Controlul creșterii

Val
Read Time:3 Minute, 37 Second

Cultivatorii vor de cele mai multe ori ca plantele să crească într-o anumită formă și până la o anumită dimensiune pentru a obține recoltele cele mai bune.

 

De ce ar trebui cultivatorii să-și antreneze plantele?

Ca și crescător, poți controla multe în ceea ce privește mărimea și forma finală a plantei folosind tehnici adecvate de antrenare și creștere cum ar fi topping, FIM, LST, super cropping, SOG, ScrOG și altele. Cu toate acestea, indiferent de cât de bine îți antrenezi planta, unele modele de creștere vor fi determinate de genele acestora, mai ales în perioada de înflorire. Poți controla componența genetică alegând de la început un soi bun, care se comportă bine la metoda pe care vrei s-o aplici.

Mulți crescători preferă să-și păstreze plantele scurte, crescându-le stufoase și extinse pe lățime, decât înalte și subțiri.

Lumina, importantă pentru plante

Pentru crescătorii outdoor, antrenarea plantelor ajută la îmbunătățirea recoltelor și a camuflajului. Soarele asigură toată lumina de care o plantă are nevoie (atâta timp cât primește lumină directă în cea mai mare parte a zilei). Dar cei mai mulți crescători outdoor caută să-și crească plantele astfel încât să producă cât mai mulți muguri, dar în același timp să-și păstreze plantele ascunse pentru a fi mai greu de observat de către animale (animalele iubesc gustul plantelor).

În exterior, o plantă stufoasă produce cele mai bune recolte. Crescătorii trebuie adesea să prevină creșterea excesivă în înălțime a plantei. Acest lucru este realizat cel puțin parțial cu ajutorul metodelor de antrenare.

 

De ce indoor și de ce plante scurte?

Pentru crescătorii indoor, plantele tind să dea recolte mai mari dacă sunt ținute la distanța optimă față de luminile de creștere. Asta înseamnă că trebuie menținut frunzișul plat sub luminile de creștere și aproape întotdeauna trebuie folosite metode de creștere antrenantă cum ar fi topping, FIM, Main-Linig, ScrOG etc. Aceste metode de antrenament ajută ca toți mugurii să primească cât mai multă lumină posibilă, astfel sporind recolta.

Luminile de creștere interioară nu sunt ca lumina soarelui. Soarele este atât de departe încât legea pătratului invers nu face nicio diferență – planta va primi cam tot atâta lumină fie că este la sol fie că este la o înălțime de 100 metri.

Folosirea luminilor interioare nu se compară cu lumina soarelui. Cu cât planta este mai departe de sursă, cu atât va primi mai puțină lumină. La luminile de creștere, cantitatea de lumină scade foarte mult cu cât planta este mai departe.

Acesta este un motiv extrem de important pentru a înțelege cât de departe trebuie poziționate luminile, în funcție de tipul de lumini care sunt folosite.

Lumini puternice

Unele lumini de creștere sunt foarte puternice (MH/HPS sau anumite tipuri de LED). Cu cât este mai mare și mai puternică o lumină, cu atât mai departe va trebui ținută de plante, asta înseamnă că acoperă și o arie mai mare. La MH/HPS sau LED, este important de știut exact la ce distanță trebuie așezate de plante. La luminile MH/HPS este simplu de știut. La cele cu LED este important să întrebați producătorul cât de departe față de plante trebuie așezate. Trebuie să știți unde este „locul idealˮ unde plantele primesc exact câtă lumină au nevoie.

 

Lumini mai slabe

Unele lumini de tipul CFL sau cele fluorescente au „locul idealˮ la numai câțiva centimetri distanță. Cu cât sunt mai departe, cu atât plantele vor primi mai puțină lumină. Acest tip de lumini pot fi o alegere bună pentru anumiți crescători, dar va trebui să învățați cum să vă antrenați plantele să profite cât mai mult de pe urma unor lumini slabe.

O plantă crescută în stare naturală are mai puține părți din ea în zona de lumină optimă. Drept urmare, această plantă are un singur mugure mare, restul fiind mult mai mici. Planta antrenată în schimb, are mulți muguri exact în locul ideal. De fapt, aproape toată planta este scăldată în cantitatea optimă de lumină primită. Asta înseamnă că planta are mai mulți muguri dezvoltați.

În general, în partea de sus a locului ideal a luminii de creștere se formează cei mai mulți muguri. Plantele iubesc lumina, atâta timp cât sunt ferite de zona „prea fierbinteˮ (care pot provoca arsuri chiar și în cazul în care aerul e rece).

Acest material este strict în scop informativ și educațional!


 

Val
Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Despre concentratele de canabis

Concentratele reprezintă sectorul cu cea mai mare creștere din industria canabisului. Deși florile de canabis sunt principala modalitate de a consuma planta, utilizarea concentratelor crește într-un ritm foarte rapid. Până la sfârșitul anului, vânzările de concentrate s-ar putea să depășească vânzările florilor de canabis. Concentratele reprezintă o formă a canabisului, în care […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!