Read Time:8 Minute, 31 Second

Ai fumat prea multă iarbă? Poate ai consumat prea multe comestibile? Nu te teme. Fiecare iubitor de canabis va experimenta o călătorie proastă la un moment dat. Deși senzația nu e deloc plăcută, puteți face mai multe lucruri pentru a reduce intensitatea și a le evita în viitor.

De cele mai multe ori, fumatul canabisului are ca rezultat chicoteli, stări de bine, senzație de foame și euforie. Deși canabisul ne catapultează în momente de bucurie și plăcere de cele mai multe ori, uneori lucrurile merg puțin diferit. La un moment dat, toți fumătorii vor experimenta partea mai puțin plăcută a plantei, adică, efectele negative. Da, și canabisul are efecte negative, indiferent dacă vreți sau nu să recunoașteți.

Dintr-un motiv sau altul, canabisul ne poate face să ne simțim anxioși, paranoici și inconfortabili. Aceste sentimente pot chiar escalada în panică.

Dar de ce se întâmplă asta? Și de unde provin aceste sentimente? Continuați să citiți pentru a explora ce cauzează un trip nașpa, cum să opriți o experiență negativă și cum să o preveniți în viitor.

 

Ce este un trip nașpa?

Canabisul are tendința de a ne conduce în puțuri adânci de gândire. Când suntem treji, adesea clipim între idei, gânduri și bănuieli. Gândurile intră în minte și sunt aproape imediat înlocuite pe măsură ce devenim distrași sau dezinteresați.

Acest mod normal de funcționare se schimbă atunci când suntem high. Canabisul ne ajută să mărim fiecare gând și să-l vedem în detaliu. În timp ce această trăsătură ne ajută atunci când scriem o carte, pictăm sau avem anumite discuții cu prietenii, canabisul pune o mulțime de probleme atunci când apar gânduri negative.

Când ne aflăm într-un loc mental rău sau ne aflăm într-o situație riscantă, canabisul ne amplifică gândurile și sentimentele și poate declanșa o reacție proastă. Ne putem găsi cu ușurință blocați într-o spirală de gândire negativă până când respirațiile noastre se scurtează, ochii se lărgesc și strânsoarea anxietății se amplifică.

În realitate, nu este aproape nimic de îngrijorat. La fel cum canabisul face ca mâncarea simplă să aibă un gust orgasmic și muzica să pară sacră, ea exercită aceleași efecte de îmbunătățire asupra gândurilor noastre, fie ele pozitive sau negative.

 

Este canabisul un psihedelic?

Mulți oameni presupun că canabisul acționează ca un psihedelic. Sigur, lucrurile pot deveni intense cu planta uneori, dar acționează într-un mod diferit față de psihedelicul clasic, cum ar fi DMT, LSD, psilocibină și mescalină.

Aceste substanțe puternice sunt definite de capacitatea lor de a induce viziuni intense și de lungă durată, schimbări emoționale și percepții distorsionate. Ele realizează acest lucru, în parte, prin interferența temporară cu semnalizarea serotoninei în creier.

În schimb, canabisul produce efecte prin sistemul endocanabinoid. THC-ul, molecula activă, se leagă de receptorii CB1 din creier, unde își exercită efectele psihoactive. Multe terpene diferite adaugă, de asemenea, efecte energizante sau relaxante amestecului.

Cu toate acestea, intensitatea și natura efectelor canabisului se schimbă atunci când oamenii îl mănâncă. Aici, THC-ul se transformă într-o substanță chimică mai puternică și mai durabilă cunoscută sub numele de 11-hidroxi-THC.

Deși mulți utilizatori descriu consumul de canabis comestibil ca o experiență psihedelică, canabisul nu acționează în același mod ca majoritatea psihedelicelor.

Ce poate declanșa o călătorie proastă pe canabis?

Mulți factori pot contribui la o călătorie proastă sau la o reacție proastă la canabis, de la starea de spirit înainte de a consuma canabis până la exagerarea completă a lucrurilor. Aceste efecte sunt valabile atât pentru începători, cât și pentru utilizatorii experimentați. Consultați mai jos câteva dintre principalele motive pentru care oamenii experimentează o călătorie proastă pe canabis.

 

 • Tulpini cu potență ridicată

Consumul de prea mult THC rămâne singurul motiv cel mai frecvent pentru care oamenii experimentează un trip nasol. Fumatul sau consumul prea mult din această substanță psihoactivă devine din ce în ce mai frecvent, pur și simplu pentru că tulpinile de canabis devin din ce în ce mai puternice în fiecare an.

În anii ‘60 și ’70, iubitorii de canabis consumau canabis cu niveluri scăzute de THC. În epoca modernă, ne bucurăm de dispensare, cluburi de canabis și cafenele care servesc canabis de înaltă calitate.

Nivelurile medii de THC din tulpinile de canabis au crescut absolut, unele depășind chiar 30%. Fumătorii începători pot fi ușor prinși de aceste soiuri puternice, rezultând o experiență proastă.

 

 • Comestibile

Alimentele catapultează mintea într-un cu totul alt tărâm. Chiar dacă fumați canabis de câțiva ani, experiența comestibilă vă poate copleși cu ușurință. Potența, durata și aspectul călătoriei abia seamănă cu efectele canabisului fumat.

Dacă intrați în experiență fără precauție și mâncați mult mai mult decât vă puteți descurca, probabil că veți experimenta o călătorie proastă.

 

 • Dabbing

Dabbing-ul lovește corpul și mintea cu niveluri uriașe de THC. Concentratele puternice vă vor lumina sistemul endocanabinoid la noi experiențe dacă nu le-ați experimentat până acum.

Priviți-l în acest fel; un fum dintr-un concentrat poate avea efecte mult mai mari decât fumatul unui joint întreg.

 

 • Starea de spirit

Modul în care consumați canabis influențează nivelul de high, dar la fel și starea voastră de spirit. Canabisul funcționează ca o ”lupă” pentru problemele fiecărui utilizator. Dacă aveți o sarcină stresantă pe care o amânați, îngrijorări financiare sau emoții pe care le suprimați, canabisul le vor lansa cel mai probabil în prim-planul minții voastre.

Psihologul American și avocatul psihedelicilor Timothy Leary a vorbit despre importanța “set” și ”setting” pentru substanțele psihedelice. “Set” se referă la intrarea în experiență cu o mentalitate clară și curată, în timp ce “setting” se referă la un mediu extern optim și liniștitor.

Aceeași logică se aplică foarte mult și canabisului. Încercați să vă rezolvați problemele sau cel puțin faceți un plan pentru a face acest lucru, înainte de a fuma pentru a evita această experiență neplăcută. Cu toate acestea, uneori, canabisul este exact ceea ce avem nevoie pentru a ieși din stările neplăcute de zi cu zi.

 

Simptomele unei călătorii proaste pe canabis

O călătorie proastă pe canabis se poate manifesta în diferite moduri. Explorați mai jos cele mai frecvente simptome ale unei călătorii proaste pe canabis.

 

 • Paranoia Intensă / Anxietate

Vă amintiți tendința despre care am vorbit mai devreme? Cea în care iarba vă face să vă gândiți prea mult? Ei bine, această trăsătură poate face uneori utilizatorii să se simtă extrem de inconfortabili atunci când se confruntă cu o reacție proastă la canabis.

Tipul ăla se holbează la mine? Tocmai mi-am pierdut portofelul? Poate ar trebui să verific din nou doar pentru a fi sigur? Oare mă vede că sunt fumat?

Acestea sunt câteva dintre întrebările frecvente pe care oamenii încep să și le pună atunci când devin prea high. Canabisul ar trebui să fie o experiență distractivă și plăcută, nu una negativă. Aceste sentimente sunt un semn că ați depășit doza personală și că ar trebui să mergeți mai ușor data viitoare.

 

 • Frica

Consumul alimentelor sau inhalarea concentratelor poate duce la un sentiment profund de frică în rândul celor nepregătiți. De la îngrijorarea cu privire la responsabilitățile vieții până la teama existențială de ce există ceva, această frică poate lovi puternic și din senin.

 

 • Senzații fizice

O călătorie proastă se poate manifesta și ca simptome fizice. Acestea includ:

 • Transpirație
 • Ritm cardiac crescut
 • Disconfort stomacal
 • Amorțeală
 • Agitare

Cum să preveniți apariția unei călătorii proaste cu canabis

În cele din urmă, o călătorie proastă pe canabis provine fie din starea mentală, fie din consumul excesiv de canabis. Mai jos, veți afla cum să preveniți o experiență proastă pentru a evita aceste ”bad tripuri”:

 

 • Limpeziți-vă mintea      

Mergeți la o plimbare, lucrați cu emoțiile, meditați și respirați. Fumați doar după ce ați atins acea stare de pace interioară.

 

 • Contolați împrejurimile               

Este mai probabil să aveți o experiență neplăcută pe canabis în oraș sau în orice loc în care nu ar trebui să fiți fumat. Fumați acasă în dormitorul vostru confortabil, în natură sau la plajă pentru a capta acele vibrații bune.

 

 • Începeți cu microdoze

Luați câteva fumuri la început, așteptați ca corpul să reacționeze și apoi continuați dacă simțiți că vreți mai mult.

 

Cum să opriți o călătorie proastă pe canabis

În timpul unei călătorii proaste pe canabis, s-ar putea să vă simțiți copleșiți și neajutorați. Dar nu e cazul să vă faceți griji. Țineți minte faptul cheie că se va termina în curând. Până atunci, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ușura și a reduce intensitatea experienței:

 

 • Respirați adânc

Când intrăm în anumite moduri în viață, respirația noastră devine superficială. Respirați adânc pentru a vă anunța sistemul nervos că sunteți în siguranță și gata să vă relaxați.

 

 • Faceți o plimbare

Mișcați-vă corpul și faceți-vă sângele să pompeze. Aerul proaspăt vă va relaxa mintea, iar mișcarea va accelera metabolizarea THC-ului de către organism.

 

 • Beți niște ceai de plante              

Rozmarinul și lămâia conțin terpene relaxante și vă vor liniști mintea. Păstrați aceste ierburi aproape de voi în cazul în care veți avea nevoie de ele.

 

 • Țineți minte

Amintiți-vă, veți fi treaz în curând. Luați asta ca pe o lecție. Lucrurile negative au ieșit la suprafață. Canabisul tocmai v-a arătat ce trebuie să faceți pentru a vă îmbunătăți viața și a deveni o persoană mai bună.

 

Cât durează o călătorie proastă pe canabis?

O călătorie proastă de la fumatul canabisului va dura aproximativ 1-2 ore. Cu toate acestea, răspunsul corpului vostru va reduce probabil acest interval de timp.

Efectele comestibilelor durează mult mai mult, între 6-8 ore, în funcție de doză.

 

Pot face supradozaj de canabis?

Fumatul sau consumul de canabis în exces poate duce la efecte adverse, dar nu la o supradoză în sensul clasic. Medicamentele precum opioidele reprezintă un pericol real de supradozaj, deoarece acționează asupra receptorilor din zonele creierului care guvernează respirația. Receptorii canabisului nu există în acele regiuni, drept urmare, este imposibilă o supradozare letală cu canabis.

 

Odată ce ați experimentat un trip nașpa pe canabis, veți ști cam cât poate duce corpul și mintea voastră. Dacă vedeți un prieten într-o situație similară, ajutați-l. Utilizați sfaturile din acest material pentru a-l relaxa și a-l aduce cu picioarele pe pământ.

 


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment