De ce este important să testăm produsele din canabis

Val
Read Time:5 Minute, 59 Second

Testarea produselor din canabis este esențială pentru siguranța consumatorilor – asigură faptul că toți consumatorii produselor din canabis pot cumpăra produse care au fost aprobate de un laborator autorizat și care sunt sigure pentru consum. Unul dintre principalele beneficii ale legalizării canabisului este că un stat sau o națiune va înființa o agenție pentru a reglementa calitatea produselor din canabis care sunt vândute pe acea nouă piață. Toate produsele sunt urmărite pe o piață legală și, dacă apare o problemă cu un lot, produsele din lotul respectiv pot fi scoase de la vânzare și consumatorii pot fi notificați.

Când cumperi canabis de pe piața ilegală, nu știi niciodată ce vei obține. S-ar putea să cumperi muguri mucegăiți, plini de pesticide sau care îți poate crea probleme de sănătate. Reglementarea substanțelor nu este ceva nou – se întâmplă cu alcoolul, medicamentele eliberate pe bază de rețetă, medicamentele fără prescripție medicală și alte substanțe.

 

Cum funcționează reglementarea și testarea canabisului

Când un stat votează canabisul legal, durează de obicei aproximativ un an până când dispensarele deschise publicului și adulții pot merge să cumpere canabis. O parte din ceea ce se întâmplă în acest timp este crearea unei agenții de reglementare care să urmărească și să testeze produsele din canabis.

În majoritatea țărilor, o agenție de canabis medicinal existentă, o agenție de sănătate de stat sau o agenție de băuturi alcoolice va prelua și se va extinde în reglementarea consumului de canabis pentru adulți, în timp ce în altele, creează o agenție de reglementare complet nouă.

Odată ce agenția de reglementare este înființată, licențele sunt eliberate diferitelor grupuri din industria canabisului din țară. Tipurile de licențe variază în funcție de țară, dar de obicei includ:

 

 • Producători (cultivatori și crescători)
 • Procesoare (extractoare)
 • Testeri (testeri de laborator)
 • Comercianți cu amănuntul (dispensare/farmacii)
 • Distribuitori, angrosişti, cercetători şi alții

 

Canabisul este urmărit printr-un sistem informatic de la sămânță până la vânzare sau de la creare până la consum.

Produsele sunt testate pentru siguranță după ce crescătorii și extractorii le produc și trebuie să treacă teste înainte de a putea fi vândute în mod legal. Cultivatorii produc plante cu muguri, iar extractoarele produc concentrate și comestibile.

 

Pentru ce este testat canabisul?

Reglementările privind testarea canabisului variază de la o țară la alta, dar, în general, produsele sunt testate pentru a măsura potența, astfel încât consumatorii să fie conștienți de puterea lor și pentru contaminanți sau substanțe nocive.

Iată pentru ce testează majoritatea țărilor canabisul:

 

-Potență (niveluri de THC, CBD și adesea THCA și CBDA)

-Contaminanți chimici

 • Pesticide
 • Solvenți reziduali utilizați în extracție
 • Metale grele, care pot fi în mare măsură absorbite de plante din sol

-Contaminanți microbieni

 • Mucegai
 • Micotoxine sau substanțe nocive produse de mucegai
 • Bacterii, de obicei din sol sau fecale

-Contaminanți fizici (păr uman, părți de insecte și altele)

 

Unele țări necesită un test pentru activitatea apei în loc de mucegai, care este o măsură a câtă apă este disponibilă într-un produs pentru ca mucegaiul să se dezvolte.

De asemenea, cultivatorii și extractorii pot opta pentru un profil mai extins de terpene și canabinoizi a produselor lor. De obicei, acest lucru nu este cerut de agenții pentru a fi vândut – în prezent, doar California și Michigan necesită testarea terpenelor – dar mulți producători plătesc pentru acest test pentru a oferi produsului lor un avans pe piața competitivă. Din ce în ce mai mult, consumatorii doresc să știe specificul din ce este făcut produsul preferat.

Potența

Testele de potență măsoară nivelul de THC dintr-un produs, ca procent. De asemenea, măsoară și CBD-ul, THCA-ul și CBDA-ul. Aceste informații valoroase îi spun consumatorului cât de potent este un produs din canabis, astfel încât să îl poată doza corespunzător.

Mugurii de canabis se încadrează de obicei într-un interval de 15-25% THC iar concentratele de obicei între 50-80% THC sau chiar mai mult.

 

Contaminanți chimici

     Pesticide

Pesticidele chimice pot fi folosite la plantele de canabis în timpul procesului de creștere, așa că trebuie efectuate teste pentru a determina dacă un produs are un nivel sigur pentru consum. Dacă se folosesc prea multe pesticide, produsul de canabis este respins și nu poate fi vândut pe o piață legală.

Nu tot canabisul este cultivat folosind pesticide. Unii folosesc pesticide organice, cum ar fi uleiul de neem, sau insecte benefice – insecte care mănâncă dăunători care dăunează plantei – sau nu folosesc deloc pesticide.

     Solventi reziduali

La prepararea anumitor concentrate din canabis, solvenții chimici precum butanul, propanul și alții sunt utilizați în timpul procesului de extracție și apoi purjați înainte ca produsul să fie rafinat și ambalat. Trebuie efectuate teste pe aceste produse pentru a se asigura că au un nivel de solvenți reziduali care este sigur pentru consum.

     Metale grele

Planta de canabis poate absorbi substanțe chimice din solul în care crește. Canabisul este o plantă incredibilă pentru remedierea solului. Din păcate, dacă solul are metale în el, planta le va absorbii.

De asemenea, metalele pot intra în plantă prin procesul de fabricație sau atunci când floarea de canabis este uscată pe rafturi metalice care nu sunt de calitate alimentară.

 

Contaminanți microbieni

     Micotoxine

Nimeni nu vrea să consume canabis mucegăit, dar preocuparea reală cu mucegaiul este inhalarea micotoxinelor, care sunt substanțe nocive produse de mucegai. Apar ca un reziduu pe floarea de canabis. Toate țările unde canabisul este legal, testează canabisul pentru micotoxine.

Micotoxinele pot provoca leziuni hepatice acute și, de asemenea, expunerea pe termen lung poate duce la cancer.

     Activitatea mucegaiului și a apei

Multe țări fac încă teste pentru mucegai, dar unele au trecut la testarea activității apei, care este o măsură a câtă apă este disponibilă pentru creșterea microbiană. Dacă activitatea apei este sub un anumit prag, înseamnă că mucegaiul nu se poate dezvolta, dând florii de canabis o perioadă lungă de valabilitate.

     Bacterii

Testerii caută, de asemenea, o varietate de bacterii care provin de obicei din sol sau din fecale. Acestea își pot găsi adesea drumul spre plantele de canabis într-un cadru în aer liber, dacă plantele sunt așezate pe pământ după recoltare sau dacă murdăria este cumva pulverizată pe plante.

 

Contaminanți fizici

Unele produsele din canabis vin la testeri cu materiale străine în ele. Testerii efectuează o inspecție vizuală, căutând în principal părți de insecte, fecale de rozătoare, păr uman și altele. Găsirea oricăreia dintre acestea va duce la un test eșuat.

 

Profilarea terpenelor și canabinoizilor

Unii cultivatori și extractori vor plăti suplimentar pentru a obține o analiză a compoziției de terpene și canabinoizi a mugurilor sau concentratelor lor. Deși de obicei nu este cerut de lege, mulți consumatori doresc ca aceste analize să vadă mai pe deplin profilurile chimice ale produselor lor preferate.

De exemplu, Confidence Analytics poate testa până la 17 canabinoizi și 48 de terpene, ceea ce reprezintă doar o fracțiune din ceea ce poate produce planta. Orice canabinoid sau terpen pe care doriți să-l etichetați pe ambalaj, trebuie să îl testați.

 

În esență, o piață legală de canabis necesită investiții, timp și multă muncă. Personal, susțin pe deplin o piață reglementată și legală a canabisului, deoarece asigură că toți consumatorii pot cumpăra produse care au fost testate și care sunt sigure pentru consum.


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Semnificația din spatele sărbătoarei ”420”

În ultimul deceniu, mai multe state plus Districtul Columbia au legalizat canabisul pentru uz recreațional. Printre cele mai recente dintre aceste state se numără New Jersey, care a permis dispensarelor cu canabis medicinal să înceapă să-și vândă produsele tuturor adulților pe 21 aprilie 2022, a doua zi după 20/04 – […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!