Cultivarea canabisului – stigmatul din jurul plantei

Val
Read Time:8 Minute, 6 Second

Fiecare cultură are tabuurile ei; angajarea în anumite comportamente vine cu un anumit grad de rușine. În timp ce unele acțiuni sunt inerent imorale și merită stigmatizare, altele sunt privite ca negative prin ingineria socială. Canabisul servește ca un exemplu perfect al acestuia din urmă. Oamenii au cultivat planta timp de mii de ani pentru a construi, hrăni și vindeca. Deși interdicția și-a băgat coada de mai multe ori în ultimele secole, eforturile de denigrare a canabisului din anii 1900 au un impact asupra modului în care majoritatea societăților privesc planta astăzi.

 

De ce atât de mult stigmat înconjoară canabisul?

Un singur cuvânt: propagandă. Există două moduri de a privi realitatea. Primul implică obiectivitate. Când valorificăm metoda științifică și facem tot posibilul să aruncăm părtinirea deoparte, producem deseori rezultate repetabile și consecvente care ne arată o imagine solidă a adevărului. A doua cale implică ideologia. Atunci când abandonăm obiectivitatea și, în schimb, privim prin lentila părtinirii, înclinăm realitatea în favoarea propriilor dorințe, obiective și rezultate intenționate.

Ce legătură are asta cu canabisul?

Chiar și o scurtă privire asupra istoriei plantei din secolul al XX-lea va dezvălui afirmații obscene, personaje răutăcioase și jocuri urâte alimentate de prejudecăți și amenințări în loc de obiectivitate și adevăr.

Canabisul a fost prezentat în Farmacopeea Statelor Unite în perioada 1850-1942. Cu mult înainte de aceasta, o multitudine de culturi au folosit planta din motive holistice, variind de la China antică și Japonia până la Orientul Mijlociu.

Deci, ce s-a întâmplat?

De ce unul dintre cei mai vechi aliați ai noștri botanici a căzut brusc? În Statele Unite, propagandiștii care au susținut criminalizarea canabisului au lansat o campanie de jurnalism bazată pe minciuni și rasism. Sentimentele anti-canabis au început să apară în anii 1930, ajungând la un nivel de febră după lansarea „Reefer Madness” în 1936 – un film care leagă consumul de canabis de halucinații, tentative de viol și crimă.

Acest hit fictiv și-a făcut treaba, iar oficialii au adoptat Legea privind impozitul pe „marihuana” în 1937, permițând controlul și impozitarea tuturor vânzărilor de canabis. Harry Anslinger, omul din spatele legislației, a continuat să murdărească imaginea publică a canabisului. Anslinger a alimentat minciuni rasiste și a răspândit vestea cum că canabisul a indus violență infernală, în special în comunitățile negre și hispanice.

În următoarele câteva decenii, un limbaj militarizat a început să intre în dezbatere. Președintele Nixon a inițiat războiul împotriva drogurilor cu Legea substanțelor controlate din 1970. Acest lucru a făcut ca această minunată plantă să fie inamicul public numărul unu și a introdus planta în categoria anexa 1 alături de heroină și cocaină.

 

Impactul global al interzicerii canabisului

Desigur, interzicerea canabisului a avut o răspândire globală. Fără îndoială, cei cu un interes personal și o prezență puternică de lobby au jucat un rol semnificativ în interdicție – dar o mare parte a prejudecății provine de la oamenii care judecă ceva ce nu înțeleg.

Fără știința care explică canabisul, diferite culturi au venit cu propria lor interpretare. Vedele hinduse afirmă că un înger păzitor trăiește în frunze, în timp ce prohibiționistii asociază adesea schimbarea conștiinței cu nebunia.

Deși o mare parte a fricii exagerate din spatele canabisului s-a risipit, planta rămâne incriminată pe nedrept în majoritatea țărilor, iar stigmatul din jurul ei există încă chiar și în țările cu piețe legale de canabis.

