Read Time:5 Minute, 42 Second

Majoritatea oamenilor știu că THC-ul sau tetrahidrocanabinolul este compusul chimic din canabis responsabil pentru efectul euforic. Dar ce mai trebuie să știm despre componenta psihoactivă principală a canabisului?

Să aprofundăm puțin mai mult despre ce este THC-ul și cum funcționează.

THC-ul este un canabinoid, dar ce este un canabinoid?

Primul pas pentru a înțelege THC-ul este să înțelegem canabinoizii. Canabinoizii sunt compuși chimici găsiți în planta de canabis care interacționează cu receptorii din creier și corp pentru a crea diverse efecte. Există peste 100 de canabinoizi în planta de canabis, dar THC-ul este cel mai cunoscut dintre aceștia datorită abundenței sale și a atributelor euforice.

De ce produce canabis canabinoizii? Canabinoizii sunt cunoscuți sub numele de metaboliți secundari, ceea ce înseamnă că sunt substanțe chimice pe care le produce planta, care nu au un rol primordial în dezvoltarea plantei. Cu toate acestea, ipoteza principală este că metaboliții secundari acționează ca un sistem imunitar pentru plantă, împiedicând prădătorii, paraziții și dăunătorii.

Deoarece oamenii (și multe alte animale) au sisteme de receptori la care se leagă THC-ul, putem profita, de asemenea, de beneficiile canabinoizilor atât pentru sănătate, cât și pentru plăcere. Acest sistem, numit sistemul endocanabinoid (ECS), este un grup de substanțe chimice de semnalizare specializate (gândiți-vă la „chei”), receptorii lor (gândiți-vă la „blocări”) și enzimele metabolice care le produc și le descompun. Aceste semnale chimice endocanabinoide acționează asupra unora dintre aceiași receptori ai creierului și ai celulelor imune (CB1 și CB2) asupra cărora acționează canabinoizii precum canabidiolul (CBD) și Δ9-tetrahidrocanabinolul (THC).

Pur și simplu, THC-ul funcționează prin legarea la receptorii canabinoizi concentrați în creier și sistemul nervos central pentru a produce efecte de euforie.

THC-ul are o gamă largă de efecte pe termen scurt, care pot sau nu să fie experimentate în funcție de individ. De exemplu, în timp ce unii pot găsi că THC-ul provoacă sentimente puternice de calm și pace, alții pot observa o creștere a nivelului de anxietate. Diferența poate fi la fel de simplă ca și chimia propriului corp, dar anumite tulpini și concentrații variate de THC pot crea, de asemenea, rezultate diferite în modul în care vă simțiți.

Dacă o tulpină de canabis provoacă sentimente neplăcute, alta poate fi doar amestecul potrivit pentru a induce o senzație foarte plăcută. Luați în considerare consultarea unei baze de date complete de tulpini pentru a găsi ceea ce este potrivit pentru dvs. și, ca întotdeauna, este înțelept să  începeți cu doze mici.

Unele efecte pe termen scurt ale THC-ului includ:

Euforie

Relaxare

Sedare

Analgezic

Tulburări de memorie

Energie

Foame

Somnolenţă

Creșterea frecvenței cardiace

Gură uscată

Ochi roșii

Percepția încetinită a timpului

Râsete

Ameţeală

Anxietate / Paranoia

Există foarte puține dovezi concrete care să susțină teorii despre efectele pe termen lung ale THC-ului. Cercetarea este continuă și neconcludentă și, cu timpul, unele dintre teoriile predominante pot fi confirmate sau excluse în totalitate. Acestea fiind spuse, cercetarea efectelor pe termen lung ale THC-ului include în prezent următoarele efecte potențiale:

Modificări anatomice ale creierului: într-un studiu recent, cercetătorii au descoperit o legătură între consumul frecvent de THC și modificările anatomice într-o regiune a creierului numită corp calos, care leagă cele două emisfere cerebrale. Utilizând date de la participanții care și-au raportat consumul de canabis, cercetătorii au descoperit că consumatorii zilnici de tulpini de THC cu potență ridicată au prezentat diferențe în microstructura corpului calos comparativ cu consumatorii ocazionali și cei care nu consumaseră niciodată canabis. Cu toate acestea, diferențele anatomice dintre consumatorii frecvenți de canabis cu conținut ridicat de THC și celelalte grupuri nu au putut fi legate de psihoză, care a fost o altă variabilă cheie pe care cercetătorii din acest studiu au luat-o în considerare. În plus, este important să rețineți că, datorită naturii auto-raportate a acestui studiu, nu există o verificare independentă a acurateței acestor rezultate.

Bronșită: ca rezultat al fumatului în general, aceste simptome pot fi contracarate prin alegerea unor metode alternative de consum, cum ar fi vaporizarea.

Scădere a funcției cognitive verbale: un studiu din martie 2016 a sugerat o scădere a funcției cognitive verbale pe o perioadă extinsă de consum consistent de canabis. Pentru fiecare cinci ani de consum de canabis, participanții au pierdut memoria unui cuvânt dintr-o listă de 15 cuvinte. Cu toate acestea, acest studiu a avut o dimensiune a eșantionului foarte mică a consumatorilor de canabis pe termen lung, deci este dificil să știm cât de concludente sunt cu adevărat constatările lor. În plus, încă o dată, consumul de canabis a fost auto-raportat, deci nu există o verificare independentă a acurateței frecvenței consumului de canabis de către subiecți.

Psihoză: doar o preocupare cu adevărat pentru cei predispuși la anumite afecțiuni psihotice, cum ar fi schizofrenia și alte astfel de tulburări, cercetările au descoperit că apariția simptomelor se poate dezvolta în medie cu trei ani mai devreme, cu consumul regulat de canabis.

Toleranță: Corpul crește în mod natural o toleranță pentru THC la utilizarea pe termen lung. Dezavantajul este că vor fi necesare niveluri crescute de consum pentru a obține efectele dorite. O soluție simplă de a rezolva această problemă? Faceți pauze de câteva săptămâni la fiecare 3-4 luni.

Care sunt efectele medicamentoase ale THC-ului?

Există o varietate de condiții pentru care THC-ul poate oferi beneficii:

PTSD

Durerea neuropatică și cronică

Insomnie

Greaţă

Inflamaţie

Artrită

Migrene

Cancer

Boala Crohn

Fibromialgie

Boala Alzheimer

Scleroză multiplă

Glaucom

ADHD

Apnee de somn

Pierderea apetitului

Cercetarea canabisului rămâne în stadiile incipiente și este foarte probabil ca pe măsură ce această cercetare continuă să câștige teren și să crească odată cu avansarea legalizării, înțelegerea noastră despre modul în care THC-ul și alți canabinoizi pot fi utilizați pentru tratarea acestor condiții. Noi cercetări continuă să apară în mod constant.

Moduri de a consuma THC

Există nenumărate moduri de a consuma THC, cel mai frecvent și mai evident fiind fumatul. Decarboxilarea (care are loc cu încălzirea) este cheia pentru a vă bucura de THC și acest lucru este valabil indiferent dacă intenționați să-l fumați sau să-l mâncați. În forma sa brută, canabisul nu este psihoactiv, canabinoidul său primar fiind THCA-ul. Cu toate acestea, prin aplicarea căldurii, fie când îl aprindeți într-un joint, fie că îl preparați în ulei, THCA-ul este transformat în THC și abia apoi începe magia.

Există o mulțime de moduri diferite de a vă bucura de THC. Luați în considerare opțiunile dvs. și alegeți metoda potrivită pentru dvs. și / sau orice condiții pe care le-ați putea trata.

Cu atât de multe de spus despre THC, informațiile de mai sus pot acționa ca un bun punct de plecare pentru mintea întrebătoare și, în timp, pe măsură ce cercetările continuă să crească și să se extindă, cu siguranță vor fi mult mai multe de învățat și de înțeles.

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment