Ce trebuie să știți înainte de a încerca concentratele de canabis

Val
Read Time:2 Minute, 58 Second

Ați auzit multă lume discutând despre concentratele de canabis și sunteți probabil curioși să le încercați și voi. Aceste produse pot fi confuze – între uleiuri, kief, rășini, muguri, moon rocks și multe altele, aceste denumiri pot fi noi pentru mulți. Înainte de a vă scufunda în ceea ce înseamnă aceste cuvinte, să începem cu motivul pentru care ați dori să încercați concentrate de canabis. În mod normal, floarea are un conținut de THC care variază de la 10 la 25%, dar acest grup de produse poate crește până la 80% sau chiar mai mult. Datorită acestui fapt, dozarea este importantă: trebuie să vă asigurați că consumați cantitatea potrivită pentru nevoile dvs., mai ales dacă sunteți un pacient medical și îl utilizați pentru afecțiuni cronice, cum ar fi durerea neuropatică sau PTSD.

Concentratele sunt obținute de obicei din canabis utilizând două metode: solvent și fără solvent. Primele pot fi împărțite în continuare în două grupuri: butan și dioxid de carbon. Indiferent de solventul utilizat, toate concentratele vor trebui să treacă printr-un proces numit „purjare” pentru a îndepărta substanțele chimice înainte de al putea consuma. Pe de altă parte, concentratele fără solvenți folosesc căldură, presiune și filtrare pentru a extrage canabinoizii și terpenele din plantă. Extracția fără solvenți necesită mai mult timp și efort, dar unii oameni o consideră o metodă mai naturală și mai artizanală. Acestea fiind spuse, o metodă nu este neapărat mai bună decât cealaltă – toate produsele pe care le găsiți în dispensarele autorizate sunt sigure de consumat.

Procesul de preparare a uleiului de butan hash (BHO) începe prin adăugarea solventului la mugurii proaspeți, uscați sau înghețați. Îndepărtează uleiurile esențiale din plantă, iar produsul final este un extract care reține toți canabinoizii și terpenele. Odată ce a fost purjat într-un cuptor cu vid, extractul poate să devină ceară, cristale, sau rășină.

Mai este metoda cu dioxid de carbon, un gaz natural pe care îl expirăm, în loc de solvenți chimici. Expunând combinația de canabis și gaz la temperaturi și presiuni ridicate, obțineți un extract brut care necesită distilare. Distilarea este un proces care rafinează produsul și permite producătorilor să izoleze canabinoizii.

Ce este extractul fără solvent?

În loc să se utilizeze dioxid de carbon sau butan, aceste concentrate sunt produse prin căldură și presiune aplicată. Cele două tipuri cele mai frecvente sunt cernerea uscată și hash-ul. Cernerea uscată își primește numele din procesul de frecare a mugurilor uscați peste o sită pentru a colecta tricomi, care sunt glandele de rășină ale plantei de canabis. De asemenea, veți auzi cum oamenii numesc acest produs kief și arată ca o pulbere albă sfărâmicioasă. Hash-ul este o metodă de extragere care implică introducerea mugurilor de canabis prin apă cu gheață, filtrarea acestora printr-o plasă fină, presarea și lăsarea lor la uscat înainte de consum.

Acum, că știți ce sunt unele concentratele, probabil că vă întrebați cum să le consumați. Probabil că ați făcut deja acest lucru dacă ați mâncat un aliment cu canabis sau ați inhalat dintr-un vaporizator. Dar, dacă sunteți curioși să încercați o metodă mai puternică, vă recomand „dabbul”. Această metodă de consum implică utilizarea unui aparat dab, care arată similar cu un bong. Diferența este că în loc să fumați muguri, luați o cantitate mică de concentrat și o puneți pe o suprafață mică numită în mod normal „banger”. Are formă de găleată și poate rezista la temperaturi ridicate. Apoi îl încălziți și inhalați vaporii, exact cum se face la utilizarea unui bong. Efectele acestui mod de utilizare a concentratelor este foarte intensă și nu este recomandată începătorilor.

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Ce este microdozarea?

Microdozarea canabisului este exact cum sună: persoanele care iau doze mici de canabis. Unii medici care prescriu canabis medicinal o descrie ca „dozare de precizie”. Dacă o faceți corect, puteți lua suficient canabis (fie o combinație de THC și CBD, fie exclusiv THC), astfel încât să ofere unele beneficii pentru […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!