Read Time:11 Minute, 25 Second

Acest ghid pentru cultivarea canabisului în aer liber vă oferă o descriere detaliată a procesului de cultivare a canabisului. Indiferent dacă alegeți o grădină în aer liber sau o seră, cultivarea canabisului poate produce un randament bogat.

 

Beneficiile creșterii canabisului în aer liber

Tulpinile de exterior au fost mult timp comparate în mod nefavorabil cu cele de interior, care sunt văzute ca cele mai puternice și mai aromate. În ciuda acestei concepții greșite, tulpinile cultivate în aer liber se pot lăuda cu un spectru mai complet de canabinoizi și terpene decât cele de interior. În plus, există mai multe beneficii în creșterea în aer liber.

Luați în considerare costurile ridicate ale energiei luminilor artificiale, aerului condiționat și dezumidificatoarelor în interiorul unui spațiu interior de creștere. Când creșteți în aer liber, vă bazați pe puterea naturală a soarelui pentru a stimula creșterea rădăcinilor, frunzelor și mugurilor. Tot ce aveți nevoie este un pământ bun, îngrășământ și semințe.

Spațiile de cultivare interioare sunt de obicei limitate ca dimensiune. Spațiile exterioare, totuși, oferă plantelor spațiu suficient pentru a crește rădăcini și plante atât de înalte și late cât doresc. Plantele mari înseamnă o recoltă bogată.

După cum am menționat mai sus, grădinile interioare necesită costuri mari de energie, ceea ce poate fi risipitor pentru unii oameni. Grădinile în aer liber sunt văzute ca o abordare mai ecologică, care nu irosește energie electrică. În schimb, energia este derivată din lumina liberă a soarelui.

Cel mai important, cultivarea canabisului în aer liber este o activitate distractivă și relaxantă. Grădinăritul, în general, poate fi o experiență meditativă care vă permite să culegeți literalmente roadele muncii voastre.

Pasul 1: Planificarea

Cultivarea plantelor de canabis în aer liber are multe beneficii, inclusiv costuri reduse cu energie, recolte uriașe, practici de cultivare durabile și muguri aromați. Cu toate acestea, trebuie să vă planificați din timp pentru a obține cele mai bune rezultate din cultivarea în aer liber. Iată câțiva factori pe care trebuie să-i luați în considerare înainte de a cultiva în aer liber.

 

Clima

Clima joacă un rol important în modul în care plănuiți să cultivați în aer liber. În timp ce canabisul s-a adaptat să crească în aproape orice mediu, condițiile dure pot încă provoca daune și chiar pot duce la moartea plantei. În mod ideal, temperaturile ar trebui să fie între 23°C F și 28°C. Temperaturile constante de peste 30°C pot bloca creșterea, în timp ce temperaturile sub 12°C pot provoca încetinirea creșterii și moartea.

În ceea ce privește factorii de stres de mediu, ploile abundente și vânturile puternice pot face ravagii culturii. În plus, mediile extrem de umede pot fi un teren propice pentru mucegai. De asemenea, luați în considerare timpul de lumină naturală directă pe care o primește planta dacă cultivați tulpini fotoperiodice. Unele zone ale lumii primesc mai multe ore de lumină decât altele.

 

Locație și spațiu

Acum, trebuie să alegeți spațiul de creștere adecvat. Plantele vor fi în pământ sau în ghivece portabile? În mod ideal, plantele se plasează în zonele în care primesc cea mai mare cantitate de lumină, mai ales la mijlocul zilei, când soarele este în plină forță.

Luați în considerare nevoile de confidențialitate și securitate ale grădinii. Chiar dacă trăiți într-o țară unde cultivarea canabisului este legală, legea vă cere ca plantele să nu fie în văzul trecătorilor sau a vecinilor. Un gard înalt, un copac sau un alt frunziș ar putea ajuta la izolarea zonei. În ceea ce privește securitatea, o cușcă sau un gard puternic ar putea ține hoții și dăunătorii departe.

Și din nou, mă repet, asigurați-vă că creșterea în aer liber este permisă de legile locale și că este securizată și nu este vizibilă sau accesibilă publicului.

 

Alegerea geneticii

Alegerea unei tulpini este una dintre cele mai interesante părți ale procesului. Luați în considerare caracteristicile unice de creștere ale tulpinii. Tulpina pe care ai ales-o, crește bine în climatul și locația unde vrei să cultivi? Căutați recenzii și sfaturi de la cultivatori despre tulpinile care preferă condițiile de creștere asemănătoare. În plus, va trebui să alegeți între semințe și clone pentru a crește. Semințele pot crește o rădăcină pivotantă mai consistentă în comparație cu clonele, dar riscați să ajungeți la un mascul sau un fenotip diferit de cel pe care îl doriți.

Clonele, care sunt butași de la o plantă mamă în timpul stadiului vegetativ, pot fi cumpărate de la un dispensar autorizat. Atenție, totuși, deoarece clonele pot introduce din greșeală dăunători și boli în grădină dacă nu ești atent.

Tulpinile autoînfloritoare sunt o alegere bună pentru grădinarii care doresc o recoltă cu creștere rapidă sau cei care doresc recolte multiple pe tot parcursul anului. Tulpinile auto încep să înflorească automat (de unde și numele) după câteva săptămâni, în loc să aștepte o anumită perioadă de lumină solară. Singurul dezavantaj este că aceste tulpini pot fi mai puțin puternice.

 

Solul

Solul este o parte crucială a ecuației care deține umiditatea și nutrienții necesari creșterii. pH-ul solului este important deoarece nivelurile extrem de ridicate sau scăzute ar putea limita absorbția de nutrienți. Puteți să vă verificați propriul pH și să faceți modificările necesare pentru a vă readuce planta la o stare sănătoasă.

Consistența solului este un element major al calității solului. Plantele de canabis se dezvoltă în sol argilos, care este un sol format din nisip și nămol și ceva argilă. Prea multă argilă poate reduce nivelul de oxigen pentru rădăcini. Solul nisipos și nămol oferă o combinație bună de drenaj, căldură și blocare a nutrienților. pH-ul perfect pentru cultivarea în aer liber este între 5.8 – 6.2.

 

Nutrienți

Îngrășământul plin de nutrienți este o parte esențială a unei plante de canabis pe tot parcursul vieții. Cei trei nutrienți principali pe care îi folosește o plantă de canabis sunt azotul, fosforul și potasiul. Începătorii pot rămâne cu soluții nutritive create special pentru canabis. Îngrășămintele organice de bricolaj sau prefabricate sunt făcute din lucruri precum guano sau alge, care sunt utile pentru diversitatea sănătoasă a microbilor.

 

Apa

Ploaia și apele subterane pot fi benefice plantelor de exterior și vă economisesc timp și bani pentru udare. Prea multă, totuși, poate fi dăunătoare plantei. Verificați-vă plantele în mod regulat și udați-le constant când devine prea cald în timpul verii. Unele plante mari pot folosi până la 35 de litri de apă pe zi.

În mod ideal, folosiți apă filtrată pentru a reduce numărul de minerale dizolvate din sol. Apa de la robinet poate conține niveluri ridicate din acestea, care pot afecta nivelul pH-ului solului. Udați-vă plantele dacă cei doi centimetri de sus sunt uscați. Dacă aveți un climat ploios, va trebui să îmbunătățiți cantitatea. Încercați să plantați în paturi înălțate sau să deviați apa prin șanțuri. Dacă retenția de apă este o problemă, adăugați argilă, pietre sau alte materiale pentru a îmbunătăți retenția.

Pasul 2: Germinarea

Dacă porniți de la semințe, mai întâi trebuie să vă germinați semințele. Una dintre cele mai eficiente moduri de a germina semințele este folosirea unui cub de vată minerală umed și a unui covoraș termic. Cu toate acestea, una dintre cele mai ușoare moduri de a germina semințele este prin metoda șervețelelor de hârtie.

 

Pasul 3: Stadiul de vegetație

Odată ce semințele au încolțit și își îmbunătățesc primele frunze, atunci începe etapa vegetativă. Din primăvară până în toamnă, faza vegetativă folosește lumina soarelui și substanțele nutritive pentru a-și crește rădăcinile, frunzele și tulpinile. În această etapă, plantele vor avea nevoie de niveluri mai mari de azot pentru a le alimenta creșterea.

De asemenea, puteți experimenta diferite tehnici de antrenament în această perioadă, inclusiv tehnici cu stres scăzut și stres ridicat. În plus, asigurați-vă că monitorizați îndeaproape aportul de apă al plantelor. Pe măsură ce crește, va avea nevoie de mai multă apă. Asigurați-vă că udați plantele departe de tulpină pentru a permite rădăcinilor să se întindă.

 

Pasul 4: Stadiul de înflorire

Aici devine interesant. Etapa de înflorire este atunci când plantele încep să-și crească mugurii florali rășinoși pe care îi cunoaștem și îi iubim cu toții. Plantele fotoperiodice necesită un program de 12 ore lumină și 12 ore de întuneric pentru a intra în stadiul de înflorire.

Plantele auto nu înfloresc după un ciclu de lumină. În schimb, încep să înflorească după o anumită perioadă de timp.

Dacă creșteți din semințe obișnuite (regulare), aici devine dificil. Cel mai probabil, semințele feminizate vor da plante cu flori feminine. În timpul etapei de înflorire, trebuie să fii cu ochii pe plantele crescute din semințe obișnuite, deoarece există posibilitatea ca planta să fie mascul. Pentru cei care încă nu știu asta, din semințele regulare sau obișnuite, există o probabilitate de 50-50% să iasă femelă sau mascul, totul ține de noroc.

Plantele masculine dezvoltă saci de polen fără pistilurile de păr alb ale plantelor femele. Asigurați-vă că îndepărtați plantele masculi imediat pentru a evita polenizarea femelelor și distrugerea recoltei.

Asigurați-vă că acordați o atenție deosebită stării plantelor, deoarece acestea pot necesita o reglare fină cu nutrienți și tăiere, din cauza concentrării acordate creșterii mugurilor.

Unii cultivatori aleg să-și spele recoltele înainte de recoltare. Eu personal, vă recomand asta cu tărie! Spălarea implică hrănirea plantelor doar cu apă pentru a elimina substanțele nutritive din plante, înainte de recoltare cu 2-3 săptămâni.

Pasul 5: Recoltarea

După multe luni de îngrijire atentă a plantelor, este timpul de recoltare. Dar, de unde știți când mugurii au atins potența maximă? Iată câteva recomandări pe care trebuie să le luați în considerare pentru momentul perfect de recoltare:

  • În grădină ar trebui să se simtă mirosuri foarte înțepătoare și să prezinte zone de muguri cu tone de tricomi care încep ca glande albe, asemănătoare părului.
  • Lăsați aproximativ jumătate din tricomi să se închidă la culoare în timp până la o culoare galben-aurie, semnalând niveluri mai mari de canabinoizi.
  • Lăsați aproximativ două treimi din tricomi să se întunece pentru o experiență mai sedativă și anti-anxietate datorită transformării conținutului de THC în CBN.
  • Utilizați o lupă pentru a evalua culoarea și formarea tricomilor.

Este nevoie de puțină practică pentru a cronometra perfect recolta, mai ales dacă întâmpinați dificultăți în a estima culoarea și procentul de tricomi care s-au schimbat. Cu timpul, devine mai ușor. Acum, este timpul să vă dezinfectați foarfecele și să începeți să tăiați planta pentru a începe etapele finale.

