Read Time:5 Minute, 30 Second

Dacă ați avut vreodată plăcerea de a încerca diferite tulpini de canabis, veți ști că acestea vin într-o gamă largă de forme, culori și dimensiuni. Cu toate acestea, un lucru comun și captivant împărtășit de toate tulpinile sunt aceste enigmatice fire de păr portocalii.

Ce caută acolo? Ce scop servesc? Indică o potență mai mare, așa cum spun unii?

 

Anatomia unui mugur

Plantele de canabis sunt remarcabile prin complexitatea lor, dar oamenii sunt în cele din urmă interesați de mugurii.

În miezul mugurului de canabis se află ”cola”, care este porțiunea înflorită din vârful plantei. Cola consta din multe grupuri florale mici împodobite cu tricomi care conțin canabinoizi și terpene.

Dar, tricomii nu sunt firele de păr portocalii pe care le veți găsi pe muguri. Aceste fire portocalii sunt pistiluri sau mai sunt denumiți și stigmele plantei.

În termeni botanici precisi, un pistil cuprinde combinația dintre un ovar, un stil și un stigmat. Mai informal, termenul „pistil” este adesea folosit pentru a descrie stilul fuzionat și stigmatizarea, care servesc colectiv ca organe reproducătoare feminine ale florii.

Stigmatele, denumite adesea în mod greșit pistiluri, sunt de fapt colectoarele de polen ale florii femele de canabis. Fiecare stigmat constă din două structuri delicate legate de un ovul, care deține potențialul de a deveni o sămânță.

Cu toate acestea, pe măsură ce floarea de canabis se maturizează, pistilii încep să se transforme. Ei cresc mai mult și încep să-și manifeste nuanțe portocalii distincte. Ele pot chiar să înceapă să se onduleze și să se schimbe spre tonuri maro-roșiatice. Aceste modificări semnifică apropierea vârfului de maturitate reproductivă pentru planta de canabis.

 

Ce fac firele de păr portocalii de pe canabis?

Firele de păr portocalii nu sunt doar pentru atracție vizuală; ele îndeplinesc funcții cruciale în ciclul de viață al plantei de canabis.

Rolul principal al pistililor constă în reproducere. Așa cum florile atrag polenizatorii cu culorile lor vibrante și mirosurile lor atrăgătoare, pistilurile de canabis sunt invitația naturii pentru a asigura supraviețuirea plantei. Aceste structuri joacă un rol esențial în procesul de fertilizare, servind drept antene de captare a polenului. Ele interceptează polenul de la plantele masculine de canabis (adesea transportate de vânt), captând gameții masculini necesari fertilizării.

Când un grăunte de polen aterizează pe un stigmat, își începe călătoria în stil, ducând la ovar, unde are loc fertilizarea, punând în mișcare crearea semințelor.

Dacă ești un cultivator de canabis, probabil că nu vrei ca planta ta să producă semințe (cu excepția unor circumstanțe specifice). Deci, firele de păr portocalii sunt un semn bun sau un motiv de îngrijorare?

Este important să ne amintim că aceste structuri sunt o parte integrantă a ciclului reproductiv al plantei de canabis. Dacă pistilurile de pe canabis devin portocalii, plantele sunt mature și probabil gata pentru recoltare.

Atâta timp cât eliminați plantele masculine de lângă femele, plantele femele, cu sau fără aceste fire de păr portocalii, nu vor produce semințe decât dacă sunt supuse unui stres ridicat.

Aromă și potență

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că entuziaștii și începătorii deopotrivă sunt curioși cu privire la impactul potențial al părului portocaliu asupra aromei și potenței. Dar, în ciuda credinței populare, culoarea acelor fire de păr portocalii nu influențează direct aceste lucruri.

Pistilii sunt legați de procesele de reproducere ale plantei. Pe măsură ce planta se maturizează, pistilii trec de la alb la portocaliu, semnalând momentul optim pentru polenizare și producerea semințelor. Astfel, această tranziție nu este un indicator al aromei sau al potenței, ci un marker al ciclului de viață al plantei.

Compușii responsabili pentru aromă (terpene) și potență (canabinoizi precum THC-ul) se găsesc în principal în tricomi – acele structuri minuscule, strălucitoare, care acoperă planta. Acești tricomi sunt responsabili pentru aroma și efectele distinctive ale diferitelor tulpini de canabis, nu pistilii.

 

Ce înseamnă pistilii pentru cultivatori?

În primul rând, pistilii canabisului sunt un indicator că plantele sunt aproape sau gata de recoltare. Pe măsură ce floarea de canabis se maturizează, pistilii încep să se schimbe. Ei cresc mai lungi, se umflă, se întunecă ușor, iar vârfurile lor se pot ondula și devin maro-roșiatice. Această transformare înseamnă că planta se apropie de perioada optimă de recoltare.

Cu toate acestea, în timp ce culoarea oferă indicii esențiale, rețineți că evaluarea creșterii plantelor ar trebui să implice o examinare a tricomilor. Acești tricomi sunt adevăratele comori ale canabinoizilor și terpenelor, care definesc potența și profilul de aromă al plantei.

Cercetătorii au descoperit că acești tricomi sunt cei mai activi atunci când par transluciți și maturi. Pe măsură ce îmbătrânesc, devin galbeni, iar tricomii mai bătrâni devin maro. Această schimbare de culoare în interiorul tricomilor oferă, mai ales, cultivatorilor o metodă fiabilă pentru a determina pregătirea plantelor pentru recoltare.

Acestea fiind spuse, pot cultivatorii să influențeze cât de abundenți sunt pistilii? În timp ce genetica joacă un rol semnificativ în determinarea prezenței și cantității de pistili, practicile de cultivare pot avea, de asemenea, un impact.

Crearea unui mediu optim de creștere, inclusiv iluminare, nutriție și ventilație adecvate, poate contribui la dezvoltarea sănătoasă și viguroasă a florilor, din care pot face parte multe fire de păr portocalii.

 

Mituri comune

Există multe mituri și neînțelegeri despre canabis care pot face dificilă cunoașterea plantei. Mai jos aveți câteva mituri despre pistili:

 

Pistilii conțin THC

Una dintre concepțiile greșite predominante este că pistilii conțin THC. Deși aceste fire de păr fac într-adevăr parte din floarea de canabis, ele nu sunt surse de THC.

Tricomii bogați în canabinoizi, care acoperă suprafața mugurilor, sunt locul în care sunt concentrați compuși precum THC-ul și CBD-ul.

 

Exclusiv pentru tulpinile Sativa

Un alt mit comun este că pistilii sunt exclusiv tulpinilor Sativa. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. Pistilii pot fi găsiți pe diferite tulpini de canabis, inclusiv Indica și Hibrizi. Prezența pistililor este determinată de genetica și stadiul de dezvoltare a plantei, mai degrabă decât de clasificarea sa ca tip de plantă.

 

Indicatori ai potenței

O altă concepție greșită este că culoarea pistilurilor indică potența tulpinii. În timp ce pistilii care își schimbă culoarea de la alb la portocaliu pot semnala momentul optim pentru recoltare, aceasta nu se corelează cu potența canabisului. Potența este determinată în primul rând de concentrația de canabinoizi și terpene din tricomi.

 

Influența asupra aromei

În cele din urmă, unii cred că culoarea și prezența pistililor influențează aroma tulpinii de canabis. Cu toate acestea, profilul genetic al tulpinii și concentrațiile de terpene din tricomi au cea mai mare influență asupra aromei tulpinii. În timp ce pistilii sunt o parte importantă a călătoriei de reproducere a plantei, ei nu joacă un rol direct în modelarea gustului.

 


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment