Cum funcționează canabisul în corpul uman?

Val
Read Time:2 Minute, 37 Second

Din punct de vedere medical, canabisul are foarte multe beneficii atât pentru corp, cât și pentru minte. Beneficiile sale funcționează cu adevărat, dovedite prin studii: poate ajuta la calmarea anxietății, ameliorarea durerii și scăderea simptomelor epileptice, pentru a numi doar câteva avantaje posibile cu canabis. Dacă v-ați întrebat vreodată cum această plantă poate ajuta la combaterea atâtor afecțiuni și la asistarea în numeroase situații, întrebarea dvs. este justificată – uneori totul pare a fi o listă aleatorie, prea bună pentru a fi adevărată.

Motivul pentru care canabisul poate părea un remediu magic, se datorează legăturii lui cu sistemul endocanabinoid. Acest sistem este prezent la toate mamiferele – de aceea animalele noastre de companie au aceleași tipuri de beneficii de la canabis ca și noi.

Probabil că sunteți familiarizați cu diferitele sisteme de organe ale corpului uman – sistemul osos, muscular și circulator, pentru a numi câteva -, dar s-ar putea să fiți mai puțin conștienți de sistemul endocanabinoid, cunoscut și sub numele de ECS. Funcția sa principală este de a asigura homeostazia în corpul uman, ceea ce înseamnă că există în primul rând pentru a menține echilibrul. A fost descoperit în 1992, când cercetătorii au descoperit că organismul își creează propriul canabinoid, numit anandamidă, care este cuvântul sanscrit pentru fericire. ECS este alcătuit din trei componente diferite: endocanabinoizi, receptori canabinoizi și enzime.

Endocanabinoizi

Canabinoizii sunt compuși chimici care joacă un rol major în asigurarea funcționării corecte a sistemului nervos central al corpului. Există trei tipuri diferite: endocanabinoizi, canabinoizi care sunt creați în mod natural de corpul nostru; fitocanabinoizi, canabinoizi care se găsesc în plantele de canabis; și canabinoizi sintetici, canabinoizi care sunt creați în laborator. Endocanabinoizii sunt compuși din „Molecula Bliss”, anandamida și 2-arahidonoilglicerol. Acești doi se leagă cu receptorii din ECS, semnalând celulelor exact ceea ce trebuie să facă.

Receptori canabinoizi

Următoarele aspecte ale ECS sunt receptorii canabinoizi, altfel cunoscuți sub denumirea de CB1 și CB2. Mulți se referă la aceștia drept „încuietori” în care endocanabinoizii sunt „cheia”. Receptorii CB1 sunt localizați în creier, în special în părțile responsabile pentru funcțiile mentale și fiziologice. CB2 este localizat în întregul sistem imunitar, sistemul nervos periferic (în afara creierului și măduvei spinării) și a sistemului digestiv. Semnalizarea acestor receptori permite organismului să regleze multe funcții importante, cum ar fi digestia, pofta de mâncare, imunitatea, inflamația, starea de spirit, somnul, fertilitatea, memoria și multe altele.

Enzime

Odată ce mesajele sunt trimise între endocanabinoizi și receptori, enzimele intră în acțiune și rezolvă aceste mesaje înainte ca lucrurile să devină prea târziu. Este cu adevărat un sistem magistral de echilibrare.

Cum intră canabisul în joc?

Când utilizăm canabis, oferim fitocanabinoizilor drum în corpul nostru, care imită endocanabinoizii noștri naturali și ne ajută la conservarea homeostaziei. Dacă, dintr-un anumit motiv, corpul nostru nu se poate echilibra singur, acesta este locul în care canabisul se dovedește benefic. Să presupunem că suferiți: canabinoizii vor ajuta la modularea acelei dureri; dacă aveți nevoie de ajutor pentru stimularea poftei de mâncare, canabinoizii vă pot crea senzația de foame. Chiar și dincolo de ECS, canabisul efectuează multiple procese fiziologice și face ceea ce este necesar pentru a duce lucrurile pe drumul cel bun.

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Cum funcționează proprietățile psihoactive ale canabisului?

Cum se face că o plantă poate schimba percepția oamenilor asupra realității? Secretul constă într-o clasă de compuși numiți canabinoizi. În timp ce se știe că plantele de canabis produc peste 100 de tipuri de canabinoizi, există unul care este în mare parte responsabil pentru multe dintre efectele euforice. Se […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!