Cum să-l întrebi pe medicul tău despre canabis medicinal

Val
Read Time:2 Minute, 58 Second

Medicii și pacienții s-ar putea să nu fie siguri de abordarea subiectului ”canabis medicinal”. În timp ce mulți medici consideră că tratamentele cu canabis pot oferi o terapie medicală legitimă, jumătate dintre medicii de îngrijire primară (PCP) chestionați într-un nou studiu fie nu erau pregătiți, fie nu doreau să răspundă la întrebările pacienților pe această temă.

Având în vedere preocupările actuale cu privire la suprasolicitarea opioidelor și eforturile la toate nivelurile de reducere a numărului de persoane care pot utiliza abuziv aceste medicamente, clinici și pacienți caută alte opțiuni de tratament atunci când vine vorba de gestionarea durerii cronice și a celor asociate acestor simptome. În februarie 2019, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a propus „reprogramarea canabisului în cadrul legislației internaționale pentru a ține seama de dovezile crescânde pentru aplicațiile medicale ale canabisului, inversând poziția sa deținută în ultimii 60 de ani conform căreia canabisul nu ar trebui utilizat în medicamente.”

În ciuda acestei mișcări, rămân multe lacune în ceea ce privește cunoașterea canabisului pentru uz medical, inclusiv modul în care funcționează sistemul endocanabinoid al corpului. Alte lacune de cunoaștere includ beneficiul real al canabisului într-o serie de condiții; metodele optime de dozare și eliberare și potențiale efecte secundare, interacțiuni și toxicități, inclusiv utilizarea pe termen lung a substanței.

Întrebările sunt suficient de urgente încât Academiile Naționale de Științe, Inginerie și Medicină (NAM) au întreprins o revizuire prioritară cuprinzătoare a literaturii medicale recente cu privire la efectele asupra sănătății canabisului și canabinoizilor. Raportul său s-a axat pe 11 domenii, printre care efectele terapeutice, problemele cancerului, risc cardio-metabolic, boli respiratorii, vătămări corporale și deces. Comitetul a identificat și a acordat prioritate mai multor lacune și bariere în calea cercetării. Adăugați la aceasta faptul că majoritatea medicilor pur și simplu nu sunt învățați despre canabinoizi în școlile medicale (cursurile de formare continuă și certificatele profesionale în acest domeniu sunt în creștere, dar subiectul lipsește încă din programa clinică de bază). Într-un sondaj, două treimi dintre decanii școlii medicale au raportat că absolvenții lor nu erau deloc pregătiți să prescrie canabis medical, iar un sfert au raportat că absolvenții lor nu erau deloc pregătiți să răspundă la întrebări despre canabis medical.

Deci, cum ar trebui pacienții să ridice subiectul consumului de canabis medicinal?

Începeți prin a vă face ”temele”. Familiarizați-vă cu unele dintre dovezile utilizării canabisului medical, în special ce tipuri de durere par să răspundă mai bine substanței. De asemenea, dezvoltați cunoștințe de bază despre componentele cheie ale canabisului (de exemplu, THC și CBD) și modul în care acestea interacționează cu corpul, precum și formele disponibile în care canabisul și cânepa (care este o plantă diferită de canabis și conține 0 până la 3% THC) pot fi disponibile.

După ce ați făcut unele cercetări, vă recomand să le imprimați și să le arătați medicului dumneavoastră. Întrebați dacă canabisul medical poate fi o opțiune pentru dvs. Dacă medicul dumneavoastră nu dorește sau nu poate discuta despre canabis ca opțiune de tratare, vă sfătuiesc să solicitați trimiterea la o clinică care are cunoștințe despre tratarea pacienților cu canabis medicinal.

Împărtășiți-vă experiența personală

Împărtășiți-vă experiența personală dacă ați încercat deja canabisul pentru anumite afecțiuni. A ajutat? Ce formă ați folosit și cât ați luat? Această transparență va ajuta medicul să vă înțeleagă experiența specifică, dar va evalua, de asemenea, riscurile și daunele canabisului dacă acestea există, având în vedere imaginea dvs. completă de sănătate – inclusiv alte medicamente cum ar fi opioidele.

În cele din urmă, fiți vigilenți. Dovezile privind siguranța și eficacitatea THC-ului și CBD-ului sunt în continuă cercetare.

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Lista completă a canabinoizilor

Pe măsură ce învăț cât pot despre canabis, găsesc adesea afirmații că există peste 100 de canabinoizi cunoscuți. Deși nu m-am îndoit niciodată de acest lucru, nu am găsit nicăieri o listă simplă și cuprinzătoare a tuturor canabinoizilor cunoscuți! Deci, iată o listă cu 147 de canabinoizi cunoscuți găsiți până […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!