Cum păstrăm un jurnal de cultivare?

Val
Read Time:6 Minute, 1 Second

Potrivit atât cultivatorilor, cât și consumatorilor de canabis, un jurnal de cultivare a canabisului oferă pur și simplu un mijloc de a înregistra și de a împărtăși observații și descoperiri.

 

Ce este „Cannabis Journaling”?

Jurnalul de canabis poate varia de la înregistrarea comportamentelor specifice unei anumite tulpini, la înregistrarea gândurilor generale sub influența unei tulpini sau a alteia. În general, pentru cultivatori, jurnalele de canabis oferă două funcții principale. Primul este de a înregistra progresul creșterii care include:

CreştereNutriențiUdareDăunătoriDeficiențeObservații generale

 

A doua funcție a unui jurnal de creștere este practic un calendar. Puteți nota când plantele necesită hrănire, udare etc. și dacă lucrurile progresează așa cum vă doriți. Combinând cele două aspecte ale înregistrării progresului și predicției progresului, orice problemă poate fi depășită mai ușor.

 

Cannabis Grow Journal

Ce să includem într-un jurnal de cultivare a canabisului?

Urmărirea unei creșteri

Pentru mulți cultivatori, cea mai utilă funcție a unui jurnal de cultivare a canabisului este de a urmări progresul lor. Prin observarea atentă în timp, puteți regla modul în care vă tratați plantele.

Pe lângă faptul că vă oferă spațiu pentru a vă organiza după cum doriți, jurnalele pentru cultivarea canabisului tind să aibă secțiuni dedicate pentru fiecare aspect al cultivării:

  • Metoda germinării

În primul rând, de ce să nu încercați câteva metode diferite de germinare și să urmăriți rezultatele? Nu numai că acest lucru vă va spune rapid cea mai reușită metodă de germinare, dar, înregistrând întregul ciclu de viață și rezultatele recoltei, puteți chiar să vă dați seama dacă metoda de germinare modifică rezultatele finale.

  • pH, EC, nutrienți și udare

Înregistrați când adăugați nutrienți, ce nutrienți adăugați și în ce raporturi. Aceste informații, combinate cu observarea atentă a creșterii, randamentului și calității plantei, vă vor oferi o perspectivă uimitoare asupra efectelor diferitelor amestecuri de nutrienți. Mai mult, dacă găsiți o tulpină care vă place, după câteva culturi îi veți învăța secretele și veți profita din plin de ea.

La fel și cu observarea efectelor udării. Poate că unor tulpini le place să crească în condiții ușor umede, în timp ce altele prosperă când pământul se usucă din când în când. Păstrarea unui jurnal de creștere vă va ajuta să vă dați seama ce anume doresc soiurile pe care le cultivați.

După udare și hrănire, ce se întâmplă cu nivelurile de pH și EC? Cum ați putea ajusta acest lucru pentru ca la culturile viitoare să obțineți rezultate optime?

  • Iluminat

Iluminatul nu este atât de clar pe cât cred unii. Înregistrând modul în care plantele răspund la diferite tipuri de lumină, la spectre diferite, la momente diferite și la distanțe variate, puteți decide ce funcționează cel mai bine soiului ales.

Poate că încercați câteva tulpini auto-înfloritoare și doriți să stabiliți cel mai bun program de iluminare. Internetul este plin de speculații, dar fără răspunsuri clare – deci de ce să nu le descoperiți singur?

  • Săptămână de săptămână

Un jurnal de canabis este instrumentul perfect pentru urmărirea dezvoltării continue a plantelor în fiecare etapă de creștere. Cât durează de fapt etapa de vegetație? Dar cea de pre-înflorire? În ce săptămână se dezvoltă cel mai mult? Când încep cu adevărat să miroasă? Dacă dețineți un jurnal anterior, veți știi exact când toate aceste procese încep, înainte de a începe.

  • Temperatura și umiditatea

Urmărirea plantelor la schimbările de mediu vă va ajuta să le oferiți cea mai bună metodă în care să prospere. În ce condiții păreau cele mai viguroase? Sau poate că planta a avut o infecție fungică. Care era umiditatea la acea vreme? Ce trebuie să schimbați? Din nou, deținerea unui jurnal vă va ajuta să preveniți astfel de probleme.

  • Dăunători și boală

Detectarea problemelor plantelor este o cunoaștere importantă. Comparați-le cu alte informații pe care le-ați obținut; Mucegai? Insecte? Înregistrarea oricăror situații pe măsură ce apar vă va ajuta să vedeți ce se întâmpla în acel moment. Care a fost temperatura și umiditatea? Cât și cum le-ați hrănit? Cât de aproape erau luminile? Descoperind aceste conexiuni, vă puteți asigura că nu faceți aceeași greșeală din nou.

  • Uscare

Cât timp trebuie să le țineți la uscat? Ce temperatură este ideală? Unde anume se usucă? Puteți utiliza câte un muguraș din când în când și când credeți că este perfect pentru voi, veți avea răspunsurile la toate aceste întrebări.

 

Calendarul cultivării

Când se plantează? Care este timpul de vegetație? În cât timp se dezvoltă mugurii? Când ar trebui să fie gata de recoltare?

 

Știind dacă sunteți pe drumul cel bun vă puteți oferi o perspectivă excelentă despre cum să procedați. Dacă plantele nu vor intra în faza de înflorire, ciclul de lumini nu este cel recomandat. Sau, dacă recolta se apropie, dar mugurii nu se dezvoltă prea mult, poate sunt deficiențe de nutrienți sau folosiți un spectru greșit de lumină.

Este clar să vedeți cum utilizarea jurnalului și a calendarului vă pune într-o poziție foarte bine informată. Ajută foarte mult la planificarea următoarei creșteri.

 

Jurnalul de consum

Ce puteți înregistra într-un jurnal de consum de canabis?

Vă puteți concentra mai ales pe calitatea mugurilor în sine, pe efecte sau pe modul în care vă simțiți a doua zi. Păstrarea unui jurnal de consum este foarte fluidă și personală. Cu toate acestea, iată câteva idei.

  • Aspect și aromă

Cum sunt mugurii de fapt? Sunt violet sau poate un verde vibrant? Aceste estetici se corelează în vreun fel cu aroma sau calitatea efectului?

Dacă sunteți un utilizator experimentat, puteți încerca chiar să identificați ce terpene sunt prezente. Calibrați-vă simțurile olfactive într-un asemenea grad încât să puteți spune, dintr-un fum, ce aromă oferă soiul ales.

  • Efecte

Desigur, pentru majoritatea oamenilor, scopul final al oricărei utilizare este de a experimenta unele efecte liniștitoare, relaxante sau energizante. Diferite tulpini și diferite metode de creștere vor avea ca rezultat raporturi diferite de canabinoizi și, prin urmare, efecte diferite. Dar pe care îl preferați?

Cu un jurnal, înregistrați factori precum:

Metoda de consumTimpul de consumMărimea dozeiEfecte

Identificați tipurile de canabis care vă ajută și vă plac cu adevărat. Poate aveți nevoie de un procent mai mare de THC sau CBD sau poate preferați un raport de 1:1 THC:CBD.

Indiferent care este alegerea personală, păstrarea unui jurnal înseamnă că, având în vedere timpul, puteți identifica tulpinile care funcționează cel mai bine pentru dvs. Dacă vă considerați un consumator holistic de canabis, acest lucru poate fi și mai important și poate chiar să vă îmbunătățească calitatea vieții.

 

Jurnalizarea permite cultivatorilor de canabis să obțină rezultate mai bune, atât din punct de vedere al randamentului, cât și al calității. Mai mult, permite consumatorilor să identifice tipurile de tulpini care le satisfac cel mai bine mintea și corpul.

Deținerea unui jurnal creează, de asemenea, un record mare de cunoștințe, iar acest lucru este foarte important pentru un cultivator. Pot fi descoperite metode de creștere mai bune, precum și timpii de vindecare optimi, sfaturi de recoltare și multe altele.

Pentru consumatori, acesta oferă observații detaliate cu privire la relațiile dintre tulpini, efectele și aromele acestora.

Împreună, aceste cunoștințe combinate pot duce la o mai mare inovație și la o înțelegere mai bună.


Disclaimer: Acest conținut are doar scop educativ!


 

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Ghidul Canabisului Medicinal

În acest articol, analizăm în detaliu canabisul medical și tot ce trebuie să știți despre acesta. Canabisul conține sute de molecule importante. Multe dintre aceste substanțe chimice, inclusiv THC-ul și CBD-ul, arată potențial în studii științifice și rapoarte.   Ce este canabisul medicinal? Canabisul medicinal și canabisul recreativ sunt în […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!