Read Time:2 Minute, 58 Second

”710” este un termen de cod folosit pentru a reprezenta uleiul sau extractele de canabis, deoarece „710” întors, scrie ”OIL”, care înseamnă ”ULEI” (este ușor de văzut pe cifrele unui calculator). La fel ca relativul său atotcuprinzător „420”, 710 a adunat reprezentarea unui stil de viață de canabis de nișă, care este sărbătorit atât printr-o anumită oră (7:10 a.m. sau p.m.) cât și o dată (10 iulie).

 

Sărbătoarea 710

În timp ce 420 are o poveste clară de origine, istoria lui 710 este mai mult un mister. Există unele rapoarte despre termenul 710 care a apărut pentru prima dată în Dicționarul Urban în 2010, dar termenul nu a fost larg legat sau asociat cu canabis, ulei de haș și concentrate până în 2011. Unele surse indică că ”TaskRok of Highly Educated” este inițiatorul termenului; într-un interviu el susține că s-a gândit inițial la termen într-o conversație cu profesioniști din industrie de la Healthstone și BeeHive Oil Clothing. TaskRok a lansat, de asemenea, un album (sub numele grupului său Task & Linus) pe 10 iulie 2011, numit „The Movement”, care avea mai multe referințe la dabbing, inclusiv o piesă intitulată „7:10”.

În timp ce mulți cunoscători ai industriei indică TaskRok ca fiind creatorul mișcării 710, el ezită să revendice proprietatea deplină; în interviu, TaskRok susține că termenul 710 „aparține comunității”.

Deși există încă o dezbatere cu privire la cine, exact, a venit cu termenul 710, există puține dezbateri cu privire la momentul în care acesta a devenit mai proeminent și a început să atragă o atenție reală atât în canabis, cât și în cultura populară.

În 2013, două instituții media au acoperit fenomenul 710 – ”Marijuana.com” de la ”Weedmaps” (care a actualizat un articol existent despre dabbing pentru a include informații despre termenul 710) și ”LA Weekly” (care a difuzat o poveste intitulată „710 este noul 420” în iulie 2013). Tot în 2013, prima sărbătoare oficială 710 din lumea canabisului a fost ”Cupa 710”.

Utilizarea 710 a continuat să câștige avânt, atât în mass-media (în 2014, atât High Times, cât și International Business Times au publicat articole pe 10 iulie care sărbătoresc 710 și „Ziua Dab”), cât și cu consumatorii de canabis. Pe măsură ce legalizarea canabisului s-a răspândit în aproape toată lumea și concentratele devin mai ușor disponibile, dabbing-ul continuă să crească în popularitate ca metodă de consu.

 

Sărbătorile Internaționale 710

În timp ce 710 poate fi sărbătorit de pasionații de canabis în fiecare zi (la 19:10), sărbătorile mai mari și mai oficiale au adesea loc pe 10 iulie (care, numeric, este 7/10).

Deși nu există un singur eveniment din industrie care să iasă în evidență ca sărbătoarea 710, există o serie de evenimente în țările unde canabisul este legal (de exemplu, Camp Sesh din Oregon, Cupa 710 din Arizona și Celebrarea Kush Masters 710 din Colorado) care atrag pasionați entuziaști dornici să sărbătorească sărbătoarea.

 

710 în Cultura Populară

De la începuturile sale, mișcarea 710 a fost îmbrățișată de comunitatea canabisului. O simplă căutare a „#710” pe Instagram returnează mai mult de 10 milioane de fotografii și videoclipuri cu extrase, platforme și oameni care folosesc extracte de canabis.

Și în timp ce „The Movement” al lui Task și Linus este unul dintre singurele albume care face referire directă la 710, există o serie de melodii care vorbesc despre cultura generală a dabbingului, inclusiv:

 

  • Mendo Dope și DJ Ignite’s “Hashishin”
  • Real One’s “Dab With Me”
  • B-Real’s “Dabs”
  • Berner and B-Real’s “Shatter”
  • 2 Chainz’s “100 Joints”

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment