Read Time:8 Minute, 13 Second

În ultimii ani, canabisul a câștigat o acceptare socială și legală pe scară largă, din ce în ce mai mulți oameni apelând la el în scopuri medicinale și recreative.

Cu toate acestea, această cerere crescută a dat naștere și la versiuni artificiale ale plantei, cunoscute sub numele de canabis sintetic. Deși aceste alternative sintetice pot fi mai accesibile în anumite zone, ele vin cu multe riscuri potențiale și pericole.

Drept urmare, întrebările se învârt în jurul acestui canabis sintetic. Oamenii se întreabă cum să facă diferența dintre acesta și canabisul natural și dacă canabisul sintetic este sigur de utilizat.

 

Ce este canabisul sintetic?

Canabisul sintetic, cunoscut și sub denumirea de „condiment”, „K2” sau „tămâie din plante”, este un tip de materie vegetală creată artificial care imită efectele plantei naturale de canabis.

Spre deosebire de canabisul natural, totuși, canabisul sintetic este obținut de obicei prin pulverizarea unui amestec de substanțe chimice pe materialul vegetal, care este apoi uscat și ambalat pentru vânzare.

Una dintre diferențele cheie dintre canabisul sintetic și canabisul natural este prezența canabinoizilor naturali sau artificiali. Canabisul real este cunoscut în primul rând pentru concentrațiile sale de conținut de THC (tetrahidrocanabinol) și CBD (canabidiol).

Canabisul sintetic, pe de altă parte, conține canabinoizi artificiali care simulează efectele THC-ului, CBD-ului și alți canabinoizi găsiți în canabis.

În ceea ce privește statutul său legal, canabisul sintetic este interzis în multe state și țări din cauza potențialelor pericole și riscuri pentru sănătate asociate utilizării sale. Canabisul sintetic a fost asociat cu probleme grave de sănătate, inclusiv convulsii, atacuri de cord și chiar moarte.

Procesul de producție a canabisului sintetic implică de obicei utilizarea unei game largi de substanțe chimice, inclusiv canabinoizi sintetici și semisintetici, care sunt similari chimic cu omologii lor naturali, permițându-le să se lege de aceiași receptori endocanabinoizi din corp și creier. În teorie, ar avea efecte similare. Cu toate acestea, deoarece acești canabinoizi sintetici nu sunt chimic identici cu cei naturali, efectele pot fi uneori imprevizibile și periculoase.

În timp ce specificul acestui proces poate varia în funcție de producător și de produs, de obicei implică amestecarea și pulverizarea substanțelor chimice pe material vegetal uscat.

 

Care sunt efectele canabisului sintetic?

Efectele canabisului sintetic pot varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv produsul specific utilizat, doza și toleranța și sensibilitatea individului la substanță. Cu toate acestea, există unele diferențe generale între efectele canabisului sintetic și ale canabisului natural.

Una dintre diferențele principale este că canabisul sintetic este adesea conceput pentru a fi mai puternic și mai intens decât canabisul natural, cu concentrații mai mari de canabinoizi sintetici. Acest lucru poate duce la efecte mai puternice și mai imprevizibile, inclusiv sentimente de euforie, relaxare și percepție alterată. Cu toate acestea, aceste efecte pot fi și mai neplăcute, unii utilizatori raportând sentimente de anxietate, paranoia, confuzie și complicații medicale mai grave.

Canabisul sintetic poate fi mai convenabil și mai accesibil oamenilor în unele zone în care canabisul natural este ilegal, dar asta nu îl face o opțiune mai bună. Canabisul sintetic nu este natural și nu este reglementat în niciun fel. Nu se știe care este materialul vegetal (ar putea fi orice). Și nu aveți cum să știți ce substanțe chimice sunt pulverizate pe el sau cum vă pot afecta.

Există, de asemenea, riscuri semnificative și potențiale efecte secundare asociate canabisului sintetic. Acestea pot include greață, vărsături, ritm cardiac rapid, hipertensiune arterială, convulsii și chiar moarte. Canabisul sintetic a fost asociat cu mai multe probleme de sănătate severe și care pot pune viața în pericol, inclusiv leziuni renale, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Amintiți-vă că aceste riscuri și efecte secundare nu sunt aceleași ca cele asociate cu canabisul natural. În timp ce canabisul real poate avea, de asemenea, unele efecte adverse, cum ar fi afectarea temporară a funcției cognitive și problemele respiratorii, riscurile asociate cu canabisul sintetic sunt adesea mai severe și mai imprevizibile.

Dacă vă gândiți să consumați canabis sintetic (nu vă recomand), este esențial să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății despre riscurile asociate cu substanța și despre posibilitatea de a accesa canabis legal acolo unde locuiți.

 

Cum îmi dau seama dacă iarba este sintetică?

Identificarea canabisului sintetic poate fi o provocare pentru unii, deoarece are unele asemănări cu canabisul natural, în special pentru cei care nu sunt familiarizați cu planta.

Cu toate acestea, câteva caracteristici și semne fizice vă pot ajuta să determinați dacă canabisul pe care îl utilizați este sintetic sau natural.

Una dintre cele mai comune modalități de a detecta canabisul sintetic este prin aspectul lui. Canabisul sintetic are adesea un aspect mai uniform și mai artificial, cu culoare și textură consistentă. De obicei, este pulverizat cu substanțe chimice sau aditivi care îi pot schimba aspectul, făcându-l să pară mai vibrant sau mai colorat.

Canabisul sintetic se va asemăna, de asemenea, cu alte ierburi măcinate. Canabisul natural, pe de altă parte, este definit de mugurii săi întregi. Canabisul sintetic nu are forma de muguri, ci vine gata mărunțit. Asta trebuie să vă ridice semne de întrebare.

O altă modalitate de a identifica canabisul sintetic este mirosul. În timp ce canabisul natural are un miros distinct, înțepător, canabisul sintetic poate avea un miros chimic sau artificial. Nimic nu se poate compara cu mirosul natural de canabis.

Alte semne la care trebuie să fiți atenți atunci când determinați dacă canabisul este sintetic includ ambalarea și etichetarea acestuia. Canabisul sintetic poate fi etichetat ca „condiment”, „tămâie din plante” sau alte denumiri și poate fi vândut în ambalaje concepute pentru a arăta ca canabisul natural, dar cu mărci sau etichete diferite. Sunt șanse ca ambalajul să includă denumirile comune pentru canabisul sintetic, cum ar fi K2, Spice sau Skunk.

 

Canabis sintetic vs canabis natural

Când comparăm canabisul sintetic cu canabisul natural, pot fi observate vizual câteva diferențe cheie. Aici sunt cateva exemple:

Aspect: Canabisul sintetic are adesea un aspect artificial, cu o culoare, textură și consistență uniformă și nenaturală. Poate să semene cu canabisul măcinat sau tutunul, mai degrabă decât cu mugurii bine formați, asociați de obicei cu canabisul natural.

Culoare: Canabisul sintetic poate prezenta culori neobișnuite, cum ar fi verde strălucitor, albastru sau violet. Aceste culori vibrante nu se găsesc în mod obișnuit în canabisul natural. Acesta poate fi un semn revelator că canabinoizii sintetici sunt folosiți pentru a imita aspectul canabisului real.

Textura: Canabisul sintetic poate avea o textură diferită în comparație cu canabisul natural. Se poate simți prea uscat, sfărâmicios sau chiar pudră, rezultat din procesul de producție utilizat pentru a crea canabinoizi sintetici.

Tricomii: Tricomii, structurile cristaline minuscule care conțin canabinoizi și terpene, sunt de obicei abundenți și vizibili pe mugurii naturali de canabis, dându-le un aspect geros sau lipicios. Dar tricomii pot fi absenți în întregime în canabisul sintetic.

 

Este important de reținut că aceste diferențe vizuale pot varia în funcție de tipul specific și marca de canabis sintetic, împreună cu calitatea canabisului natural. Prin urmare, este întotdeauna cel mai bine să vă bazați pe mai mulți factori, cum ar fi aspectul, mirosul și testele de laborator, pentru a determina cu exactitate dacă canabisul este sintetic sau natural.

 

Comparație dintre canabisul sintetic și canabisul natural

 

În timp ce canabisul sintetic poate arăta asemănător cu canabisul natural, el diferă semnificativ în ceea ce privește conținutul de substanțe chimice și de canabinoizi. Canabisul sintetic poate fi mai intens decât canabisul natural și prezintă un risc mai mare de efecte secundare, care pot fi semnificativ mai neplăcute sau chiar periculoase.

Canabisul sintetic tinde, de asemenea, să aibă o durată de valabilitate mai lungă și un timp mai lung de detectare în organism, ceea ce face mai dificil de îndepărtat din sistem.

În schimb, canabisul natural variază în funcție de tulpină, cu diferite concentrații de canabinoizi și terpene contribuind la efectele, aroma și gustul său. Canabisul natural prezintă, de asemenea, mai puține riscuri și efecte secundare mai puțin pronunțate decât canabisul sintetic.

 

Cum mă asigur că canabisul nu este sintetic?

Cel mai sigur mod de a vă asigura că canabisul nu este sintetic este să cumpărați sau să achiziționați întotdeauna produsele din surse sigure și de renume. Este practic sigur că nu veți risca niciodată să cumpărați accidental canabis sintetic de la un dispensar sau un serviciu de livrare autorizat de stat. Asta dacă vă aflați într-o țară unde canabisul este legal. În România, deși se consumă canabis ca în țările unde canabisul este legal, vânzarea lui se face ”la colțul blocului” de către niște așa ziși dealeri.

Chiar și așa, trebuie să fiți conștienți că cumpărați ceva natural. Examinați caracteristicile fizice, cum ar fi aspectul și mirosul produsului. Nu cumpărați niciodată un produs gata măcinat sau un joint gata făcut. Acolo se ascund multe! Mugurii întregi prezintă mai multă încredere.

 

Gând final

Deși nu sunt un fan al ”dealerilor”, înțeleg că unii chiar au nevoie de canabis, în special pentru unele probleme de sănătate. Și atunci singura sursă de procurare a canabisului este dealerul. Totuși, țineți cont de explicațiile de mai sus și fiți vigilenți pentru că e posibil ca ceea ce cumpărați să vă înrăutățească mai mult starea, decât să v-o îmbunătățească.

Și dacă încă nu sunteți sigur cu privire la autenticitatea canabisului pe care l-ați procurat, este întotdeauna o idee bună să vă consultați cu un expert calificat, cum ar fi un expert în canabis, un budtender sau un medic specialist.

Dacă întâmpinați orice simptome neobișnuite sau îngrijorătoare după ce ați consumat canabis despre care credeți că poate fi sintetic, solicitați imediat asistență medicală.

Deci, deși determinarea dacă canabisul este sintetic sau natural poate fi o provocare, există câteva caracteristici fizice relativ ușor de observat de care trebuie să țineți cont. Fiind conștient de aceste semne și luând măsuri pentru a vă proteja, vă puteți reduce riscul de a experimenta efecte adverse sau potențial periculoase ale canabisului sintetic.

 


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment