Ciudățenii în lumea canabisului

Val
Read Time:1 Minute, 55 Second

Câteodată, cultivatorii se confruntă cu unele ciudățenii apărute pe parcursul cultivării și rămân uimiți. Iată câteva exemple de plante care sunt ”ciudate”.

Răsaduri cu trei frunze

Din când în când, cultivatorii vor avea uimirea să vadă un răsad „trileaf”. Aceasta este o mutație relativ obișnuită și trebuie tratate ca orice alte răsaduri.

Aceste răsaduri cu 3 frunze ar putea fi un candidat bun pentru metoda de cultivare ScrOG.

Frunze în două culori

Frunzele în două culori au, de obicei, colorarea împărțită într-o linie relativ dreaptă. Această mutație afectează adesea doar una sau două frunze pe întreaga plantă, deși uneori veți obține o tulpină întreagă sau o parte din plantă care prezintă această caracteristică.

Frunzele de două culori nu par să schimbe cu ceva creșterea plantei, dar arată foarte bine!

Acest lucru se numește „sectorial chimera” și poate apărea la orice plantă. Nu trebuie confundată cu o deficiență de nutrienți și nu trebuie să vă faceți griji!

Mugurii din centrul frunzelor

Aceasta este o mutație pe care mi-ar plăcea să o văd pe plantele mele într-o zi. Deși sunt așezate în mod ciudat, acești muguri sunt ca orice alt mugur produs de plantă.

Muguri albicioși

Acești muguri albicioși pot apărea în culturile indoor atunci când se folosesc lumini puternice LED sau chiar și la unele culturi cu HPS-uri slab ventilate, care sunt ținuți foarte aproape de sursa luminii.

Practic, acest lucru se întâmplă atunci când plantele capătă prea multă lumină.

Mugurii albicioși au tendința de a avea o potență scăzută sau deloc. Nivelul canabinoizilor din muguri este foarte slab și nu este recomandat utilizarea lui.

Prin urmare, chiar dacă arată frumos din punct de vedere vizual, ar trebui să evitați utilizarea acestor mugurași!

Producția de sevă

Există multe speculații despre această ”sevă” dar nimeni nu știe nimic sigur. Mulți cultivatori care s-au ocupat de acest lucru sunt de acord că tipul de seva produsă este dulce și nu conține THC. Conține în cea mai mare parte zahăr și apă. Pare a fi legat de supraproducția de zaharuri a plantelor, iar producțiile de seva sunt mai frecvente atunci când:

  • plantele sunt în stadiul de înflorire
  • se folosesc suplimente de zahăr precum melasa
  • sunt diferențe mari de temperatură între zi și noapte

Voi v-ați confruntat vreodată cu ciudățenii în lumea canabisului?

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Canabisul, un aliat spiritual

Văd tot mai mulți oameni interesați să folosească canabisul ca planta sacră. Odată cu răspândirea rapidă a legalizării canabisului și a recunoașterii lui ca fiind foarte benefic organismului nostru, începem să vedem din ce în ce mai multă lume care intră în contact cu planta în ritualuri ceremoniale și în […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!