Cultivarea canabisului – Înțelegerea elementelor de bază

Val
Read Time:11 Minute, 52 Second

Dacă vrei să te implici în cultivarea propriilor muguri de canabis, acest ghid informativ este o idee bună de unde să începi. Această lucrare este un ghid asupra elementelor fundamentale și ar trebui să abordeze orice întrebări pe care le poți avea despre creșterea propriei plante.

 

De ce oamenii cultivă canabis?

Unii oameni doresc pur și simplu să aibă propriul stoc. Alții doresc să economisească bani sau doresc acces ușor la plantă.

Indiferent de motiv, cultivarea canabisului poate fi un efort interesant, deoarece nu ai nevoie de multe pentru a cultiva propria plantă. Cu toate acestea, va trebui să ai anumite cunoștințe și informații vitale, cum ar fi tulpinile și metodele de creștere, despre care vei afla mai multe în secțiunile următoare.

Cel mai important, trebuie să o tratezi la fel ca orice altă plantă. Asta înseamnă să-i acorzi cantitatea potrivită de atenție și îngrijire tandră și iubitoare.

 

Sunt toate plantele de canabis la fel?

La fel ca orice altă ființă vie de pe acest Pământ, nu toate tulpinile de canabis sunt la fel. Fiecare variază în ceea ce privește viteza de creștere, mirosul, randamentul, dimensiunea, rezistența și conținutul de canabinoizi/terpeni.

În plus, o diferență majoră constă în sexul plantelor de canabis. Pe scurt, cel mai probabil vrei să crești plante femele, deoarece acestea sunt cele care produc muguri rășinoși. Și, pentru a te asigura că vei avea plante femele, ai nevoie de semințe feminizate, adică semințe care au fost concepute pentru a se dezvolta în plante exclusiv feminine. Semințele obișnuite (regulare), pe de altă parte, au șanse de 50% să devină mascul sau femelă.

Un alt factor pe care vei dori să îl iei în considerare este diferența dintre tulpinile cu auto-înflorire și tulpinile fotoperiodice. „Auto-înflorire” înseamnă că plantele vor începe să înflorească singure în două până la patru săptămâni de la germinare.

Soiurile fotoperiodice, pe de altă parte, au nevoie de 12 ore de întuneric pe zi pentru a induce și susține înflorirea (indoor). De asemenea, durează mai mult să crească în general, deoarece nu există o perioadă vegetativă stabilită.

 

De ce au nevoie plantele de canabis pentru a crește?

Cultivarea canabisului înseamnă în esență creșterea unei vieți. Trebuie să îi acorzi toată atenția și să nu te zgârcești să îi oferi îngrijirea și nutrienții de care are nevoie pentru a înflori într-o plantă sănătoasă.

La fel ca orice altă plantă, iată cele patru elemente esențiale necesare pentru a cultiva canabis de calitate:

 

  • Aer proaspăt

Să fiu puțin științific pentru un moment. Plantele au nevoie atât de oxigen, cât și de dioxid de carbon pentru respirație și pentru a produce hrană și, respectiv, zaharuri.

Dacă alegi să crești în aer liber, nu ai de ce să îți faceți mari griji, deoarece aerul proaspăt este din belșug. Dar, dacă crești în interior, vei avea nevoie de o circulație adecvată pentru a permite plantelor să respire în mod natural.

Dar asta nu este nimic pe care un sistem de ventilație adecvat nu îl poate repara. Dacă ai un buget limitat, îl poți realiza cu ventilatoare plasate strategic. Dacă ai resurse bănești, cel mai bine ar fi să investești într-un sistem de ventilație mai elaborat.

 

  • Lumină

Plantele depind de lumină pentru a stimula o creștere sănătoasă prin procesul de fotosinteză. În cazul plantelor de canabis, cu cât primesc mai multă expunere la lumină, cu atât dezvoltă mai mulți muguri.

