Ce este un dispensar de canabis?

Val
Read Time:7 Minute, 1 Second

Pe măsură ce tot mai multe țări legalizează canabisul, apar și dispensarele în jurisdicțiile desemnate. Acești comercianți cu amănuntul de canabis legal găzduiesc sute de produse infuzate și acționează ca niște centre de informații atât pentru utilizatorii noi, cât și pentru cei experimentați.

Achiziționarea canabisului într-un spațiu public poate fi ceva ciudat, mai ales dacă sunteți nou în domeniul canabisului sau dacă preferați să vă păstrați obiceiurile de consum private.

În acest material vorbim despre înțelegerea diferenței dintre un dispensar medical și unul recreațional, tipurile de produse vândute și ce documente aveți nevoie pentru a avea acces în dispensar.

 

Ce este un dispensar?

„Dispensar” este un termen pentru orice unitate care distribuie produse oamenilor. Se referă adesea la locurile care eliberează medicamente, similar cu o farmacie.

Dar ce este un dispensar de canabis?

În industria canabisului, un dispensar este un comerciant cu amănuntul legal autorizat unde, în funcție de țară, se vinde canabis pentru uz medical sau pentru adulți.

Aceste magazine pot fi menționate și cu alte nume, cum ar fi „magazin”, „colectiv” sau „club”. Unele magazine de canabis au nume de marcă și produse interne, în timp ce altele sunt pur și simplu comercianți cu amănuntul care găzduiesc multe mărci din industrie. Statele pot chiar autoriza magazinele să fie operațiuni complet integrate, unde au și operațiuni de cultivare, extracție și alte produse.

În funcție de locația dvs., dispensarele pot funcționa numai în jurisdicții autorizate, ceea ce poate însemna acces limitat pentru unele comunități. Unele țări au legi care permit multor comercianți cu amănuntul să opereze în orașele lor, în timp ce altele sunt selective.

 

Care este diferența dintre dispensarele medicale și cele recreative?

Există două tipuri de dispensare, medicale și destinate adulților (cunoscute și sub denumirea de recreere). Principala diferență dintre ele este cerințele de intrare și achiziție de produse.

Dispensarele medicale necesită un card MMJ (Medical Marijuana), recomandarea unui medic sau alte documente medicale cerute de stat. Ei pot avea, de asemenea, săli de așteptare în stil clinic pentru a controla fluxul și pentru a oferi intimitate pacienților. Dispensarele medicale pot oferi canabis de calitate medicală care poate fi mai potrivit pentru pacienții cu toleranță ridicată care tratează anumite afecțiuni.

Un dispensar de agrement sau pentru adulți nu necesită un card medical sau recomandarea medicului. Acestea se adresează pasionaților de canabis recreativ și este posibil să nu primiți sfaturi medicale la aceste dispensare pentru adulți.

Unele dispensare funcționează atât ca dispensar medical, cât și ca dispensar pentru recreere. Deci, deși este posibil să nu aveți nevoie de un card medical pentru a face cumpărături acolo, pacienții medicali pot avea acces la reduceri și privilegii speciale care nu sunt disponibile pentru consumatorii recreativi.

În funcție de locație, vârsta minimă pentru a intra în dispensare de agrement este de obicei de 21 de ani, iar pentru dispensarele medicale, de 18 ani. Alte țări au un program strict de canabis pentru uz medical, în care selecția de produse este minimă și pacienții trebuie să obțină un card medical.

De asemenea, în fiecare jurisdicție pot exista limite în ceea ce privește nivelurile de THC sau CBD, tipurile de produse și sumele de achiziție, în funcție de statutul persoanei ca client recreațional sau medical.

Ce produse se vând în dispensare?

În calitate de comercianți cu amănuntul licențiați, dispensarele oferă diferite tipuri de produse infuzate cu canabis. Cele mai frecvente sunt:

  • Floare uscată (muguri)
  • Vape (cartușe, vapeuri de unică folosință)
  • Substanțe topice (creme, uleiuri sau plasturi transdermici)
  • Comestibile (produse de patiserie, bomboane sau băuturi)
  • Concentrate (rășină vie, sos, colofoniu sau altele)
  • Capsule și tablete
  • Tincturi

Diferite state pot impune limite asupra tipurilor de produse disponibile în magazin și asupra potenței produselor. De exemplu, dispensarele medicale pot deține produse de calitate medicală care conțin mai mult THC sau CBD decât canabisul comercial recreațional și care sunt disponibile numai pentru deținătorii de carduri MMJ.

 

Ghidul noului consumator

Dispensarele servesc zilnic clienți noi care au de obicei un sortiment de întrebări. Personalul numit ”Budtender” este instruit și gata să răspundă la majoritatea întrebărilor pe care le aveți.

Majoritatea dispensarelor au meniul lor disponibil online. În timp ce disponibilitatea stocului se poate schimba atunci când vă îndreptați spre dispensar, analizați opțiunile dvs. pentru a economisi timp la cumpărături.

De asemenea, s-ar putea să fii indecis de selecția de produse. Parcurgeți meniul online înainte de a merge la dispensar, luați notițe de ceea ce vă interesează și creați o listă. În acest fel, chiar dacă dispensarul nu are un produs pe care l-ați dorit, va fi mai ușor pentru un budtender să vă ajute să găsiți alternativa potrivită.

De asemenea, poate fi util să aveți în vedere doza recomandată pentru a facilita selecția produsului.

 

Ce trebuie să aduceți la un dispensar?

Înainte de a merge la dispensarul local, asigurați-vă că aveți documentele necesare.

Cel puțin, veți avea nevoie de o formă de identificare validă eliberată de guvern, cum ar fi un act de identitate, permis de conducere sau pașaport.

Dacă vă aflați într-o țară care are doar program de canabis medical, trebuie să aveți cardul MMJ eliberat de stat sau o altă formă de dovadă cum că sunteți pacient și urmați un tratament cu canabis.

Băncile nu prea sunt prietene cu comercianții care vând canabis legal, așa că în multe dispensare nu se poate folosi cardul ca plată, ci doar numerar. De obicei, vă vor oferi acces la un bancomat, dar vă poate economisi timp (sau taxe suplimentare) pentru a avea numerar la îndemână.

 

Intrarea în dispensar

Când ajungeți la dispensar, trebuie să vă prezentați mai întâi actul de identitate. Uneori, un agent de securitate sau un membru al personalului se află în fața ușii pentru a vă autoriza actul de identitate. Alteori, veți intra într-o zonă asemănătoare unei săli de așteptare, unde un membru al personalului o va verifica.

Veți face acest lucru de fiecare dată când intrați în dispensar, actele de identitate expirate nu sunt acceptate. De asemenea, vor trebui să vă vadă cardul medical dacă sunteți un pacient medical.

Va trebui să întrebați despre politica dispensarului privind videoclipurile, fotografiile sau utilizarea telefonului. Un dispensar este un loc privat pentru unii clienți, iar dispensarele ar putea să nu permită înregistrarea video, fotografierea sau apelurile telefonice în timpul vizitei.

Precomenzile pot solicita să intrați într-o linie diferită

Nu este neobișnuit ca unele dispensare să încurajeze – sau uneori să solicite – clienții să își creeze un cont. Contul poate urmări achizițiile și poate crea material de marketing. Dacă nu doriți să vă păstrați datele stocate, întrebați dacă există soluții alternative sau dacă contul dvs. poate fi șters după cumpărare. Atunci când este necesar, procesul de înregistrare nu durează prea mult, în funcție de fluxul de afaceri. Dar vă recomand să acordați timp suplimentar pentru a face acest lucru pentru prima dată în fiecare dispensar.

Personalul dispensarului (denumit adesea budtender, consultanți sau ghizi) este de obicei de mare ajutor. Ei sunt instruiți să vă răspundă întrebărilor și să vă sfătuiască prin experiență dacă aveți nevoie de mai multă asistență în magazin. De asemenea, sunt resurse valoroase pentru reduceri și vânzări zilnice.

 

Costuri de dispensar

O întrebare bună pe care trebuie să o puneți atunci când vă aflați în magazin este: „Aceste prețuri includ taxe?” Răspunsul vă poate modifica drastic selecția finală.

Taxele pe canabis pot varia foarte mult în funcție de stat și jurisdicție. Uneori, prețurile din meniu au taxe de vânzare și de canabis adăugate, care pot ajunge până la 50% în unele regiuni. Acestea se pot schimba în funcție de faptul că achiziționați produse medicale sau recreative, deoarece deținătorii de carduri de canabis medical pot economisi taxe mari. Dispensarele pot implementa alte taxe sau cerințe minime de achiziție pentru livrare sau precomenzi.

Luați în considerare, de asemenea, că multe dispensare oferă oferte zilnice, cupoane și oferte în vrac, unde cantități mai mari de produse pot primi o reducere suplimentară.

 

Gând final

A avea acces la un dispensar legal, fie el medical sau recreațional, este un privilegiu care nu este acordat tuturor. Multe locuri au vitrinele cu produse extrem de limitate, în ciuda statutului legal. Fiecare dispensar poate avea reguli și moduri diferite de a naviga în zona de vânzări.

Partea bună totuși, este că fiecare dispensar oferă produse de calitate superioară, certificată. Chiar dacă prețurile sunt mai mari decât ”la colțul blocului”, produsul este unul calitativ și nu trebuie să vă faceți griji că consumați altceva decât vă doriți.

 


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Canabis pentru somn, stres și dureri

THC-ul este cel mai popular canabinoid din planta de canabis, dar mai sunt și alți canabinoizi și alți compuși care, împreună, oferă beneficiile pe care le dorim. Întregul profil al plantei, inclusiv sute de canabinoizi și numeroase terpene, toate joacă un rol în oferirea experienței unice pe care o caută […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!