Despre CBCA

Val
Read Time:3 Minute, 11 Second

CBCA-ul serveşte drept precursor chimic al CBC-ului. Puţine studii au explorat adevăratul potenţial al CBCA-ului, totuşi molecula poate prezenta un mare interes în viitorul ştiinţei canabinoizilor, la fel ca şi alţi membri ai acestei vaste şi complexe familii chimice.

 

Rezumat CBCA

Catalogat mai exact ca şi acid canabinoid, CBCA-ul (acidul canabichromenic) reprezintă un pas în calea biosintetică, de la moleculele precursoare la canabinoizi „activaţi”. Ce face un acid canabinoid diferit faţă de un canabinoid? Primul are un grup carboxil suplimentar, care îi permite să exercite diferite efecte în organism.

La fel ca majoritatea canabinoizilor creaţi prin reacţii enzimatice, CBCA-ul provine din CBGA, denumit și „mama canabinoizilor”. O enzimă specializată cunoscută sub denumirea de acid sintază canabichromenic (CBCAS) catalizează o reacţie care transformă CBGA-ul în CBCA. Acidul canabinoid acţionează apoi ca un precursor al altor doi canabinoizi.

Eliminarea dioxidului de carbon prin expunere la căldură – decarboxilare – transformă CBCA-ul în canabinoidul CBC. Expunerea la razele UV transformă CBCA-ul în acid canabicicloclic (CBLA). Ambele produse finale se pot transforma ulterior în canabiciclol (CBL) prin procese similare.

Deşi CBC-ul este pe locul doi în această reacţie, cercetătorii au identificat canabinoidul în anul 1966, cu doi ani înainte de izolarea chimică a CBCA-ului. CBC-ul este unul dintre cei patru fitocanabinoizi majori, alături de THC, CBD şi CBG. Cu toate acestea, aceşti trei omologi sunt produşi în cantităţi diferite în tricomii florilor de canabis.

Un lucru interesant îl reprezintă faptul că CBC-ul începe să se formeze în plantele de canabis înainte de începerea etapei de înflorire. CBC-ul atinge o concentraţie maximă la scurt timp după faza de răsad, conversia enzimatică a CBCA-ului în CBC având astfel loc foarte devreme în ciclul de creştere. Chiar şi în perioada de producţie maximă, concentraţiile de CBC depăşesc rareori 0,2 – 0,3% din greutatea uscată în majoritatea tulpini lor.

Compuşii asemănători CBC-ului apar în altă parte a regnului vegetal. Moleculele extrem de apropiate de structura moleculară a canabinoidului au fost identificate în speciile tradiţionale de plante chineze „Rododendron anthopogonoides”.

 

Efecte secundare

Cercetătorii nu au petrecut mult timp analizând efectele secundare ale CBCA-ului, cel mai probabil din cauza concentraţiilor scăzute regăsite în soiurile de canabis şi a restricţiilor în ceea ce priveşte studiile asupra plantei. Cu toate acestea, au investit timp şi efort în examinarea proprietăţilor CBC- ului.

În prezent, nu există nicio dovadă care să arate că CBC-ul produce efecte secundare notabile. Cu toate că va trebui să aşteptăm studiile viitoare pentru a determina dacă acelaşi lucru se aplică şi pentru CBCA.

 

Studii privind CBCA-ul şi posibile utilizări

Cercetătorii au analizat mai mulţi membri ai familiei de canabinoizi pentru potenţialul pe care îl pot avea asupra oamenilor. CBCA-ul nu a primit încă multă atenţie, dar suntem siguri că acest lucru se va schimba, mai ales după încurajarea descoperirilor referitoare la acizii canabinoizi CBDA şi THCA.

Până în prezent, putem analiza CBC-ul pentru a ne face o idee despre calităţile pe care CBCA-ul le poate deţine. Primele studii efectuate sugerează că acest canabinoid poate exercita câteva proprietăţi utile.

CBC-ul poate produce aceste efecte acţionând asupra receptorului CB2 al sistemului endocanabinoid şi interacţionând cu canalele TRP. CBC-ul are o afinitate slabă de conectare la receptorul CB1, ceea ce înseamnă că nu generează efecte secundare psihoactive. CBCA-ul împărtăşeşte probabil această trăsătură non-psihoactivă.

 

Statut juridic

Majoritatea legislaţiei în materie de droguri nu face referire la CBCA. În prezent, pe piaţă nu există produse comerciale sau tulpini cu un conţinut ridicat de CBC. Cu toate acestea, legalitatea CBCA-ului va fluctua probabil în viitor, în baza legalităţii canabisului şi a cânepii. „Convenţia Naţiunilor Unite privind Substanţele Psihotrope” – un tratat internaţional conceput pentru a controla anumite substanţe – nu menţionează nimic despre CBCA.

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Despre THCV

THCV-ul este unul dintre cei peste 100 de canabinoizi existenţi în planta de canabis. Oamenii de ştiinţă analizează în prezent această moleculă pentru a-i stabili efectele terapeutice potenţiale. Cercetarea este încă la început, dar canabinoidul a demonstrat până acum câteva proprietăţi  interesante.   Prezentare THCV THCV sau tetrahidrocanabivarina este înrudit […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!