 

eBook: CULTIVAREA CANABISULUI – Indoor și Outdoor

 

Utilizatorii de canabis medical suportă și greul

Din fericire, observăm unele progrese, mai multe țări legalizând planta într-o anumită măsură. Dar apele rămân încă tulburi. Zonele cenușii legale fac lucrurile confuze, iar stigmatul rezidual înseamnă că consumatorii de canabis medical rămân fără sfaturi concrete.

Un total de 36 de state din SUA au aprobat programele de canabis medical, dar planta rămâne un medicament din anexa 1 la nivel federal. Această clasificare neconcordantă îi face pe unii angajatori să se simtă îngrijorați și înseamnă că utilizatorii medicali pot risca să-și piardă slujbele și nu numai. Rapoartele din Pennsylvania [1] detaliază veteranii cu PTSD și problemele anterioare care pierd oportunitățile de muncă, deoarece au fost sinceri cu potențiali angajatori cu privire la consumul de canabis medical.

Din nou, vedem o ciocnire între obiectivitatea sunetului și părtinirea irațională. Agenția Antidrog (DEA) din Statele Unite clasifică canabisul ca substanță din anexa 1 pe motiv că are un potențial ridicat de abuz și nu prezintă nicio valoare medicamentoasă acceptată în prezent. O serie de cercetări pictează o imagine diferită. Alcoolul și tutunul sunt, de asemenea, disponibile gratuit și îndeplinesc cu ușurință criteriile din anexa 1.

Chiar și în regiunile legale, consumatorii de canabis medical suferă încă de replicile de interdicție din ultimele decenii. Dar acest stigmat nu are doar impact asupra indivizilor, ci are un impact asupra întregii piețe profesionale de canabis.

 

Cum afectează exact stigmatul de canabis pe piața actuală?

În primul rând, îl împiedică să existe chiar și în multe țări – în afară de piața neagră de mare succes. Nenumărate națiuni se lovesc de creșterea economică prin interzicerea canabisului.

Între timp, statul Colorado arată ce se întâmplă când legiuitorii dărâmă aceste ziduri. În ultimii șase ani, statul a colectat peste 1,6 miliarde de dolari în impozite pe marijuana și venituri din taxe. Nu numai că națiuni precum Regatul Unit pierd ceva bani serioși, dar inhibă crearea a mii de companii și accelerarea cercetării și dezvoltării critice.

 

Însă companiile care își desfășoară activitatea într-un cadru legal suferă, de asemenea, de consecințele stigmatizării canabisului. PayPal domină comerțul și se mândrește în prezent cu 403 milioane de conturi active de consum și 29 de milioane de comercianți. Cu toate acestea, PayPal a plasat canabisul pe „lista de articole restricționate”, ceea ce înseamnă că sunt interzise companiile care vând orice este legat de canabis, inclusiv articole din sticlă și produse CBD.

Profesionalizarea cultivării canabisului continuă să schimbe fața plantei. Mulți oameni asociază operațiunile de cultivare a canabisului și a cânepii cu cele afișate în emisiunile polițiștilor și în mass media. Dar legalizarea în unele țări a permis antreprenorilor și inovatorilor să folosească cele mai noi tehnici horticole în beneficiul consumatorilor și al industriei în ansamblu.

Într-adevăr, cultivatorii și crescătorii care au muncit din greu – și continuă să lucreze – au pregătit scena pentru acest progres. Aceștia sunt responsabili pentru multe dintre geneticele prețioase disponibile astăzi, fără a menționa metodele de control biologic și hrănire, toate la dispoziția noastră.

 

Noua eră a tehnologiei de cultivare a canabisului

Operațiunile agricole verticale și creșterea masivă a canabisului hidroponic utilizează aceste genetice și tehnici pentru a depăși limitele și mai mult. Multe companii de canabis angajează botanici profesioniști, crescători calificați și experți în cultivare pentru a optimiza producția și chiar se extind în domeniul futurist al inteligenței artificiale pentru a rula sisteme complexe de cultivare a canabisului.

Producătorii de mari dimensiuni de canabis urmăresc, de asemenea, îndeaproape ultimele date achiziționate de cercetătorii de canabis. Pe măsură ce noile descoperiri cu privire la canabinoizi, terpene și alți constituenți devin disponibile, cultivatorii continuă să dezvolte soiuri care oferă niveluri mai ridicate de compuși noi.

Deși serele masive și sistemele automate sunt impresionante, un alt sector din industrie își găsește o nișă locală, organică și durabilă. Sute de cultivatori profesioniști de canabis din Statele Unite produc toate intrările necesare pentru a construi soluri de viață sănătoase, cu impact minim asupra mediului.

Dar operațiunile profesionale nu sunt singurele care beneficiază de noi tehnologii; cultivatorii de canabis pentru uz propriu sunt, de asemenea, capabili să producă o sursă fără a utiliza substanțe chimice dăunătoare sau sisteme de iluminare foarte costisitoare și dăunătoare mediului înconjurător. În schimb, pe măsură ce tehnologia de creștere a canabisului și iluminarea s-au îmbunătățit, cultivatorii pot acum să facă o cultură în interior folosind sisteme de iluminare LED sigure și substanțe nutritive organice pentru o recoltă de succes și aproape organică!

Toate aceste eforturi uimitoare înlocuiesc încet, dar sigur stigmatul canabisului cu respect, venerație și fascinație. Chiar și cei mai sceptici dintre adversari nu pot să nu întoarcă capul când aud despre beneficiile economice și oportunitățile de investiții incredibile.

 

eBook: CANABISUL MEDICINAL – Știința dincolo de controversă

 

Potențialul agriculturii de cânepă

Cine nu respectă fermierii? Societatea privește favorabil această profesie. La urma urmei, sunt motivul pentru care avem mâncare în fiecare zi. Probabil că sunteți obișnuiți să vedeți câmpuri pline de porumb, grâu și orz. Dar mulți fermieri trec la cultivarea canabisului și/sau a cânepii.

Soiurile înalte și fibroase cu conținut scăzut de THC (cunoscute sub numele de cânepă sau Canabis Sativa L) sunt o opțiune atractivă pentru proprietarii de ferme. Semințele sunt o sursă nutritivă de hrană, fibrele sunt un material puternic pentru fabricarea frânghiei, hârtiei și a altor materiale, iar florile bogate în CBD sunt un element valoros pentru sănătate.

Multe țări din Europa obțin profituri mari din cultivarea cânepei. Cânepa nu doar îi entuziasmează pe cei cu o mentalitate economică. Cânepa produce produse mai durabile decât cele derivate din bumbac, necesită mai puține substanțe chimice pentru a crește și ajută la eliminarea poluanților din sol prin bioremediere.

 

Profesionalizarea în spațiul canabis schimbă paradigma?

Canabisul a avut un secol dur. Dar lucrurile se schimbă în bine. Operațiuni impresionante de creștere, cercetare și dezvoltare aprofundată și transformare economică schimbă fața plantei și modul în care oamenii și guvernele privesc canabisul cu alți ochi. Am parcurs un drum lung, iar în următorul deceniu ar trebui să spargem ultimul stigmat care încă face presiuni pe această minunată plantă.


Disclaimer

Acest conținut are doar scop educativ. Informațiile furnizate provin din cercetări colectate din sursele externe menționate mai jos:

  1. Pain or a paycheck: how medical marijuana can impact employment in Pennsylvania https://www.abc27.com
  2. The Farm Bill, hemp legalization and the status of CBD: An explainer https://www.brookings.edu

 

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Cultivarea canabisului și maximizarea procentelor de CBD

Piața canabidiolului (CBD) a devenit o componentă imensă a industriei profitabile a canabisului. Pe măsură ce un număr tot mai mare de oameni descoperă beneficiile CBD-ului și recunosc că, într-adevăr, îi ajută la o serie de condiții fizice și mentale, CBD-ul a devenit parte a rutinei lor de sănătate. Există […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!