Read Time:7 Minute, 5 Second

Totul a mers excelent pe tot parcursul fazei vegetative, dar lucrurile au încetinit considerabil în timpul înfloririi. Există numeroase motive pentru care plantele au încetat brusc să crească, inclusiv dăunători, boli sau lipsa zaharurilor. În acest material vom vorbi despre problemele asociate perioadei de înflorire, mai exact despre încetinirea formării mugurilor.

 

Introducere

Durează o veșnicie maturizarea plantei? Faza de înflorire a depășit cu mult timpul estimat menționat de producător? Ei bine, nu vă faceți griji. Voi explica de ce se întâmplă acest lucru și ce puteți face pentru a corecta problemele.

În primul rând, să acoperim elementele de bază. Plantele de canabis se bazează pe intervale optime de temperatură pentru a facilita creșterea și înflorirea corespunzătoare. În timpul fazei de înflorire, încercați să mențineți o temperatură constantă între 20-26°C. În continuare, trebuie să știți cum să udați în această perioadă. Prea puțină apă poate provoca stres care afectează dezvoltarea florilor, în timp ce prea multă apă poate crește riscul de boli. Pentru a menține lucrurile simple, ar trebui să reaplicați apă numai când cei 3 cm de sus de sol devin complet uscați – pur și simplu puneți degetul în sol pentru a testa acest lucru.

Dacă modificarea acestor parametri vă rezolvă problema, atunci felicitări – ați scăpat ușor! Dacă sunteți deja un maestru în echilibrarea acestor variabile, citiți mai departe pentru a descoperi cauza principală a problemei.

 

Florile de canabis care se maturizează încet: trei factori comuni

Haideți să explorăm unii dintre ceilalți factori cheie care fac ca plantele de canabis să înflorească încet.

 

     Genetica

Unele tulpini de canabis durează pur și simplu mai mult să înflorească decât altele. Selectarea soiurilor având în vedere acest lucru va reduce drastic timpul de înflorire. Tulpinile mari cu fotoperioada Sativa, durează peste două luni pentru a ajunge la sfârșitul fazei de înflorire.

Soluție: Dacă doriți să obțineți flori rapid, puteți alege din selecția de soiuri auto-înfloritoare. Aceste soiuri pot trece de la încolțire la recoltare în doar câteva săptămâni.

 

     Deficiente nutriționale

Plantele de canabis necesită nutrienți diferiți pentru a îndeplini diferite procese fiziologice, inclusiv înflorirea. Lipsa mineralelor cheie în timpul înfloririi poate afecta dezvoltarea florilor și viteza de maturitate.

Soluție: Asigurați-vă că plantele au acces amplu la fosfor, potasiu, calciu, magneziu și sulf în timpul fazei de înflorire.

 

     Cicluri lungi de lumină

În timp ce plantele de canabis autoînfloritoare nu necesită modificări ale expunerii la lumină, plantele fotoperiodice depind de un ciclu de lumină redus, care imită sfârșitul sezonului de creștere în aer liber. Lăsând luminile aprinse prea mult timp în fiecare zi, poate prelungi perioada de înflorire. În plus, cultivatorii tind să perturbe ciclul de întuneric verificând plantele, determinând plantele să se streseze inutil.

Soluție: Mențineți un ciclu corect de înflorire a luminii; expuneți plantele la cel mult 12 ore de lumină pe zi și evitați întreruperea ciclului de întuneric.

 

Arsurile și stresul provoacă înflorire lentă

Arsurile ușoare și stresul ușor sunt două forme de stres abiotic care pot interfera cu creșterea și înflorirea optimă. Arsurile ușoare dăunează direct țesutului înflorit, ducând la îngălbenire și rumenire. Stresul ușor este mai puțin sever, dar poate încurca la dezvoltarea florilor.

Soluție: Aplicați LST pe plante pentru a menține copertina orizontală și pentru a preveni creșterea mugurelui principal prea aproape de sursa de lumină.

 

Infestările cu dăunători afectează înflorirea

Dăunătorii sunt una dintre cele mai mari amenințări atunci când vine vorba de creșterea canabisului. Deși afectează în primul rând plantele de exterior, pot apărea și în interior. Există multe tipuri diferite de dăunători, dar toți produc un anumit grad de stres. Lăsate să provoace suficiente daune, diferitele specii pot interfera cu absorbția și transportul nutrienților, fotosinteza și dezvoltarea frunzelor și florilor. Dăunătorii pot da naștere la diferite boli. Stresul cauzat de dăunători poate întârzia începutul înfloririi, poate reduce producția de rășină și, de asemenea, poate opri complet înflorirea.

Soluție: La culturile din exterior, semănați plante însoțitoare în apropierea culturii pentru a atrage insecte răpitoare benefice. Luați în considerare să le creșteți în sere și politunele protejate. Utilizați plase de insecte și capcane lipicioase pentru a preveni și a gestiona infestările în interior.

 

Bolile fungice și bacteriene sunt o problemă importantă

Dăunătorii sunt greu de tratat, dar cel puțin îi puteți vedea pe majoritatea. Agenții microbieni patogeni, inclusiv mai multe specii de bacterii și ciuperci, sunt mult mai greu de detectat. Unii dintre cei mai comuni și dăunători agenți patogeni ai canabisului includ botrytis (putregaiul mugurilor) și fusarium (putregaiul rădăcinii). Deși este mai puțin dăunătoare din punct de vedere fizic, mucegaiul poate face, de asemenea, inutilizabili mugurii de canabis. În timpul dezvoltării acestor boli, plantele experimentează niveluri profunde de stres pe măsură ce celulele lor sunt atacate și distruse. Bolile rădăcinilor afectează absorbția de nutrienți și apă, în timp ce cele care vizează direct florile influențează dezvoltarea mugurilor.

Soluție: Gestionați nivelul de umiditate, mai ales în perioada de înflorire. Protejați-vă plantele de precipitațiile excesive în aer liber, mai ales că plantele sunt aproape de sfârșitul fazei de înflorire. Utilizați spray-uri organice de rutină în timpul fazei vegetative ca măsură preventivă, inclusiv ulei de neem ca fungicid natural.

Fertilizarea excesivă poate încetini înflorirea

Probabil credeți că faceți o favoare plantelor bombardându-le cu nutrienții potriviți în timpul etapei de înflorire. Cu toate acestea, la fel cum prea puțini nutrienți pot cauza probleme, prea mulți pot duce, de asemenea, la o creștere lentă a înfloririi. De ce? Deoarece nivelurile ridicate ale anumitor nutrienți pot provoca blocarea altora. De exemplu, excesul de azot poate rezista accesului la fosfor – un nutrient vital în timpul înfloririi. Fertilizarea excesivă poate provoca stres asupra plantelor din cauza toxicității și poate provoca o creștere lentă sau o poate stopa. Aplicarea excesivă a anumitor minerale poate provoca, de asemenea, scăderea pH-ului solului, ceea ce poate interfera și cu absorbția nutrienților.

Soluție: Dacă aplicați nutrienți sintetici, respectați instrucțiunile producătorului. Totuși, vă recomand să treceți la nutrienți organici care se descompun în mod natural în timp. Urmăriți pH-ul solului și mențineți un interval între 6,0-7,0.

 

Lipsa zaharurilor este și ea importantă

Sunteți obișnuiți să oferiți plantelor NPK și micronutrienți, nu zahăr. Cu toate acestea, carbohidrații simpli vă pot ajuta să vă puneți planta în exces în timpul înfloririi. Plantele își produc propriile zaharuri în timpul fotosintezei. Cu toate acestea, problemele cu fotosinteza din cauza lipsei de lumină sau a altor forme de stres pot reduce cantitatea de zahăr care alimentează celulele pe care o pot crea plantele. Evident, acest lucru creează o problemă metabolică în timpul fazei de înflorire a ciclului de creștere.

Soluție: Aplicarea surselor de zahăr, cum ar fi melasa, în mediul de cultură în cantități adecvate va oferi plantelor acces la zaharuri pe care le folosesc pentru a face față stresului de mediu. Aceste aplicații acționează ca agenți osmotici care ajută plantele să rețină apa. Zahărul hrănește, de asemenea, viața benefică a solului, inclusiv ciupercile. Aceste organisme oferă plantelor un acces sporit la nutrienți importanți pentru înflorire, inclusiv fosfor.

 

Protejați-vă florile de daune fizice

Dacă nu vă ucide planta complet, daunele fizice pot avea un impact drastic asupra dezvoltării florilor. Deși plantele de canabis dezvoltă destul de repede o tulpină principală groasă și lemnoasă, ramurile laterale și pețiolele rămân relativ delicate pe parcursul întregului ciclu de creștere. Vânturile puternice, căderea obiectelor și accidentele generale pot deteriora aceste structuri. Deoarece ramurile conțin sistemul vascular care transportă nutrienți și apă, ruperea sau rănirea lor poate împiedica accesul mugurilor în curs de dezvoltare la aceste substanțe. Pețiolele deteriorate, tulpinile mici care unesc frunzele cu plantele, pot tăia și zaharurile valoroase produse în timpul fotosintezei.

Soluție: Încercați să protejați plantele de forțele externe. Spalierele și țărușii sunt mijloace eficiente de a vă menține plantele în poziție verticală în timpul vremii nefavorabile și atunci când devin grele în vârf în timpul înfloririi târzii.

 

Gând final

Acum sunteți conștienți de toate problemele care pot face ca plantele de canabis să înflorească prea mult timp. Dar acum sunteți echipat și cu soluțiile acestor probleme. Amintiți-vă, mențineți temperatura și umiditatea în intervale optime, asigurați-vă că furnizați suficientă lumină (dar nu prea multă), semănați plante însoțitoare pentru a face față dăunătorilor și asigurați-vă că vă recoltați mugurii la momentul potrivit pentru a preveni ca aceștia să ajungă prea maturi.

Și nu în ultimul rând, nu uitați că acest material este pentru cei care trăiesc într-o țară unde cultivarea canabisului este permisă. Pentru toți ceilalți, acest material este strict în scop informativ și educațional!


Distribuie și tu:

Leave a Comment