Read Time:5 Minute, 49 Second

Cannabutter, prescurtarea de la ”cannabis butter” (unt cu canabis), este un aliment de bază pentru canabisul comestibil. Aflați procesul pas cu pas pentru a face cannabutter, cum să îl utilizați și unde să depozitați acest comestibil popular.

 

Unde poate fi utilizat cannabutterul

Puteți folosi untul cu canabis ca alternativă obișnuită de unt, pe pâine prăjită sau ca condiment într-un sandviș. Cannabutterul este, de asemenea, ingredientul principal în multe produse de panificație cu canabis. De la brioșe la pâine de porumb, cannabutter face un plus gustos și practic.

 

Cele mai bune opțiuni de canabis pentru cannabutter

Cele mai bune tulpini de canabis de utilizat pentru cannabutter depind de obiectivele dvs. Dacă încercați să tratați durerea, Bubba Kush este un indiciu puternic cunoscut pentru inducerea relaxării profunde. Skywalker este o altă tulpină din planta de canabis cu efecte relaxante similare cu Bubba Kush. Aici poate intra orice tulpină medicală care are efecte de relaxare.

Alte tulpini sunt ideale dacă doriți să adăugați o infuzie de aromă untului cu canabis. De exemplu, ”Girl Scout Cookies” vor oferi cannabutterului o explozie răcoritoare. ”Choco Bud” este o alegere evidentă pentru iubitorii de ciocolată care folosesc cannabutter într-o rețetă de brownie. Aici vă puteți lăsa imaginația să creeze alegeri pentru sutele de arome disponibile în diferitele tulpini de canabis.

 

Cel mai bun tip de unt de utilizat pentru cannabutter

Când vine vorba de cel mai bun unt pentru canabutter, mulți oameni preferă untul nesărat în locul untului sărat, deoarece nu adaugă sare la rețetă. Untul nesărat se amestecă bine în rețetele dulci și sărate, în timp ce untul sărat ar putea fi mai bun doar pentru mâncăruri.

Folosirea untului nesărat sau a untului sărat pentru canabutter este o alegere personală care se reduce la preferință.

 

Decarboxilați canabisul înainte de gătire

Când faceți cannabutter, un pas crucial în proces este decarboxilarea canabisului. Decarboxilarea canabisului implică încălzirea canabisului pentru a activa canabinoizii terapeutici din materia vegetală. Reacția chimică creată de decarboxilarea canabisului este cea mai bună modalitate de a maximiza potența potențialelor beneficii pentru sănătate ale plantei.

Aici puteți găsi ”Ghidul decarboxilării canabisului”.

Cu toate acestea, unii preferă un amestec de canabinoizi decarboxilați și non-decarboxilați pentru un spectru complet de beneficii pentru sănătate, în funcție de afecțiune. Pentru durere în mod specific, totuși, o varietate de canabinoizi este cea mai bună. Concentrarea doar pe CBD și / sau THC va reduce probabil potențialul de ameliorare a durerii canabinoizilor care funcționează mai bine prin efectul anturajului.

Da, puteți renunța la procesul de decarboxilare și puteți folosi canabis crud în loc de canabis decarboxilat. Dar canabisul crud probabil va conține umiditate, deci este mai predispus la mucegai. De asemenea, trebuie să vă asigurați că orice floare crudă de canabis este cât mai curată și fără pesticide și agenți patogeni.

 

Rețeta Cannabutter

Această rețetă de canabutter cu trei ingrediente este o rețetă personală. Există mai multe rețete disponibile și fiecare are unele avantaje și dezavantaje (în special de timp). Aceasta este o rețetă pentru un consumator ocazional de canabis.

 

Ce veți avea nevoie:

  • Tavă de copt
  • Hârtie de copt
  • Două oale
  • Sită fină
  • Pâlnie

 

Ingrediente:

  • 5-8 grame de muguri de canabis
  • Apă
  • 250 grame de unt

 

Instrucțiuni

Pasul 1

Rupeți mugurii în bucăți mici de aproximativ mărimea unei unghii. Nu mărunțiți mugurii prea tare! Exclus folosirea unui grinder!

 

Pasul 2

Puneți foaia de copt în tavă. Așezați bucățile de muguri pe o foaie de copt.

Așezați tava de copt în centrul unui cuptor preîncălzit setat la 115-120 grade Celsius timp de 30-40 minute.

Amestecați la fiecare 10 minute.

 

Pasul 3

Adăugați într-o oală medie, o cană cu apă și puneți-o la foc mic. Adugați în oala medie cu apă, o oală mai mică. În oala mică, puneți untul la topit.
Folosim două oale pentru a nu arde untul în procesul de topire.

Untul este o grăsime solidă compusă din grăsimi saturate, apă și lapte și, prin urmare, este diferită de uleiurile precum uleiul de măsline sau uleiul de cocos. Probabil că va trebui să utilizați mai puțin canabis în unt în comparație cu uleiul, deoarece există o cantitate mai mică de molecule totale de grăsime (lipide) de care se pot lega canabinoizii. 5-8 grame de canabis decarboxilat în 250 de grame de unt este, după cum am mai spus, pentru un consumator ocazional de canabis.

 

Pasul 4

Acum, după ce canabisul decarboxilat s-a răcit, se poate mărunții. Adăugați canabisul măcinat în oala cu unt topit. Cu cât folosiți mai mult canabis și cu cât îl infuzați mai mult, cu atât cannabutterul va fi mai puternic.

 

Pasul 5

Se fierbe timp de 2-3 ore, la foc mic, asigurându-vă că untul nu fierbe. Temperatura ideală este cuprinsă între 70-90 grade Celsius. Nu uitați să amestecați din când în când.

 

Pasul 6

Lăsați cannabutterul să se răcească puțin, dar nu până se întărește. Când acesta este încă cald, strecurați-l printr-o sită fină și cu ajutorul unei pâlnii, turnați untul într-un recipient din sticlă (borcan).

Acest lucru va separa materia vegetală de unt. În acest moment, în materia vegetală nu mai există canabinoizi, terpene sau alte urme de substanțe produse de plantă. Totul este în unt acum.

Folosiți un borcan cu capac etanș, pentru a prelungi durata de viață a cannabutterului.

 

Pasul 7

După ce cannabutterul se răcește, puneți-l în frigider și lăsați-l acolo timp de 24 de ore.

Dacă există exces de apă în borcan după răcire, scurgeți apa.

După cele 24 de ore, aveți cannabuter gata de consum.

 

Unde să depozitați cannabutterul

Păstrați cannabutterul într-un recipient etanș, opac, de preferință din sticlă. Cannabutterul va rămâne proaspăt în frigider timp de aproximativ trei săptămâni. Congelarea cannabutterului prelungește durata de valabilitate la aproximativ șase luni. Evitați să păstrați cannabutterul la temperatura camerei mai mult de o oră.

 

Utilizări pentru cannabutter

În timp ce cannabutterul este excelent pentru coacere, îl puteți folosi și pentru gătit. Înlocuiți untul obișnuit cu cannabutter în orice rețetă doriți. Cannabutterul are utilizări nesfârșite pentru bucătarul creativ.

Totuși, nu uitați că alimentele cu canabis sunt una dintre cele mai puternice forme de consum ale canabisului. Efectul nu va fi instant ca la fumat sau vapat ci va dura aproximativ 30-45 de minute până să simțiți ceva.

Pentru efecte plăcute și fără efecte secundare, nu exagerați cu consumul!

Dacă nu aveți idei în ce rețete să utilizați cannabutterul, am o carte specială cu rețete simple și rapide cu băuturi, mâncăruri și deserturi cu canabis, ”BUCĂTĂRIA CPC”, la doar 29 de lei.


Pentru a intra în posesia acestui eBook, vă rog să-mi lăsați un mesaj la rubrica CONTACT.

Mai jos aveți câteva poze pe care le-am făcut prin 2011 (cred). Atunci a fost prima mea experiență cu producerea și consumul de cannabutter. O experiență extraordinară!

 

Poftă bună!

 


Acest material este strict în scop informativ și educațional!


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment