Read Time:6 Minute, 30 Second

Majoritatea oamenilor care consumă canabis sunt conștienți de faptul că poate produce efecte secundare. Când vine vorba de comestibile, aceste efecte pot fi uneori destul de urâte. Deci, ce puteți face în privința asta?

Comestibilele cu canabis sunt puternice și de lungă durată, oferind o experiență semnificativ diferită în comparație cu canabisul inhalat.

Deși oferă o experiență mai puternică, ele tind să ofere și efecte secundare mai puternice, ceea ce înseamnă că ar trebui să luați în considerare cum vă veți simți a doua zi înainte de a consuma aceste tratamente psihoactive.

În acest material, vom investiga efectele negative ale consumului de comestibile cu canabis și vom analiza cum să ne recuperăm după consumul lor.

 

Canabisul provoacă mahmureală?

Deși este contestat de unii, este larg acceptat faptul că consumul de canabis poate provoca propriul tip de mahmureală. Ca și în cazul alcoolului, cu cât cineva consumă mai mult THC, cu atât efectele sunt mai puternice.

Spre deosebire de alcool, însă, efectele mahmurelii de canabis pot fi destul de subtile. De fapt, pentru cei care consumă canabis în mod regulat, poate deveni dificil să observe o mahmureală, deoarece poate începe să se simtă destul de normal.

S-au efectuat destul de puține cercetări privind mahmureala în urma consumului de canabis și, ca urmare, nimeni nu este sigur exact ce se întâmplă atunci când oamenii se simt letargici și amețiți a doua zi după consumul de canabis. Cu alcoolul, este clar că deshidratarea și întreruperea somnului sunt doi factori majori în provocarea mahmurelii. În ceea ce privește canabisul, este mai puțin clar.

Când canabisul este fumat, high-ul maxim este undeva între orele 1 și 3, și apoi începe să se epuizeze. Deci, în marea majoritate a cazurilor, nu mai sunteți high când vă treziți a doua zi. Dar asta nu înseamnă că nu veți simți în continuare unele efecte secundare.

 

Alimentele cu canabis provoacă mahmureală?

Consumul de comestibile cu canabis poate provoca efecte secundare semnificativ mai puternice în comparație cu canabisul fumat sau vapat. Motivul pentru aceasta este că, atunci când este ingerat, THC-ul se transformă în 11-hidroxi-THC, care durează mult mai mult și este mai puternic, deoarece este mai greu pentru organism să se metabolizeze.

Deci, nu numai că mahmureala va fi probabil mai puternică, dar este posibil să vă treziți încă high. Aceasta este o diferență cheie între THC-ul ingerat și THC-ul inhalat.

Care sunt simptomele unei mahmureli de canabis?

Există multe simptome potențiale ale unei mahmureli în urma consumului de comestibile cu canabis:

 • Oboseală
 • Apatie
 • Gură uscată
 • Greață
 • Dureri de cap
 • Paranoia
 • Anxietate

 

S-ar putea să simțiți toate acestea sau, mai probabil, le veți simți pe cele din partea de sus a listei. Acesta este lucrul despre mahmureala de canabis; nu vă simțiți neapărat rău, ci doar foarte obosit și leneș. În unele zile, acest lucru poate fi de fapt destul de relaxant, dacă nu aveți nimic de făcut. Alteori, când aveți chestii de făcut, vă va fi mai greu să vă îndepliniți sarcinile.

 

Cât durează high-ul de la comestibile?

High-ul în urma consumului de comestibile cu canabis durează de obicei între 4-8 ore, în funcție de doză și de constituția fiecăruia. Cu toate acestea, efectele ulterioare ale alimentelor pot dura până în ziua următoare, unele maxime ajungând la aproape 24 de ore. Deci da, vă puteți trezi tot high a doua zi după ce ați consumat comestibile cu canabis.

Din proprie experiență, prima mea sesiune referitor la consumul de comestibile cu canabis, a ținut mai bine de 48 de ore! Într-adevăr, prăjiturile au fost făcute cu un cannabutter extrem de potent și am consumat mult mai mult decât puteam duce. Nu am avut niciun fel de mahmureală, însă timp de două zile am fost mult prea high pentru a putea face ceva. Abia a treia zi mi-am revenit complet și am fost capabil să-mi îndeplinesc sarcinile de zi cu zi.

Cum să vă recuperați dintr-o mahmureală

Dacă ați experimentat oricare dintre simptomele de mai sus după ce ați luat comestibile cu canabis, atunci este posibil să căutați o modalitate de a le atenua oarecum, astfel încât să puteți reveni la normal.

Următoarea listă vă va ajuta să faceți acest lucru.

Cu toate acestea, nu există nicio soluție magică pentru a urmări toate efectele THC-ului din sistem. Ca și în cazul alcoolului, trebuie să acceptați că, dacă veți folosi o substanță, va trebui să vă ocupați și de efectele secundare ale acesteia.

Deci, cât durează recuperarea în urma consumului de comestibile cu canabis? Sincer, e greu de spus. Cu siguranță, vei simți ceva a doua zi. Și la doze mai mari, v-ați putea simți încă destul de letargic în a doua sau chiar a treia zi. Cu toate acestea, în marea majoritate a cazurilor, vă veți simți normal până în a treia zi.

 

 • Beți apă

Acest lucru se aplică mahmurelii de canabis, oboselii, stresului, anxietății și multor alte cazuri în care ați putea dori să vă simțiți mai bine. Consumul de apă și hidratarea corpului aproape întotdeauna ne fac să ne simțim bine.

Hidratarea este deosebit de utilă atunci când vine vorba de canabis, deoarece există șanse mari să vă răsfățați cu o mulțime de alimente și băuturi, dintre care multe ar putea conține zahăr. Procesarea alimentelor, în special a alimentelor zaharoase, tinde să vă deshidrateze.

 

 • Cafeină

După ce v-ați hidratat, cofeina poate fi o modalitate foarte utilă de a vă trezi dimineața. De fapt, este stimularea cea mai preferată din lume. Mai ales după o seară pe comestibile cu canabis, o ceașcă de ceai sau cafea poate fi foarte utilă în stimularea minții și a corpului.

Un lucru de remarcat, totuși; cofeina poate exacerba sentimentele de anxietate și panică. Deci, dacă mahmureala de canabis include oricare dintre aceste simptome, este cel mai bine să evitați cofeina. S-ar putea să vă trezească, dar nu vă va face să vă simțiți mai bine.

 

 • Timpul consumului

Deoarece high-ul provocat din consumul de alimente cu canabis poate dura foarte mult timp, sincronizarea consumului va ajuta la atenuarea efectelor ulterioare. De exemplu, dacă le consumați noaptea târziu și vă treziți devreme, foarte probabil vă veți trezi tot high.

Dacă, pe de altă parte, le luați devreme în timpul zilei și corpul dumneavoastră le metabolizează pe parcursul orelor care urmează, este posibil să descoperiți că vă simțiți mai bine a doua zi.

 

 • Exerciții

Exercițiile fizice vă pot face să vă simțiți mult mai bine. Mișcarea furnizează oxigen în sânge și creier, provoacă eliberarea de serotonină și anandamidă (ambele care vă fac să vă simțiți mai bine) și accelerează metabolizarea oricăror canabinoizi persistenți rămași în corp. Găsiți o activitate pe care o găsiți atât satisfăcătoare din punct de vedere mental, cât și fizic și veți descoperi în curând că vă simțiți mult mai bine.

 

 • Aer proaspăt

Dacă nu faceți mișcare, măcar încercați să ieșiți afară. Aerul proaspăt și o schimbare de peisaj vor stimula mintea. Și, dacă soarele strălucește, acest lucru vă va ajuta cu adevărat să vă curățați mintea și să vă faceți să vă simțiți mai bine.

 

 • Faceți un duș rece

S-ar putea să fie întăritor, dar un duș rece (sau o baie cu apă rece) vă va trezi cu siguranță și vă va face gândirea limpede. Senzația de răcoreală este suficientă pentru a face o diferență semnificativă, dar dacă puteți suporta apa rece, atunci vă veți revigora.

 

Dacă aveți de gând să consumați comestibile cu canabis, asigurați-vă că a doua zi după experiența dvs. este, de asemenea, lipsită de stres. În acest fel, nu este nevoie să vă forțați să vă recuperați; puteți lua ziua așa cum vine în timp ce vă tratați corpul și mintea cu grijă.

 


Distribuie și tu:

Leave a Comment