 

Pasul 6: Uscarea

După ce ați tăiat ramurile și excesul de frunze și frunziș din muguri, este timpul pentru etapa de uscare. Uscarea are loc într-o zonă relativ rece, uscată și întunecată.

În general, cultivatorii atârnă ramurile (folosind umerașe sau unelte similare) cu capul în jos pentru ca acestea să se usuce. Un mediu ideal de uscare este de aproximativ 21°C cu 50% umiditate.

Uscarea mugurilor este un proces lent care necesită răbdare. Nu există nicio scurtătură. Lăsați-vă mugurii să se usuce până când se simt uscați la atingere, iar tulpinile lor mici produc un sunet audibil când sunt îndoite. Tulpinile mai groase se pot îndoi, de obicei, ușor. Când sunt complet uscate, este timpul să trecem la etapa următoare.

Pasul 7: Vindecarea

Vindecarea canabisului este un concept similar cu uscarea acestuia, care elimină excesul de umiditate. Cu toate acestea, acest proces are loc într-un borcan din sticlă, cu închidere ermetică, într-un loc întunecat și răcoros. Pur și simplu umpleți borcanul aproximativ 3/4 din volum și lăsați mugurii să stea acolo 2-4 săptămâni.

În fiecare zi, deschideți borcanul pentru câteva minute pentru a permite mugurilor să primească aer proaspăt și pentru ca umiditatea să fie eliberată. Umiditatea în exces poate duce la mucegai care vă poate distruge mugurii.

Când mugurii încep să se simtă uscați după o săptămână sau două, puteți deschide capacul de mai puține ori (aproximativ o dată pe săptămână). Termenele de întărire variază în funcție de cultivator. Va trebui să experimentați pentru a găsi termenul de vindecare preferat.

 

Pasul 8: Depozitarea

Răbdare, acesta este ultimul pas. Dacă doriți să vă păstrați mugurii florali pe termen lung și să le păstrați prospețimea, luați în considerare practicile de depozitare pentru a evita o reducere a potenței și aromei. Iată câteva sfaturi pentru a vă menține mugurii proaspeți mai mult timp:

 

  • Pachete de umiditate: dacă este posibil, adăugați un pachet de umiditate în borcanul cu muguri. Aceste pachete de echilibrare a umidității absorb sau eliberează umezeala după cum este necesar. Pachetele de umiditate sunt disponibile într-o gamă de niveluri de umiditate relativă între 58% sau 62% umiditate, în funcție de mediul dumneavoastră.
  • Recipiente etanșe: Investiți într-un borcan ermetic sau în alte recipiente etanșe pentru a vă depozita floarea. În mod ideal, rămâneți la sticlă sau ceramică. Evitați plasticul!
  • Mediu întunecat: Căldura, umiditatea, oxigenul și luminile pot îmbătrâni mugurii. În mod ideal, investiți într-un recipient care este opac sau cu protecție UV. Lumina care intră în borcanul cu muguri poate reduce potența și calitatea mugurilor. În plus, păstrați întuneric în zona de depozitare.
  • Mediu rece: păstrați zona de depozitare sub 25°C pentru a reduce riscul de mucegai.

 

Gând final

Acum că aveți o idee mai bună despre cultivarea canabisului în aer liber, sunteți gata să vă începeți călătoria ca cultivator de canabis.

Dacă doriți să vă perfecționați arta cultivării canabisului, urmăriți în continuare acest website, dedicat canabisului. Voi încerca să vă ofer detalii despre tot ce înseamnă canabisul; de la cultivare la probleme asociate cultivării, la metode de consum, pe plan medical, recreativ, educație, samd.

Și, cine știe, după legalizarea cultivării canabisului și la noi în țară, vă puteți transforma acest hobby într-o carieră.

 

Acest material este strict în scop informativ și educațional!


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment