectul?

Efectul durează în funcție de cât de mult consumi — inhalat sau fumat, efectul delta-8 THC poate dura o oră sau mai mult, iar dacă consumi comestibile, poate dura câteva ore. Practic, durata efectelor de delta-8 THC sunt la fel cu cele de delta-9 THC, doar că nu sunt la fel de puternice.

 

Beneficiile delta-8 THC

Deoarece delta-8 THC este similar cu delta-9 THC, consumatorii pot obține unele dintre aceleași beneficii. Unele beneficii delta-8 THC includ:

  • Foarte bun analgezic
  • Bun pentru insomnie
  • Reduce stările de anxietate
  • Reduce greaţa

 

Pentru a înțelege mai bine acest canabinoid, trebuie făcute mai multe cercetări pentru a afla modul în care interacționează cu organismul și ce beneficii potențiale poate avea pentru consumatori.


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

CFL vs HID (alegerea corecta)

Mai întâi de toate, trebuie să știți că un HID nu este alegerea potrivită pentru toți cultivatorii. La fel ca orice alt produs, MH / HPS au argumente pro și contra. Mulți aleg HID deoarece acestea sunt extrem de puternice și foarte populare. HID-urile sunt folosite de zeci de ani și au rezultate excelente, randamente mai mari, muguri […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!