La fel cum este cu obținerea de aer proaspăt, plantele de canabis pot obține toată lumina de care au nevoie atunci când sunt cultivate în aer liber. Dar, pentru cultivarea în interior, vei dori să acoperi 400-600 de wați (sau mai mult) pe metru pătrat.

Un alt factor la care ar trebui să ți cont atunci când crești în interior sunt temperaturile ridicate. Unele tipuri de lumini, în special HID-urile, tind să fie fierbinți și îți pot compromite mugurii dacă sunt prea aproape de baldachin sau prea puternice în general.

 

  • Apa

Apa este sângele vital al fiecărui organism viu de pe Pământ. Plantele de canabis sunt o excepție destul de rară, deoarece pot supraviețui dacă te zgârcești cu aprovizionarea cu apă. Cu toate acestea, există șanse mari ca acesta să moară dacă îi dai prea mult.

Cel mai bun mod de a te asigura că oferi plantelor cantitatea corectă de apă este să aștepți până când substratul se usucă. Dacă ridici recipientele pentru plante și găsești că sunt relativ ușoare, probabil că este timpul pentru udare. În orice caz, nu uda din nou până când partea superioară a solului este complet uscată.

În ceea ce privește metoda de udare preferată, hrănirea de jos este, fără îndoială, cea mai bună pentru plantele de canabis. Aceasta implică plasarea ghivecelor în tăvi cu apă pentru a permite rădăcinilor să absoarbă cantitatea potrivită de apă/soluție nutritivă în sol.

Acest proces permite, de asemenea, rădăcinilor să crească în continuare în jos, ceea ce va aduce beneficii plantelor pe termen lung. Cu suficient aer proaspăt, apă și lumină, plantele pot efectua fotosinteza pentru a-și accelera creșterea.

 

  • Nutrienți

Furnizarea de nutrienți plantelor de canabis înseamnă, în esență, să le hrănești. Acești nutrienți de bază sunt de obicei încorporați în sol de la început sau sunt amestecați într-o soluție și administrați în acest fel.

Există multă știință implicată în procesul de administrare a nutrienților, dar o voi păstra pentru altă dată. O opțiune excelentă este să folosești soluții complete de hrănire. Tot ce ai nevoie este o singură doză pentru a oferi plantei hrană în valoare de până la 12 săptămâni. Este cea mai simplă soluție. Cine nu vrea asta?

 

Cât durează cultivarea canabisului?

Am atins pe scurt viteza de creștere a tulpinilor auto-înfloritoare, dar în ceea ce privește durata de timp necesară înainte de recoltare, majoritatea tulpinilor au nevoie de cel puțin trei luni.

Acum, dacă vrei să știi cât va dura până când mugurii devin fumabili, adaugă încă trei săptămâni după recoltare pentru a acoperi uscarea (o săptămână) și întărirea (cel puțin două săptămâni).

Pentru a-ți oferi o imagine mai bună a procesului de creștere, va trebui să înțelegi cele două etape principale ale ciclului de viață al plantei de canabis: vegetația și înflorirea. Iată o explicație pe scurt:

Etapa vegetativă: Perioada în care frunzele și tulpinile plantei încep să se arate. Se termină când vezi că planta crește fie caracteristici sexuale masculine, fie feminine, ceea ce ne duce la următoarea etapă.

Etapa de înflorire: Această etapă începe odată ce plantele femele încep să producă fire de păr albe, altfel cunoscute sub numele de pistili, iar la plantele masculine cresc saci de polen.

 

De ce echipament ai nevoie pentru a cultiva canabis?

Când plănuiești să cultivi canabis, de obicei ți se oferă două opțiuni: cultivare în interior sau în aer liber.

Am atins anterior unele dintre diferențele dintre cele două într-o secțiune anterioară, dar aici este pe scurt: cu iluminare artificială, un cort de creștere, sol, nutrienți, unelte de grădinărit și potențial. Cultivarea în interior este de obicei mult mai scumpă în comparație cu cultivarea în aer liber.

Cu toate acestea, hai să aruncăm o privire mai profundă asupra echipamentului de care ai nevoie pentru fiecare mediu.

 

Creșterea în interior

Cort de cultivare: Acesta este un spațiu mic, închis, care găzduiește plantele. Practic, se numește mediu de cultură.

Lumini: Luminile HID duc la recolte mai mari, dar pot deveni puțin prea calde și îți pot deteriora plantele. LED-urile au o temperatură mai rece, dar randamentele nu sunt de obicei la fel de mari. Totuși, costurile curentului electric consumat este mult mai mare la luminile HID în comparație cu panourile LED. Depinde de tine ce să prioritizezi.

Sol și ghivece: Acestea vor acționa ca o casă și un sistem de sprijin pentru plante. Recomand soluri prefertilizate care conțin deja nutrienți și, în ceea ce privește recipientele, poți alege fie ghivece din material textil, fie recipiente standard din plastic.

Echipament hidroponic: Dacă alegi varianta fără sol, va trebui să cumperi un echipament hidroponic. Pe scurt, această metodă presupune utilizarea de soluții concentrate de îngrășăminte minerale care să fie absorbite de rădăcini.

Alimentarea cu apă: Apa curentă de la robinete conține de obicei un nivel ridicat de clor, așa că apa filtrată este o alegere mult mai bună.

Ventilatoare de evacuare: Plantele au nevoie de un aport adecvat de dioxid de carbon pentru a se dezvolta. Pentru a realiza acest lucru, vei avea nevoie de un flux constant de aer. Asta înseamnă un ventilator ce introduce aer curat în cort și un extractor ce scoate aerul uzat din cort.

Controale și monitoare climatice: Aceste comenzi moderează luminile, CO₂, umiditatea și temperatura și ar trebui să funcționeze într-un ritm constant pentru a optimiza creșterea plantelor.

 

Creșterea în aer liber

Echipament rezistent la intemperii: Natura poate fi uneori puțin aspră, așa că vei dori această protecție suplimentară pentru plante. Învelișurile de protecție ar trebui să facă acest lucru.

Sistem de drenaj: Rădăcinile plantei pot fie inundate cu exces de apă. Construirea unui sistem simplu de drenaj din pietriș va fi de mare ajutor.

Sol: Indiferent dacă plantezi direct în pământ sau utilizezi un ghiveci, ai nevoie de un sol bogat în nutrienți.

Nutrienți: La fel ca oamenii, și plantele au nevoie de vitaminele lor. Nutrienții de bază vor fi mai mult decât suficienți pentru a oferi acea hrană necesară.

Kit de testare a solului: Pentru o citire precisă a calității solului în care se află planta, un verificator de sol va fi util. De asemenea, ar trebui să îți arate dacă trebuie să faci udare suplimentară.

Recipiente: Adesea, Air-Pots sunt cea mai bună alegere pentru cultivarea canabisului în aer liber. Acest lucru permite tăierea naturală a rădăcinilor, ceea ce înseamnă o creștere mai bună a plantelor.

 

Ce parte din planta de canabis fumezi?

Acest lucru poate părea evident pentru unii, dar acesta este un ghid pentru începători și trebuie menționat.

Iată răspunsul simplu: Mugurii sunt singura parte fumabilă a plantei de canabis. Cu toate acestea, acești muguri trebuie să treacă printr-un proces de uscare și întărire înainte de a putea obține o calitate premium.

Și, așa cum am mai menționat, numai plantele femele produc muguri, așa că este esențial să procuri semințe feminizate.

 

Concluzie

Sper că acest început de ghid ți-a putut oferi suficiente informații despre elementele de bază ale cultivării canabisului. Dar, înainte de a trece la pasul următor, ți-am pregătit câteva răspunsuri la cele mai frecvente întrebări:

 

Cât de des trebuie să ud plantele de canabis?

De obicei, o dată la două zile este mai mult decât suficient pentru majoritatea plantelor de canabis. Lasă-le puțin timp să se usuce ușor, dar nu până la punctul de ofilire, desigur.

Iată o modalitate bună de a afla dacă plantei îi este sete: Bagă un deget în pământ, cam 5 cm. Dacă solul este uscat înseamnă că are nevoie de udare. Dacă solul este încă umed, înseamnă că mai poți aștepta o zi până la udare.

 

Cât de discret crește canabisul în ceea ce privește lumina și mirosul?

Totul depinde de metoda de creștere pe care o alegi. Este cu siguranță mult mai ușor să mergi incognito dacă îți cultivi plantele în interior. Dacă crești într-un cort, pur și simplu ține ușile închise și obține un filtru de carbon pentru a reduce mirosul.

Va exista ceva poluare de zgomot/lumină și miros, dar asta face parte din cultură sau cum mai spun unii: riscul meseriei.

Dacă vorbim despre cultivarea în aer liber, vei avea nevoie de deghizare. Aroma canabisului poate atrage bănuieli din partea vecinilor, așa că ar fi înțelept să le așezi alături de plante însoțitoare, cum ar fi menta, pentru a acoperi acel miros distinct.

 

Fără multă experiență, cât de ușor este să încorporez cultivarea canabisului în rutina zilnică?

Dacă te-ai decis să te apuci de cultivarea canabisului, va trebui să depui timp, efort și angajament. O parte din ea este doar să te condiționezi la sarcinile pe care le ai la îndemână. Aceasta include verificarea plantelor în mod regulat, oferindu-le nutrienții corespunzători și recoltarea la momentul potrivit.

Poți opta pentru diferite rutine în funcție de programul tău, dar unele aspecte ale procesului de creștere pot fi simplificate dacă urmezi câteva îndrumări recomandate. Udarea, de exemplu, se face cel mai bine dimineața. Deci, dacă faci acea parte odată cu cafeaua de dimineață, vei avea aceasta încorporată în viața de zi cu zi în cel mai scurt timp.

 

Trebuie să păstrez plantele de canabis la o temperatură constantă?

Plantele de canabis pot face față micilor fluctuații în ceea ce privește temperatura. Dar pentru a obține cele mai bune rezultate, consecvența este esențială.

Dacă crești în aer liber, temperaturile din timpul zilei ar putea fi mai imprevizibile din cauza căldurii și umidității, așa că va trebui să fii mai atent. Temperaturile pe timp de noapte tind să fie mai reci și mai previzibile, așa că nu ar trebui să ai atât de multe probleme.

Creșterea în interior poate fi mult mai ușoară, deoarece ai ajutorul unor controale de temperatură și modulatoare pentru a oferi consistența de care ai nevoie.

 

De ce trebuie să fie întuneric pentru ca canabisul să crească corect?

În afară de fotosinteză, care necesită lumină, plantele de canabis trebuie să treacă și prin procesul de respirație.

În acest timp, plantele recreează compușii descompuși anterior folosind carbonul pe care l-au stocat în timpul fotosintezei. Ele vor metaboliza energia pe care au creat-o înainte de a începe să o producă din nou a doua zi.

Respirația are loc în cea mai mare parte fără nicio prezență de lumină, fie că este în interiorul unei încăperi de cultură neluminate sau în timpul nopții.

 

Care sunt costurile inițiale pentru începerea unei culturi de canabis?

Am stabilit că cultivarea în interior va fi mai scumpă decât cea în aer liber. Dar dacă vrei niște numere, ai nevoie de minim 500 de euro.

Și, cum legalizarea a devenit o realitate în multe părți ale lumii, poți găsi multe dintre aceste instrumente online.

În ceea ce privește semințele, vânzătorii specializați îți vor oferi o listă de opțiuni de semințe de înaltă calitate din care să poți alege.

 


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Naturway – Sponsor oficial al conferinței profesionale al târgului EXPO LA CÂNEPĂ, Ediția a III-a

NATURWAY este un magazin online care s-a născut din dorința de a avea o viață mai sănătoasă, mai plină de energie, mai aproape de natură. NATURWAY oferă o gamă variată de produse naturale și Bio certificate la nivel european, de la suplimente și vitamine, la produse cosmetice și de îngrijire […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!