Cum se tund mugurii

Val
Read Time:6 Minute, 5 Second

După luni de muncă, răbdare și eforturi, este în sfârșit timpul să terminați ceea ce ați început. Mulți cultivatori se tem să tundă mugurii (proces cunoscut și sub numele de „îngrijirea” mugurilor), dar din fericire există modalități de a face acest ultim efort mai plăcut și mai eficient. Cunoașterea elementelor de bază înainte de a apuca o foarfecă în mână vă va asigura că veți obține muguri perfect îngrijiți.

 

De ce se tund mugurii?

Tunderea mugurilor are mai multe scopuri principale. Estetic, mugurele arată mai bine atunci când este întreținut corespunzător. Mugurașul care a fost tăiat capătă un aspect mai strâns și mai uniform, exact cum sunt în dispensare și cluburi de canabis sau în fotografiile găsite pe întreg internetul.

În plus, frunzele conțin de obicei o concentrație mai mică de tricomi. Îndepărtarea acestor frunze proeminente va expune părți ale mugurilor mult mai bogate în concentrație de tricomi. Frunzele mai mari care ies din muguri tind, de asemenea, să dea un gust mai dur, deoarece frunzele sunt mai groase și mai greu de disipat umezeala. În timpul procesului de întărire, mugurii tăiați tind să lase un conținut de umiditate mai uniform, rezultând o experiență de consum mult mai uniformă și mai aromată.

 

Când trebuie tunsă planta?

Cultivatorii tund adesea astfel de frunze de evantai în săptămânile premergătoare recoltei, deoarece atunci începe senescența, o etapă a ciclului plantelor în care frunzele mai mari de evantai încep să se ofilească odată cu vârsta. Este cel mai bine să începeți să îndepărtați frunzele mari în zilele dinaintea recoltării.

 

Tehnici de îngrijire

Tunderea recoltei este inevitabilă, dar există câteva metode diferite pe care le puteți folosi pentru a face treabă bună.

 

     Tuns manual versus automat

Dacă creșteți pe scară largă, poate v-ați gândit să investiți în instrumente de tăiere. Nu numai că sunt scumpe, aceste mașinării au o listă cu probleme de întreținere; ca urmare, acestea nu au înlocuit tunsul manual pe majoritatea piețelor. Forma și densitatea florilor sunt unice pentru fiecare specie și variază de la muguri la muguri. Mașinile standardizează această textură variabilă, rezultând tricomi deteriorați și muguri tunși prea mult.

 

Angajarea unui personal pentru tunderea manuală poate fi costisitoare, dar merită dacă doriți să vă transformați plantele într-un produs final de calitate.

 

     Tundere umedă versus uscată

Există două posibilități pentru acest fel de tundere. Prima este în ziua recoltei, când planta este încă vie și umedă. Această metodă este denumită în mod obișnuit „tundere umedă” și este, fără îndoială, cea mai preferată metodă din mai multe motive.

În primul rând, tăierea umedă vă oferă „acces deschis” la frunze. Frunzele se vor întinde spre exterior, ca urmare a conținutului excesiv de umiditate, făcând îndepărtarea lor un proces mult mai ușor. Mulți susțin că tăierea umedă va avea ca rezultat un produs finit mai strâns și plăcut din punct de vedere estetic, deși acest lucru este discutabil. Tunderea umedă va duce, de asemenea, aproape întotdeauna la un proces de uscare mai rapid, deoarece frunzele suplimentare păstrează umezeala în muguri mai mult timp.

Tunderea uscată, pe de altă parte, are loc după ce plantele au avut timp să-și evapore o parte din umiditate. Dacă sunt lăsate într-un mediu ușor, umed și controlat de temperatură timp de 4-10 zile (până la două săptămâni, în unele cazuri), mugurii neamenajați vor pierde umezeala mai lent. Acest lucru poate aduce beneficii cultivatorilor care trăiesc într-un climat mult mai uscat, deoarece oferă mai mult timp pentru muguri. Adesea mugurii se usucă mai repede într-un climat uscat, rezultând un mugur neuniform, unde exteriorul este uscat, lăsând interiorul umed.

Mulți preferă, de asemenea, tăierea uscată, deoarece procesul este de obicei mai puțin lipicios și mai ușor pentru folosirea foarfecei. La tăierea umedă, foarfecele se pot transforma rapid într-un orificiu de hash, rezultând deseori pauze de curățare multiple înainte ca tăierea să poată reîncepe.

Unelte de tăiere recomandate

Înainte de a vă așeza pentru a tunde mugurașii, trebuie să obțineți consumabilele potrivite.

 

      Foarfecă

Aceste foarfece sunt ascuțite și sterilizate și sunt cea mai bună alegere a „frizerului”. Asigurați-vă că foarfecele sunt ergonomice și au un mâner confortabil, deoarece veți avea ceva de lucru. În plus, aceste foarfece vor deveni mai lipicioase în timp, deci obțineți o pereche ușor de curățat sau cumpărați două perechi, astfel încât să le puteți schimba odată ce sunt acoperite cu rășină lipicioasă. Puteți, de asemenea, să investiți atât în ​​foarfece mici, cât și în foarfece mai mari. Perechea mai mare va ajuta la tăierea ramurilor, iar foarfecele mai mici funcționează bine cu tăierea mai precisă.

 

     Un spațiu confortabil

Aveți nevoie de spațiul cel mai potrivit din punct de vedere ergonomic pentru a vă așeza echipamentul de îngrijire atunci când vă pregătiți de tuns. Alegeți un loc răcoros, cu multă lumină. Încercați să stați departe de locuri cu mult praf, păr sau particule și nu vă aglomerați spațiul de lucru.

Cu cât stați mai mult, cu atât faceți mai multă muncă, deci găsiți un scaun confortabil. Acesta oferă un sprijin incredibil și capacitatea de a vă înclina într-o poziție care se potrivește cel mai bine nevoilor voastre. Evitați scaunele de camping, băncile sau orice altceva care vă va face să vă aplecați și să vă comprimați spatele în timp ce lucrați.

 

     Tavă și o suprafață curată

Mulți cultivatori aleg să tundă direct în tăvi, deoarece sunt mult mai ușor de transportat. Există o serie de companii care vând tăvi speciale pentru resturile tăiate, dar vă recomand ceva cu un fund dublu pentru colectarea kiefului. Indiferent de tipul de tavă pe care îl alegeți, asigurați-vă că suprafața acesteia este ușor de curățat.

 

     Produse de curățare

Când foarfecele sunt folosite mai multe ore, acestea nu mai taie bine din cauza acumulării de rășină, deci este timpul să o înlocuiți cu o nouă foarfecă. Pentru a vă asigura că cealaltă foarfecă este curată și gata de lucru, veți avea nevoie de o cârpă și o ceașcă de alcool. Alcoolul va ajuta la slăbirea și îndepărtarea rășinii, iar ștergerea lamelor cu o cârpă le va menține curate.

 

     Îmbrăcăminte

Purtați un șorț de mătase, rășina nu se lipește de mătase! Mănușile sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă menține mâinile departe de rășină și pot fi utile în timpul sesiunilor lungi de îngrijire. Dacă nu suportați mănușile din latex, dați-vă cu ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline pe mâini pentru a evita lipirea rășinii pe mâini.

 

     Divertisment

O sesiune lungă de tuns poate părea și mai lungă, fără ca altceva să vă „omoare timpul”. Este recomandat orice lucru care nu necesită atenție vizuală, cum ar fi muzică, podcast-uri, cărți audio sau stand-up.

Când tundeți în grup, încercați să mențineți volumul stereo scăzut și să comunicați între voi.

 

Gând final

Folosiți întotdeauna capetele foarfecelor atunci când tăiați și încercați să nu tăiați cu părțile laterale. Acest lucru vă menține instrumentele mai curate mai mult timp.

Când tundeți, îndepărtați orice nu este complet acoperit cu tricomi.

Încercați să creați o suprafață uniformă în jurul mugurilor.

Păstrați mugurii tăiați în recipiente etanșe pentru a nu-și pierde din potență.

Și nu în ultimul rând, fiți mândri de produsul final și oferiți-i dragostea și atenția pe care o merită!

 


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Cât de mare trebuie să fie sistemul de iluminat

Atunci când alegeţi sistemul de iluminat pe care îl veţi folosi, trebuie să aveţi în vedere randamentul de care aveţi într-adevăr nevoie precum şi spaţiul şi situația materială de care dispuneţi pentru a vă crea cultura. Un fumător ocazional poate cultiva pentru uz personal folosind un sistem de 4 lămpi […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!