Read Time:4 Minute, 50 Second

Cererea de canabis vegan este în creștere. Similar cu apariția alimentelor fără lactate, fără zahăr și fără gluten, oamenii își doresc alegeri mai sănătoase când vine vorba de muguri. Canabisul vegan este considerat o alegere excelentă pentru oameni și mediu, având în vedere produsul „mai curat” și impactul redus asupra mediului.

Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu cultivarea organică. Cu toate acestea, un concept în curs de dezvoltare este în creștere în popularitate, în special printre cultivatorii de canabis – cultivarea vegană.

Canabisul vegan este disponibil în anumite dispensare din Canada și SUA. Cererea pentru acesta crește în același mod ca și piața produselor comestibile fără lactate, fără gluten și fără alergeni. În ceea ce privește valoarea holistică, canabisul vegan este foarte lăudat. Este, de asemenea, o alegere excelentă pentru a explora tehnici de cultivare mai durabile.

 

Ce este creșterea canabisului vegan?

Cultivarea canabisului vegan produce rezultate tangibile cu un aport minim. Piața legală de canabis este în expansiune, iar cultivarea vegană este populară printre cei care doresc canabis mai sănătos, mai multă aromă și producții mai mari.

Pe scurt, cultivarea vegană este cultivarea plantelor fără îngrășăminte sintetice sau produse de origine animală. Este o modalitate de a crește plantele în armonie cu natura. Cultivarea vegană se referă, de asemenea, la durabilitatea solului și la păstrarea fertilității acestuia pentru generațiile viitoare.

 

Principiile grădinăritului vegan

Iată principalele principii care constituie o creștere vegană.

 

  • Acolo unde este posibil, nu săpați

Săpatul solului va ucide multe microorganisme. De asemenea, va rupe drenajul natural pe care l-au creat. Săparea expune solul la eroziunea meteorologică și crește scurgerea nutrienților solubili în apă, cum ar fi azotul, din sol.

  • Adăugați materie organică în sol

Pentru a crește și menține fertilitatea naturală a solului, trebuie să aplicați materie organică. Sursele potențiale includ algele marine, compostul de grădină, frunzele de copaci și gunoiul de grajd. În cultivarea vegană, nu se folosesc produse animale.

  • Utilizați furaje lichide

Puteți cumpăra furaje lichide vegane și game complete de nutriție. Alternativ, creați-vă singur prin compostarea deșeurilor de grădină și diluându-le cu apă. Ingredientele bune includ alge marine, lucernă și urzici – toate bogate în nutrienți.

  • Evitați pesticidele

Pesticidele organice pot ucide și insectele benefice. Alternativele includ mușețelul și usturoiul, plantarea însoțitoare și controlul biologic.

 

Comandă acum eBook-ul
Cultivarea Canabisului – Indoor și outdoor

 

Vegan vs Organic

Atât cultivarea organică, cât și cea vegană se referă la menținerea lucrurilor naturale și să nu se folosească nimic sintetic. În timp ce culturile vegane sunt fără îngrășăminte sintetice, pesticide sau ingrediente derivate de la animale, culturile organice folosesc totuși subproduse de origine animală.

În natură, plantele sunt rareori expuse la nivelurile de subproduse de origine animală conținute în îngrășămintele organice. La ce materie animală sunt expuși sunt în principal rămășițele degradate ale oricăror insecte prezente în sol.

Urmele din produsele de origine animală tind să se descompună foarte lent în canabis. Acest lucru lasă reziduuri de metale grele stocate în plantă sub formă de săruri. Deșeurile animale utilizate în îngrășământ pot fi pline de hormoni și pesticide – toate acestea pot afecta calitatea și gustul canabisului.

Acumularea de reziduuri poate avea, de asemenea, un efect dăunător asupra pH-ului solului. Metodele de cultivare vegană, în schimb, nu au nevoie de management al pH-ului. Ele mențin în mod natural un ecosistem echilibrat și mai sănătos pentru plante.

 

Avantajele culturilor vegane

Canabisul vegan poate fi de până la 1.000 de ori mai mic în conținutul său de metale grele decât canabisul organic. Planta metabolizează eficient nutrienții, oferind mai mult timp și energie pentru a crea compuși volatili precum terpenele. Ca atare, canabisul vegan este puternic atât ca efecte, cât și ca miros, având un nivel ridicat de terpene. În ceea ce privește potența și conținutul de canabinoizi, s-a demonstrat că unele tulpini cultivate vegan conțin peste 20% THC și peste 10% CBD.

Îndepărtarea produselor de origine animală din operațiunea de creștere este simplă și eficientă. Mai mult, canabisul vegan este o formă de cultivare în interior foarte ecologică, reducând impactul asupra planetei.

Pentru utilizatori, canabisul vegan este produsul perfect. Canabisul non-vegan poate conține contaminanți (metale grele) la aproximativ 2-5 părți per milion. Canabisul vegan are niveluri medii de 200–600 de părți pe miliard. Este mult mai puțin!

 

Dezavantajele culturilor vegane

Nu există dezavantaje reale în creșterea canabisului vegan. Cu toate acestea, necesită un angajament considerabil în comparație cu cultivarea canabisului folosind metode și îngrășăminte generice. Cultivarea vegană nu este pentru cei care nu au timpul sau înclinația să i se dedice.

 

Merită cultivarea canabisului vegan?

Canabisul vegan este un produs curat, cultivat în mod durabil, cu un potențial excelent pentru utilizare medicală și recreativă. Cu piața în continuă creștere, există o cerere pentru o alegere mai diversă de canabis. Deci da, aș spune că merită. Totuși, necesită mai mult timp și concentrare, așa că nu este neapărat cea mai bună alegere pentru cultivatorul începător. Totuși, este o opțiune viabilă de luat în considerare pe viitor.

Indiferent dacă ești sau nu vegan practicant, probabil că vrei să fii mai sănătos și să găsești o soluție de canabis care se potrivește cu stilul și valorile tale de viață. Canabisul vegan oferă o oportunitate de a face bine pentru tine și pentru mediu, fără compromisuri.

 


Înainte de a încheia acest articol, țin să reamintesc că cultivarea canabisului pe teritoriul României este ilegală iar acest articol este strict informativ și educațional!


Pentru cei care sunt în industria cânepei legale autorizate, ofer asistență în domeniile:

Horticultură cu grad medical: cultivare, operațiuni comerciale;
Chimia plantei: cercetare, canabinoizi, analiză;
Management: raport de urmărire a produselor de la sămânță până la vânzarea produsului către client;
Instruire, Mobilizare, Educație: condiții de muncă sigure și sănătoase pentru angajații din industria CBD-ului;
Monitorizare: asigurarea cultivării corespunzătoare prin aplicații și notițe.


 

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment